Vzpomínám si, že to řešila Biaca, nevzpomene že si někdo v jakém vlákně ?
Chůdě kotě je malinký, mělo být ještě šest týdnů u mámy.. Mělo štěstí, že jste ho zachránila 👍 !
Vzpomínám si, že to řešila Biaca, nevzpomene že si někdo v jakém vlákně ?
Chůdě kotě je malinký, mělo být ještě šest týdnů u mámy.. Mělo štěstí, že jste ho zachránila 👍 !
Tak nám juniora někdy pořádně vyfoťte, ať se můžu trochu rozněžnit 😊.
Já jako potravinový doplněk používám obyčejný hovězí kolagen v prášku, čtvrt kila asi za dvě stovky, myslím, že to není nic proti ničemu…
Jo, a C vitamin dávám , taky v prášku, sobě i psům, když si vzpomenu..
A často dělám sulc, to jíme taky všichni 😊
To si nemyslím.. Však ony akity sloužily v armádě, tak by cvičitelný být mohly..a mohlo by je to i bavit . Ale nevím, jakou funkci tam plnily .
Znám tři akity, ale všechny jsou takové nevyužité, nic moc neumí ( jenom jedna panáčkuje), páníčci je mají jen na parádu a mazlení , jsou na ně hodní ( psi jsou taky hodní), ale působí tak až hloupě , jak na ně nikdo nemá žádné nároky, tak se nerozvíjí . Jsou to ty americké akity, možná jsou povahově trochu jiné .
Taky chápu . Ale chtěla jsem jen upozornit, že dítě není jen takový gumídek, kterému je všechno jedno 😊.
Myslím, že dítěti není vůbec jedno v jaké děloze vyroste a že se pak musí adaptovat na jinou mámu , která ho ani nemůže kojit a s kterou se “neznají” . Pouto k dítěti vzniká celou dobu těhotenství , dlouho před porodem. A taky pro něj není hezký vklad do života, když se dozví, že ho jeho máma prodala .
Jasně, že to udělat lze, ale nepovažuju to za ideální .
A co se vzrůstající neplodnosti týče, podílí se na ní také vyšší věk rodičů, zejména matek .
A zaznamenali jste, kolik náhradními matkami odošených dětí, uvázlo ve válečné Ukrajině, protože si je “rodiče” nemohli ( nechtěli) vyzvednout ?
Moc se mi líbí !
Přesně tak !
Tož pastevec, no…Já to s nimi dotáhla taky jen na povel “stůj”. Ale nikdy mi neutikali, jen se občas snažili řešit samostatně nějaký nebezpečí. 😅, pak by se určitě hnedka vrátili 🙈 .
Pastevci se nepočítají . Neuděláš nic, jejich přirozenost je neměnná . Nicméně jako štěňata všichni ten “ následovací” pud měli. Nakonec jim i zůstal, akorát se trochu zvětšil rádius a chtěli občas zabíjet 😂
Kamarádova fenka Škupma to má taky tak. Je taky z útulku. Na volno se proběhne ráda, ale jakmile cítí nějakou nejistotu, rychle potřebuje připnout a hned jí vzroste sebevědomíčko .
Ta černá střapatá bude fenka.
Co byste mu psala, prostě nehoda asi..
Nebo mu chcete napsat, aby příště dával pozor ? 🤣
Vzhledem k ceně štěňat, to na kšeft nebude .
To už zavání šikanou na pracovišti .
Tak Cane Corso nemůžu najít 😅 ale hovawart by to možná být mohl ?
Ta fena se mi moc líbí .
Nevypadá to na cílené spojení 🙈
Taky si myslím, že člověk by měl dbát na to, aby byl vůdcem a ne vodičem, ale hodně neznalých lidí si myslí, že štěně je ještě malé na to, aby chodilo na volno a že se poslušnost naučí později, až budou chodit na cvičák. Setkávám se s tím často 😞 .
A tak tohle klíčové období prostě propásnou ..
Zrovna předevčírem dostal Framík lekci, že si mě má hlídat . A lekci jsem tedy dostala hlavně já.
Máme tady nedaleko takové místo, říká se mu šest kanálů, slouží k odtoku povodňové vody, jsou to takové velké klenuté prostory, takových šest chodeb vedle sebe. Tak je prolézám a prohlížím si graffiti, psi se courají okolo. Najednou vidím Framíka, jak venku běhá v takových velkých kruzích a hledá nás, je v úplné panice. Volám, pískám, ale zvuk se podivně odráží a Framík to nabírá pryč, směrem odkud jsme přišli 😱
Rychle jsem vyběhla ven, tam už zvuk dokázal analyzovat, ale vyděsili jsme se oba pěkně , málem mě pak uvítal k smrti .
Tak s tím schováváním opatrně .😊
A zcela zvláštní kategorii bych vyhradila bíglům ! 🤣🤣🤣
Lidi opravdu často propásnou to rané období poslušnosti zadarmo, kdy pud štěněti velí je následovat , na to se pa dá výcvikem navázat . To je strašná škoda a těžko se to pak dohání .
Za mě je ideální “ udělat” šteníkovi přivolání ještě v době, kdy ho případně dohoním , prostě s dvouměsíčním miminem hnedka na volno ven a nechat ho člověka následovat a hlídat si ho .
To vytvoření ( podpoření) pudové vazby je strašně důležité a ušetří v budoucnu hodně práce .
To je úžasná parta skřítků !🥰
Na “našich” loukách to je opravdu přehledný , člověk se nemusí bát.
Na sídlišti bych tři psy na volno nedala, to by nebyl žádný relax .
Ale vlastně jednoho psa jsme dneska na volno potkali , páník nebyl vůbec v dohledu, a to je tady vidět opravdu daleko . Nejdřív se k nám chtěl vydat, ale pak si moje psy z dálky asi přepočítal , otočil se a odklusal pryč .
My jsme dnes byli na procházce na takových obrovských loukách, krásné počasí, takže jsme pár psů potkali, všimla jsem si , že vůbec nikdo nevenčil navolno .
Pejskajskaři se na na naši skupinku čtyř psů ( byl s námi i Doroušova máma ) na volno dívali trochu s obavami , ale já všechny jejich pochybnosti zažehnávala přesně “tím” pokřikem: Nebojte, oni jsou hodný ! 🤣🤣🤣
Ale oni jsou opravdu hodný, cizím psům se vyhnou velkým obloukem , o nějaké kontakty s vlastně nemají vůbec zájem , vystačí si spolu . A taky to teda mají zakázaný .
A jaké má dcerka známky ?
Které předměty jí jdou a které případně méně ?
Kdyby bylo víc času, mohli byste nechat udělat v pedagogicko psychologické poradně testy profesního výběru, ty dost jasně ukáží, na co má dítě talent .
To je nejdůležitější věc, “ dát” dítě na obor, pro který má vlohy .
Mně to nepřijde, že jeden o koze a druhý o voze .
Nevím, čemu na tom nerozumíte.
Leithian prostě upozorňuje na to, že k některému trápení zvířat jsme citlivější, než k jinému .
Vémolu by lidi poslali do vězení a jiní lidé, kteří týrají zvířata jiným způsobem jsou mediální hrdinové ( např. některé plošně kastrovací spolky).
A ( skoro) všichni, kteří chováme jako mazlíčky šelmy, se podílíme na týrání hospodářských zvířat, protože málokdo si je chová s láskou a úctou doma .
Tak zase neduďme pokrytci. Vémola je mi krajně nesympatický, ale uvědomme si, že my ostatní taky nejsme čistí jako lilie..
No tak jo !😊 Ale asi bydlíte trochu z ruky…