Odpověď na příspěvek uživatele balu z 03.01.2024, 00:38:02
Myslím , že důvod, proč dostal tak nízký trest, bude to degenerativní onemocnění mozku.
Bude se to zhoršovat a ve vězení na to nejsou zařízený, tak ať se s ním pak pekluje někdo jinej. Řekla bych, že soudkyně uvažovala takhle..
Jestli má nařízenou ochrannou sexuologickou léčbu, tak zůstane zavřenej , ale na psychiatrii, po propuštění z vězení. Možná, že i na kastraci dojde. Dřív to často bývala u deviantů ( nepsaná) podmínka propuštění.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.01.2024, 19:24:00
A Vy opravdu dokážete na tyhle lidi nemít vztek ?
Mnou, myslím, nenávist necloumá, ale když si představím , že někdo je tak pro radost ubližuje, mám vztek strašnej . Je to podle mýho docela adekvátní pocit..
Dorouš, Framík a kočka Lilinka úplně v pohodě, Gučák a Škumpa ( oba jsou starší) se o půlnoci malinko třásli, bylo už to na ně opravdu dlouhý , teď už spinkají v peřinách . 😊
Dobrý nový rok všem vinšujeme, ať jste zdraví, spokojení a šťastní ! ❤️
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 31.12.2023, 22:30:15
Vím, že se to u nás řešilo minulý rok. Naše městská část byla rozdělená na zóny, kde se pyrotechnika používat smí a kde ne. Lidi si tu mapku hledali v mobilu, nebylo to úplně logický, ale snažili se to dodržovat.
V Praze je letos zákaz pyrotechniky v centru, na náplavkách a v chráněných územích .
Teď jsme vyběhli se vyvenčit a rychle domů. Zvířáci jsou v pohodě, ale přeci jenom se na mě trochu lepí a chtějí být všichni pohromadě, už je to dost dlouhý.. Teď skončily ohňostroje pro děti a to hlavní teprve přijde, my vylezeme až tak ve tři. Zatím se díváme Harryho Pottera.😂
Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 31.12.2023, 15:39:21
Tak jsem to úplně popletla, to jsem se zas předvedla, není to bully ale prý cane corso.🙈
S klučíkem jsem mluvila, říkal že si ho vzali když byl pejskovi měsíc, to by vysvětlovalo tu špatnou socializaci . Kluk je Ukrajinec, ještě hodně špatně mluví česky a taky se stydí, tak z procházky asi nic nebude .
Pes je opravdu hodně bázlivej, vypadá, že na procházce je za trest, ocas úplně vtaženej mezi nohama, tiskne se k páníčkovi . Je mu teď prý šest měsíců.
Tak já vás všechny moc zdravím a přeju dobrý nový rok 🌷a už zdrhám, protože se tady schyluje k tradiční velké novoroční hádce a to není nic pro slabé povahy.🤣
To je dobrý nápad, nechat doma nějakého dohližitele. Udělat takový rituál, unavit, nakrmit a spát . A mít tam někoho, kdo mu připomene, že má opravdu odpočívat a ne nakukovat z okna, případně mlátit packou do dveří . A mohla bych nejdřív starší vyšoupnout na zahradu, zamknout a Frama v klidu “ uložit”. On odpočívat umí.
My to máme naopak než Plaka, doma je nezávislý, jde si obejít sám velkou zahradu, chvíli hlídá, dokonce chodí spát o patro níž, ke vchodovým dveřím . Když jdou kluci na vycházku bez něj a já zůstávám doma, nevadí mu to, když jde se mnou sám, je nadšený, ale po návratu se běží rychle pomazlit s Doroušem a uctivě pozdravit Gučku .
Problém je, když jdu se psy já a oni se začnou tak natěšeně hemžit. Největší vycházkové šílenství se mi podařilo odbourat, ale pořád tam to vzrušení je, smečka se chystá a on nechce bejt zapomenutej . 😞
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 30.12.2023, 11:03:22
Oni to ani nedělají schválně. Jsou prostě úplně ožralí a vůbec nepřemýšlí. A u tý vody je to takový hezký, výhled na hrad, pěkná scenérie…Mezi cizinci zvlášť vynikají mladí Angláni, to je úplně neuvěřitelný, jak se umí upravit.🙈
Včera jsem vzala na celé odpoledne Framíka samotného ven, držel se mě chůdě jako klíště, úplně jiný než když je s klukama .
Mám docela problém, protože jsem ho vůbec nenaučila samotě.🙈 Strašně jsem to zanedbala.
Vždycky jsem ho nechávala doma alespoň s jedním ze psů, Doronka má radši, je to taková jeho máma, ale i s Gučou je v klidu.
Jenže já bych to teď potřebovala rozdělit tak, že vezmu dva starší a pak jeho samotného, abych s ním mohla trochu cvičit . No, a Framík by tím pádem musel vydržet dvě hodinky sám doma a zvládnout situaci, že celá smečka odchází bez něj .
Nenapadá vás jak to řešit ? Mě zatím napadlo pořídit kotec, kde by byl v bezpečí a nemusela bych se bát, že třeba vyrazí okno a nějak si ublíží.
Nebo dát starší dva na den na hlídání a učit ho to samotnýho.. Ale tam je prostě ten problém, že taky hodně vázanej na psy ..