Já to neznám z křížovek, u nás se tak mluvilo 😅, byla jsem hodně u prarodičů . To jsou přece úplně běžný slova.🤣
A pro brambory jsem chodila do krechtu.😊
Já to neznám z křížovek, u nás se tak mluvilo 😅, byla jsem hodně u prarodičů . To jsou přece úplně běžný slova.🤣
A pro brambory jsem chodila do krechtu.😊
Já jsem opravdu stará, znám to všecko. Kromě toho mluna . 😊
Čt 24
A zabíjel prý pravděpodobně i v klánovickém lese .
Bože můj..
Teď to čtu. Zabil otce a jel na přednášku do Celetné. Ale tam je to malý, tak se přemístil na Palachovo náměstí asi aby mohl zabít víc lidí .
To je čirá hrůza
Nojo, máte pravdu. Student FF UK .
To psal on ?
Ale na Filozofický fakultě TEĎ prý zabili několik lidí a prý desítky zraněných. Zatím se nic neví, jenom , že střelece už zastřelili.
To je hrůza .
Na Filozofické fakultě v Praze se střílí. Jsou tam mrtví a zranění . Co to sakra je ?
Takže pokud se nerozdrtí semena, jedovatý není ?
Ale tuhle jsem v novinách četla, že umřel autistický kluk po tom, co snědl plody tisu .
Naštěstí jsem se s žádnou otravou nesetkala .
Framík třeba jako mimino orval spoustu břečťanu ( ten myslím jedovatý je ? ) , bála jsem se a naštěstí dobrý .
Mě k tomu vedou čistě sobecké pohnutky .
Budeme se často potkávat ( třeba do lesa vede jen jedna úzká cesta) a nechci, aby v budoucnu došlo k nějaké rvačce . Ten pes bude opravdu obrovskej. . Moji kluci se zatím nikdy neporvali, jen Dorouš jednou symbolicky vyprášil svýmu drzýmu bráchovi kožich, ale věřím, že kdyby na ně nějakej pes nastoupil, nastala by pořádná mela .
Člověk má na psy už trochu oko, a tenhle se mi prostě nějak povahově nelíbí, na ostatní psy bublá, je hodně nejistej, tuším problémy..
Máme tady ještě jednoho bullyho, to je úžasnej dobrosrdečnej kluk , úplně jinej .
Napadlo mě přesně to, co, Buggyro a balu, píšete, promluvím s klučíkem, vyzvu ho na vycházku a pak případně diplomaticky pohovovořím s rodiči, ať mu najdou trenéra nebo dobrý cvičák .
Jsem teď trochu paranoidní, co se týče těch amerických XL bully .
Jeden se teď k nám přistěhoval , jsou mu tak čtyři měsíce, má kupírovaný ouška i ocas, je ho už pěknej kus a chodí s ním takovej jedenáctiketej klučík, kterej ho ještě udrží, ale už jen tak tak .
Pejsek se mi zdá docela nevyrovnanej, ohůnek pořád mezi nohama .
Jsem velkej fanda mladých kynologů, ale mám trochu strach, že ho kluk později nezvládne . Evidentně ho dostal jako psa, který “miluje děti”, stará se o něj co mu síly stačí, ale zkušenosti a sílu ještě nemá.
Tak řeším, co dělat , jestli ho vyzvat na nějakou společnou procházku a něco ho trochu naučit a skamarádit psy nebo co vlastně…, protože se potkáváme denně a tuším nějaký průšvih..
Ta je dobrá ! 👍👍👍
Děti by to právě vůbec nestresovalo, přinášelo by jim to klid a jistotu. Ale oni jsou někteří učitelé opravdu schopní říct, ať se vyjmenovaná slova naučí do příště samy. Takhle se to dělat nemá. To jsou takové základy, které musí být položené důkladně a dobře .
Ony jsou teď různé metodiky, dřív byla jen jedna .
No a jestli se s vámi, balu a assil, neshodnu na tom, že na schopnosti se učit se podílí inteligence, tak…se prostě neshodeme .😅
Tahle věta možná není stylisticky úplně dobře. 🤣
Tam je kritika na místě .
Protože čtením se člověk jazyk učí .
No, novináři by česky umět měli , to uznávám .😞
To ovšem vyžaduje alespoň trochu slušnou paměť ( taky složka inteligence) . Plus schopnost analytického myšlení (u příbuzných vyjmenovaných slov rozpoznat kořen ) .
Ve školách se už nedriluje. My odříkávali do zblbnutí hromadně násobilku a vyjmenovaná slova jak básničku . To bylo fajn, ale už se to skoro nedělá . A paní učitelka ( my dokonce neměli soužku🙂 ) nás učila, že se nemáme smát těm, co jim to nejde . Tak se toho snažím držet . 😊
Jasně. Takže všechny ty pětky, čtyřky, trojky z češtiny, dostávají děti, které se dost nesnaží..
Například inteligence tady tedy žádnou roli nehraje ?