Aktuálně: 3 445 inzerátů217 270 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 18.01.2024, 00:59:06 xxx.xxx.25.138

Lupusi, Vy asi prostě nejste “ ze statku”.

Já, když vidím kunu u kurníku, zcela automaticky házím polínko, na lišku poštvu psy, dravce odháním koštětem.

Máte radši šelmy, než domácí zvířata. Nejste ze statku, tím jsem si jistá. 😊

Každý to holt máme jinak , domácí zvířata ( kozy, ovce, koně , krávy, prasata i drůbež ), jsou taky úžasný a inteligentní zvířata a mají právo na dobrej život. 

Ten článek je čistá demagogie.

Tím, že jsme odlovili (zastřelili) několik vlků, jsme nezabránili tomu, aby ostatní vlci nelovili hospodářská zvířata ?

Nebo jsem to nepochopila správně ?

Kdo tedy páchá škody na hospodářských zvířatech?

Doron
Doron 17.01.2024, 23:37:08 xxx.xxx.25.138
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 17.01.2024, 22:21:11

Tak  těch dvacet psů najednou je už opravdu extrémní situace, v běžném životě se s tím člověk (teda pes) nesetká . A při zkouškách taky ne .

Já bych se asi snažila psa navázat nejdřív na sebe , tak jak to ostatně děláte, když bych měla cviky upevněné cvičila bych trochu opodál,  a přidala se se až posléze.

Ono to skupinové cvičení není špatné v tom, že člověk “chca nechca ” musí použít také negativní podmiňování ( korigovat vodítkem atd..), které k výchově a výcviku patří, a dnes je takové nekorektní o tom mluvit, resp to dělat. 😊

Vždycky jsem měla takové neštěkavé psy, zato mluvící 😂, asi je to i výchovou.

Tak s Vámi soucítím a závidím zároveň.😊

Doron
Doron 17.01.2024, 22:35:22 xxx.xxx.25.138

Myslíte elektrický nebo elektronický? 

Já se v těch novinkách nevyznám…

A ten “vodní” opravdu funguje ? Představuju si, že kdybych svoje psy pokropila vodou, bude jim to šumák..Framovi určitě.

Tuhle jsem byla svědkem cvičení s “ekektrikou”, schválně jsem si na to  sáhla , s velkým strachem, a musím říct, že to opravdu nebolelo.  Ale dotčený pes to nesl opravdu úkorně.😞

Doron
Doron 17.01.2024, 22:18:09 xxx.xxx.25.138
Trickyvoo:

Jo taky si ten vtip pamatuji tak 20 a víc let zpět. Je to ze South parku a tam padlo drsných vtipů nepočítatelně a i jsme se tomu smáli. Tehdy. Dnes mi není náct a mám raději laskavější humor.

Mně to přijde vtipný pořád . Je to takový ze života .😅

Vtipy se nemaj analyzovat, ale v podstatě je to o tom, jak se muži bojí ženský síly .😊

Doron
Doron 17.01.2024, 01:23:00 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.01.2024, 16:24:06

Ph, děkuju za rady a povzbuzení🌷 , tak já se po Vás naopičím a budu to dělat taky tak, jak se mi chce ! A co bude Frama bavit. Zatím ho baví všecko.

IPG trojky, to jste teda dobrý dobrý ! 👍👍👍

Štěkání nám nejde, Framík je strašně mlčenlivej, kromě případů když má pocit, že má hlídat ( zachytit nelze, když povzbudím “ štěkej”, přestane s tím, že to už mám na starosti já 😅).

Dneska jsme zkoušeli obranu, nebylo to špatný , spíš dobrý, ale nevydal ani hlásku . 😞😂

Doron
Doron 17.01.2024, 00:58:21 xxx.xxx.162.126
hmn:

čtivé to sice dvakrát není, ale kapku k věci to je:

https://www.ecanis.cz/clanky/pes-skutecne-nejlepsi-pritel-cloveka-_3011.html

(a si neodpustím poznámku, v souvislosti s článkem - nechovám se ke psu jako jeho matka, otec ani sourozenec, nechovám se k němu jako pes, protože to nejsem a že nejsem pes víme oba dva….)

Ten článek není napsaný moc dobře, ale k věci je to hodně. 

Teorie citové vazby( attachmentu) je důležitá. Existují tři typy citové vazby ( je to trochu  složitější🙂), a to bezpečná, úzkostná a vyhýbavá .

A úkolem každého páníčka je vytvořit vazbu bezpečnou.

Pobyt osamělého štěněte venku obvykle k bezpečné citové vazbě, která se podílí na schopnosti efektivně a radostně spolupracovat s člověkem, nepřispívá.

Doron
Doron 17.01.2024, 00:29:35 xxx.xxx.162.126
keriton:

Zajímavá úvaha.

Pokud má někdo dobré důvody, možná poradíme.

Pokud má blbé důvody (posuzujeme subjektivně dle vlastních měřítek), pěkně ho sprdneme a dáme najevo, jak je blbý.

Někdy mi to tu přijde celkem hnusné 😉

Myslím, že o důvodech se dá diskutovat, je to tady přece diskuze . Některé postuláty se přece dají v diskuzi potvrdit nebo vyvrátit, to je její podstata…

Mám pocit, že paní si myslí, že psi chovaní venku jsou zdravější ( alespoň to tak píše, bojí se střídání teplot).

Možná má  jiné důvody, které neznáme..

Kdy bychom je znali, možná bysme mohli v debatě přispět svými nápady i zkušenostmi , přít se i o jestli jestli je opravdu pobyt venku zdravější , vést debatu na téma fyzické versus psychické zdraví atd..

A mohlo by to být přínosné .

A máte pravdu, ponižování je diskuzním faulem, stejně jako neochota odpovědět na otázku, která je k věci .

Doron
Doron 16.01.2024, 00:57:00 xxx.xxx.162.126

Mě by pořád zajímalo, proč chce paní ( slečna), nechávat psa venku.

Doron
Doron 16.01.2024, 00:49:26 xxx.xxx.162.126

Vy, ančovičko, nemáte hospodářství ?

Doron
Doron 16.01.2024, 00:47:59 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 16.01.2024, 00:25:53

Já to vidím jinak.

I slepice mají právo na dobrý život ve volnosti .

Jsou fajn, jsou chytrý, mám je ráda a jsou   užitečný.

A v přírodě je třeba hrabošů dost, až moc.

Doron
Doron 16.01.2024, 00:06:37 xxx.xxx.162.126

Mně to přijde takový přirozený chránit si svoje zvířata . Však babička byla ze statku.😅

Jestli se nechá chytit, je to zase její chyba ! 😊

Dělám to teď tak, že sklopec nechávám otevřenej  a prokrmuju, tak se uvidí..

Jestli ji chytnu, odvezu ji asi na Brdy, nechce se mi ji zabíjet. 

Zasmradí mi auto.

Mám známou, co má taky lišku jako zvíře domácí, podle mě si je mají lidi držet doma, ty potvory! 🤣

Protože moje drůbež má taky svoje práva ! 😊

Doron
Doron 15.01.2024, 22:32:39 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 15.01.2024, 21:36:40

Kdo je Hery? 🤣

Třeba to mohlo být i něco jiného.. Kuna, psík mývalovitý..

Já ji tu sviňu viděla, psi ji dlouho drželi na uzdě, ale pak zřejmě vypozorovala naše zvyky..😞

Nejpravděpodobnější je, že do sklopce chytíte kočku.😅

V létě ježka ..

Doron
Doron 15.01.2024, 21:24:11 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 15.01.2024, 20:16:56

Mně takhle povraždila slepice liška .

Přímo u domu, už se ničeho nebojí . Taky chvíli před tím, než jsem šla kontrolovat, že jsou zavřené ( mám časový spínač). Vyčíhla si dobu, kdy byli psi na procházce.

Hromádka peří, pak sem tam nějaké pírko k plotu a pak je protáhla ven .

Doron
Doron 15.01.2024, 11:57:54 xxx.xxx.162.126

To je moc hezký !👍👍👍

Přímo parádní ! 👍👍👍

A jak daleko jste to v IPG dotáhli, jestli se můžu ptát ?

My zatím vůbec nemáme aport , kladinu jsem asi měla začít cvičit, když byl trochu menší a štěkání na povel se bojím, že bude problém..

A cvičit souběžně IPG s nároďák je asi blbost, viďte? To bych mu asi jen pletla hlavu že ?

Doron
Doron 14.01.2024, 23:16:45 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 14.01.2024, 21:35:51

To je zajímavej názor, možná je to opravdu tím, že jsme začali cvičit a Fram nabírá sebevědomíčko ..

Ještě jsem se nerozhodla, jestli nároďák nebo IPG, stejně zatím děláme jen takový základy ty se myslím moc neliší ? Srdce mě víc táhne k nároďáku, IPG by bylo asi praktičtější.

Co víc baví Vás? 

Jináč je Váš mastodontík velkej pašák ! 👍

Teda hlavně Vy .😊

Doron
Doron 14.01.2024, 18:26:59 xxx.xxx.162.126

To jsem blázen, vůbec nevím, o čem mluvíte…

Měla jsem od štěněte dvanáct psů ( vím, že to není tak velký vzorek), ostatní byli z útulku. Od krve jsem teda moc nebývala.. Když občas zkusili být opravdu agresivní ( takové ty odhalené dásničky s ouška lehce přiklopená dozadu) nebo moc hrubí, naložila jsem s nimi tak, jak by to udělala jejich máma nebo jiný dospělý rozumný člen smečky.

Ovšem, když je patologická agresivita vrozená, nepomůže ani svěcená voda, zažila jsem u známého bulteriéra.

Takže si situaci, kdy mě pes rve za nohavici nebo hryzne do obličeje ( pokud ho teda sama nevyzvu k divoké hře) neumím představit..

Jako, nebylo to tím, že jste si nechala všechno líbit ? 😊

Doron
Doron 14.01.2024, 13:33:18 xxx.xxx.25.138

Nebýt tam ten bod čtyři, už bych radila..😊

Dělá to na mě dojem, že zadavatelka je mladá slečna, která by chtěla psíka na" čmuchací" psí sporty a doma možná panuje názor, že pes patří ven.

Jestli je důvodem línání nebo alergie člena rodiny, dají se najít plemena která jsou k domactnosti i alergikům “ šetrnější”. Někteří vůbec lenínají, packy se dají utřít..

Myslím, že žádný pes není spokojený sám venku, je to smečkové zvíře , ani ten patevec ne, když si to sám nevybere.

Dřív , pradávno, to bývalo jiné. Lidé, kteří měli psa k hospodářství byli celé dny venku, do večera se pracovalo, ve čtyři ráno už dojilo, ve dvoře byla i jiná zvířata, pes nebyl tak osamělý . Pak už z toho zbyl jen ten názor, že pes domů nepatří, ovšem co má dělat celé dny a noci sám venku ( v horším případě uvázaný u boudy nebo v kotci) už nikdo neřešil.