Naše Lilinka už je trochu starší a po kastraci postupně přibrala, tak už se do velkých akrobatických akcí nepouští. Dřív skákala ze stromu na balkon s naopak, takové dva metry s úplným přehledem, teď počká až jí otevřu dveře.
Vychovanou ji mám naprosto výborně. NIKDY ale opravdu NIKDY by nevyskočila na linku nebo na stůl !
Jen si neumím úplně vysvětlit, proč jsem dneska po návratu z procházky našla na stole převrženou vázu a takové ty ozdobné trávy z kytice ožrané.. Lilinka to určitě být nemohla, spinkala v posteli jak andílek.😇
My dnes zase venčili jen za humny, po svátcích už nikde ani noha. Byla s námi dnes kamarádka Škumpa, na fotkách není moc vidět, je hodně maskovací . 😊 Bylo to skvělý, courali jsme tak tři hodinky, mezi prací, úplně jsem si vypláchla hlavu.😊
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.01.2024, 11:15:17
My teď s Framíkem cvičíme s trenérem stopy a poslušnost a máte pravdu, je to nebe a dudy oproti tomu, když člověk cvičí sám . Někdy mě ukáže něco, co jsem neznala, někdy upozorní na zdánlivou maličkost, která je ale úplně zásadní .
Je strašně příjemný,že se o mě někdo stará a s něčím mi radí, protože v běžném životě to mám naopak . 😅
Jinak se moc na cvičáku se psy nepotkáváme, teď je taková móda, že na place cvičí každý sám a jinak mají lidi psy zavřený v autě, max někdo psa odloží, když druhý cvičí, jako přípravu na zkoušky. To mi ale nevadí, my máme psích kontaktů dost jinde .
Myslím, že v některých kurzech se všechny tyhle situace probírají…
Já občas kouknu pro inspiraci na nějaký videjka, třeba jak naučit psa otírat si po napití hubu 🤣.
Taky bych to asi nějak vymyslela, ale takhle je to mnohem jednodušší, člověk si řekne jojo tohle je dobrý a tohle ještě udělám trochu jinak, páč mám trochu jinýho pejska..
Myslím, že on-line kurzy můžou být pro začátečníky opravdu dobrý, zvlášť proto, trenéři jsou třeba u nás v Praze dost drahý.
a ještě bývaly “plačky”.. ženy,brečící na pohřbech..nevím ale,jestli placené..slyšely jste o tom?
Jasně, že jsem to slyšela, i mi tak říkali, 🤣 ale nikdy jsem je na pohřbu neviděla .
Ale jako dítě jsem vídávala, že když u nás umřel někdo od koní, vodíval se v pohřebním průvodu kůň s jednou jezdeckou botou ve třmenu, otočenou špičkou dozadu . To mi přišlo moc krásné a takové tajemné a důstojné .
Dcerka si na zahradě zřídila čmelník ( jako příbytek pro čmeláky) a někde se dočetla, že do něj má umístit královnu, kterou pozná tak, že na jaře lítá při zemi a hledá, kde by se usídlila.
Já jí už za hodinu s velkou slávou volám, že už pro ní tu čmeláčí královnu mám, chytila jsem ji do sklenice od okurek vyložené trávou a může si ji teda odvézt. Dcerka rozpoznala drvodělku, tož jsme ji pustily a bylo po slávě.😞
Tak se vám s Framem musíme pochlubit. Začali jsme cvičit a jde to dobře ! Myslím, že tu HB zkoušku ( nebo BH?🤣) bysme už skoro složili ..😊
Stopy dělá pečlivě ( jsou to teda spíš stopičky), obrana bude dobrá a poslušnost, který jsem se nejvíc bála, toho blbouna strašně baví . Myslím, že jak vyrůstá ve smečce a starší kluci u mě mají svoje privilegia, užívá si hodně výlučné pozornosti .
Tak moc děkuju, že jste mě podpořili 🌷, je to zábava pro oba, i když pořád ještě přesně nevím, jakou cestou se vydáme .
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.01.2024, 09:04:40
To mě mrzí, že má Megy problém . Ať je to do dobrý !🙏
Já jsem falešku řešila, měla jsem takový pocit, že to fenkám nedělá dobře ani psychicky ani fyzicky . Ony byly takové jiné než skutečně březí nebo kojící feny, takové posmutnělé, zmatené, přiblblé.., cecíky nalité a neměl kdo pít ...
Jídlo jsem neubírala, ale brala jsem je hodně ven, na takové dlouhé, rychlé, pokud to šlo i celodenní procházky, snažila jsem se je dostat do modu “ smečka loví, smečka se přesouvá”. Většinou stačil víkend na to, aby to odeznělo .