Aktuálně: 3 503 inzerátů217 065 diskuzních příspěvků18 332 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 26.11.2023, 20:05:14 xxx.xxx.11.92

Děkujeme  Killan 🥰 !

Dnes jsme poprvé byli na cvičáku, takové to cvičení poslušnosti ve skupině a socializace ( ve smyslu ostatních psů si nevšímat ), docela to hezky šlo, Frama to bavilo . 

Domluvila jsem si individuální hodinu stopování abych se seznámila se současnými trendy 😊 .

Sympatický cvičitel se mě ptal, proč, když chci cvičit, jsem si vybrala právě briarda🤣 a naše milá chovatelka pravila, že by měl Framík zhubnout 😅.

V úterý jedeme za chovatelskou Framova otce, vyzkoušet vlohy k pasení .

Doron
Doron 24.11.2023, 21:06:12 xxx.xxx.22.252

Před námi dnes na procházce přeběhly srny, nebyly dál než deset metrů. Povedlo se mi psy zastavit, to jsem byla ráda, nechtěla bych, aby se mi Framík zkazil a naučil se honit zvěř. Vůbec jsem je tam nečekala, chodí tam relativně dost lidí .

Je to takové místo, kde louku střídá hustý trnkový porost, v něm zvěří vyšlapané pěšinky a na jedné z nich jsem objevila pytlácké oko, tož jsem ho sundala . 

Všechno v lese rozryté od divočáků, musí jich být mnohem víc než minulý rok . Naši myslivci je pořád snaživě přikrmují 😬 .

Něco mi předevčírem  pozabíjelo slepice, přímo u domu, mám na kurníku soumrakový spínač, pustil je trochu dřív než jsem otevřela psům 😔.

Včera něco zabilo sousedům kočku, našli jen chomáčky chlupů, které vedly k plotu.. a krev.. Naštěstí naše Lilinka chodí ven jen se mnou.

Bobři pokáceli všechny stromy na našem břehu Vltavy a pak se odstěhovali, asi ..

Takže, příroda útočí 😅.

Jo, a soused ,přírodovědec, mi říkal, že šakali prý letos  vyvedli mladé v krčském lese 🙄.

Doron
Doron 24.11.2023, 20:24:23 xxx.xxx.22.252
Fikovnice:

Ronjo, jediné, za co fakt stoprocentně ručím, je to, že bych do Coronell klackem nešťourala, nikdy a nikde.😂😉

Ani já 🤣

Doron
Doron 24.11.2023, 18:05:57 xxx.xxx.22.252
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 24.11.2023, 15:00:59

Podarujte pána pokrmy, pitivem…

Paštika, prosecco, poškvařený podkožní polštář prasat, pernatá, pampeliškové pyré, pytel piškot, palačinky, perfektně pouzená prasečí podpěra, pršut, portské, případně produkty potvůrek popásajících porost  ?

Doron
Doron 24.11.2023, 17:47:45 xxx.xxx.22.252
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.11.2023, 14:40:41

Paráda ! Příkladný přístup !

Paní Přizrzlá  počíná propadat péčkovací prokratinaci !👍👍👍

Doron
Doron 24.11.2023, 17:34:32 xxx.xxx.22.252
Sardullah:

No tak to je jak náš Mates…jak se Gina někde déle zastaví na čuchání, tak se přižene, jak velká voda, protože to je přece jasný, že tam musí být něco óbr zajímavého..

To je asi něco trochu jiného . To je jeden z konejšivých signálů , společné čichání na jednom místě. Moji psi to taky dělají.

Takové jako : jsme kámoši a tým a děláme na tom spolu 🤣

Doron
Doron 24.11.2023, 17:26:50 xxx.xxx.22.252
Mi:

Takového pracanta briarda měla známá. U křenu vydala povel:" myšička" a měla vystaráno.

To uměl můj první ovčák, pak už nikdo. Taky jsme měli povel “myšička”😊

Doron
Doron 23.11.2023, 22:36:35 xxx.xxx.10.219

Tak hlásím, že v neděli jdeme poprvé na cvičák a v úterý vyzkoušet pasení s chovatelkou Framova táty.

Děláme poslušnost, ale spíš se zatím motáme jak nudle v bandě 😅 

Mamutík je zatím hodně neobratný a já zase začínám být s věkem trochu míň pružná , no kdyste to viděli 🙄.. 

Nemůžu ho naučit štěkání a na povel “vstaň” si vytrvale lehá, asi nějaká metodická chyba 🤣. Při chůzi u nohy udržuje hezky správné postavení, ale každé tři vteřiny zaboří nosík do trávy a propátrává terén,  každý pamlsek si vychutnává hodně dlouho, je to prostě fraška 🤦.

Jeví silné pastevecké sklony, třeba je hodně zaměřený na havrany, kteří teď přiletěli, jiní ptáci ho nezajímají , a je neuvěřitelně něžný k malým pejskům a vnoučatům.

Ale stopa a obrana bude asi dobrá, to mu jde. 

Tak nám prosím držte palce, tahle kombinace pastevce a ovčáka je pro mě nová .

Doron
Doron 23.11.2023, 13:25:11 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 23.11.2023, 12:30:23

Nechala jsem kdysi vykastrovat asi osmiletého křížence špice z útulku, Hermánka .

Jeho přehnaná náruživost byla asi důvod, proč se do útulku dostal. Bylo to výchovou zcela neovlivnitelné, nejedl, nepil, nespal, zrychleně dýchal, kňucel .Bála jsem se, že dostane infarkt.

Myslím, že mu kastrace hodně zlepšila život a nám taky . O feny se nikdy nepřestal zajímat, ale bylo to už takové snesitelnější .

Doron
Doron 23.11.2023, 13:16:31 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 23.11.2023, 12:12:33

Děkuju za odpověď !

Vůbec jsem o tomhle problému nevěděla.

A tu bouřlivou pubertu způsobily ty cysty nebo nebo naopak ?

Musím si o tom něco přečíst.

Doron
Doron 23.11.2023, 13:00:54 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 23.11.2023, 12:45:34

Nene, nezavrhujte ten nápad, je naprosto geniální !!!

Daly by se pořádat i kurzy hrabání  ! 

🤣🤣🤣

Doron
Doron 23.11.2023, 12:46:03 xxx.xxx.162.126

Je to s těma psíma holkama větší trápení než s klukama . Co si budeme povídat, ony ty hormonální změny dokážou hodně zacvičit i s ženskou ..😅

Měla jsem dlouho jen fenky a musím říct, že mít teď tři kluky je úleva . Jsou takoví průzračně předvídatelní, takoví prosťáčci . I když s nimi mlátí puberta, člověk tomu rozumí .

Včera jsme na procházce potkali háravou fenu , psi se sice nechali odvolat, ale stala se z nich na zbytek procházky parta slintajících idiotů, jindy moudrý Gučák při nastupování do auta minul otvor do kufru 🤣, skočil vedle a dal si pěknou prdu do hlavy, jsem mu to přála 😅 .  Takže i testosteron dělá svoje .

Je mi líto, že máte s Hnědou takové starosti, je to asi taková dámimička, já ji vidím ležet někde před krbem s vycházkami do velkého zámeckého parku. A ona se tady ,chuděra, musí probíjet mezi tím městským plebsem 😔🤣.

Doron
Doron 23.11.2023, 11:05:58 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 23.11.2023, 10:14:26

A jak se to u Yody vlastně poznalo ?

Nějaké problémy s čůráním ?

Doron
Doron 22.11.2023, 23:09:46 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.11.2023, 21:55:22

Všechno nejlepší Matějíčkovi k narozkám a gratuluju mu k paničce ! 🦴🍗🎂🙋

Doron
Doron 22.11.2023, 10:01:33 xxx.xxx.162.126

Já jsem to pochopila tak, že majiteli ani tak nevadí, že pejsek chodí na zachůdek ( to je diskomfort jen pro majitele), ale to, že se venku neumí vyčůrat a může mu to být nepříjemné.

Je vlastně tak dojemně čistotný a hodně konzervativní .

Pro pětiměsíční štěně dvě hodiny nejsou moc , ale kdyby šel na celodenní výlet, mohl by to už být problém .

Jestli je to pes, začala bych ho chválit až začne venku značkovat, s fenkou to bude složitější . Asi bych učila čůrání na povel, jak píše Rapotačka. Číhala bych, až půjde a mile při tom pochválila a odměnila a spojila s povelem : Čůrej, to je hodná ! 😊 Jako podmíněný podnět by tady určitě dobře ( nejlíp !) fungoval klikr, u koní jsem vídávala, jak trenéři  na koně tak dlouze tence  pískají, než je po tréningu zaváděli do stáje..

Pro psíka teď jako podmíněný podnět k vyprázdnění funguje pravděpodobně povrch záchůdku ( asi byl spojovaný s pochvalou), tak je potřeba to spojení změnit .

Co máte za psa, jestli se můžu ptát ?

Doron
Doron 21.11.2023, 20:58:15 xxx.xxx.162.126

To je teda čas hojnosti !😊

A jedno jehňátko navíc by nebylo 😊?

Doron
Doron 21.11.2023, 16:15:41 xxx.xxx.10.219
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 21.11.2023, 15:16:33

Přesně, překvapivé..

Potřebujete prolomit psychologickou potřebu používat prověřené postupy psaní, povídání, poslechu..

Požadujeme první pokus !

Pak pravděpodobně postupně propadnete péčkovacímu peklu  !