Já, když vidím kunu u kurníku, zcela automaticky házím polínko, na lišku poštvu psy, dravce odháním koštětem.
Máte radši šelmy, než domácí zvířata. Nejste ze statku, tím jsem si jistá. 😊
Každý to holt máme jinak , domácí zvířata ( kozy, ovce, koně , krávy, prasata i drůbež ), jsou taky úžasný a inteligentní zvířata a mají právo na dobrej život.
Ten článek je čistá demagogie.
Tím, že jsme odlovili (zastřelili) několik vlků, jsme nezabránili tomu, aby ostatní vlci nelovili hospodářská zvířata ?
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 17.01.2024, 22:21:11
Tak těch dvacet psů najednou je už opravdu extrémní situace, v běžném životě se s tím člověk (teda pes) nesetká . A při zkouškách taky ne .
Já bych se asi snažila psa navázat nejdřív na sebe , tak jak to ostatně děláte, když bych měla cviky upevněné cvičila bych trochu opodál, a přidala se se až posléze.
Ono to skupinové cvičení není špatné v tom, že člověk “chca nechca ” musí použít také negativní podmiňování ( korigovat vodítkem atd..), které k výchově a výcviku patří, a dnes je takové nekorektní o tom mluvit, resp to dělat. 😊
Vždycky jsem měla takové neštěkavé psy, zato mluvící 😂, asi je to i výchovou.
A ten “vodní” opravdu funguje ? Představuju si, že kdybych svoje psy pokropila vodou, bude jim to šumák..Framovi určitě.
Tuhle jsem byla svědkem cvičení s “ekektrikou”, schválně jsem si na to sáhla , s velkým strachem, a musím říct, že to opravdu nebolelo. Ale dotčený pes to nesl opravdu úkorně.😞
Jo taky si ten vtip pamatuji tak 20 a víc let zpět. Je to ze South parku a tam padlo drsných vtipů nepočítatelně a i jsme se tomu smáli. Tehdy. Dnes mi není náct a mám raději laskavější humor.
Mně to přijde vtipný pořád . Je to takový ze života .😅
Vtipy se nemaj analyzovat, ale v podstatě je to o tom, jak se muži bojí ženský síly .😊
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.01.2024, 16:24:06
Ph, děkuju za rady a povzbuzení🌷 , tak já se po Vás naopičím a budu to dělat taky tak, jak se mi chce ! A co bude Frama bavit. Zatím ho baví všecko.
IPG trojky, to jste teda dobrý dobrý ! 👍👍👍
Štěkání nám nejde, Framík je strašně mlčenlivej, kromě případů když má pocit, že má hlídat ( zachytit nelze, když povzbudím “ štěkej”, přestane s tím, že to už mám na starosti já 😅).
Dneska jsme zkoušeli obranu, nebylo to špatný , spíš dobrý, ale nevydal ani hlásku . 😞😂
(a si neodpustím poznámku, v souvislosti s článkem - nechovám se ke psu jako jeho matka, otec ani sourozenec, nechovám se k němu jako pes, protože to nejsem a že nejsem pes víme oba dva….)
Ten článek není napsaný moc dobře, ale k věci je to hodně.
Teorie citové vazby( attachmentu) je důležitá. Existují tři typy citové vazby ( je to trochu složitější🙂), a to bezpečná, úzkostná a vyhýbavá .
A úkolem každého páníčka je vytvořit vazbu bezpečnou.
Pobyt osamělého štěněte venku obvykle k bezpečné citové vazbě, která se podílí na schopnosti efektivně a radostně spolupracovat s člověkem, nepřispívá.
Pokud má blbé důvody (posuzujeme subjektivně dle vlastních měřítek), pěkně ho sprdneme a dáme najevo, jak je blbý.
Někdy mi to tu přijde celkem hnusné 😉
Myslím, že o důvodech se dá diskutovat, je to tady přece diskuze . Některé postuláty se přece dají v diskuzi potvrdit nebo vyvrátit, to je její podstata…
Mám pocit, že paní si myslí, že psi chovaní venku jsou zdravější ( alespoň to tak píše, bojí se střídání teplot).
Možná má jiné důvody, které neznáme..
Kdy bychom je znali, možná bysme mohli v debatě přispět svými nápady i zkušenostmi , přít se i o jestli jestli je opravdu pobyt venku zdravější , vést debatu na téma fyzické versus psychické zdraví atd..
A mohlo by to být přínosné .
A máte pravdu, ponižování je diskuzním faulem, stejně jako neochota odpovědět na otázku, která je k věci .
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 15.01.2024, 20:16:56
Mně takhle povraždila slepice liška .
Přímo u domu, už se ničeho nebojí . Taky chvíli před tím, než jsem šla kontrolovat, že jsou zavřené ( mám časový spínač). Vyčíhla si dobu, kdy byli psi na procházce.
Hromádka peří, pak sem tam nějaké pírko k plotu a pak je protáhla ven .
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 14.01.2024, 21:35:51
To je zajímavej názor, možná je to opravdu tím, že jsme začali cvičit a Fram nabírá sebevědomíčko ..
Ještě jsem se nerozhodla, jestli nároďák nebo IPG, stejně zatím děláme jen takový základy ty se myslím moc neliší ? Srdce mě víc táhne k nároďáku, IPG by bylo asi praktičtější.
Měla jsem od štěněte dvanáct psů ( vím, že to není tak velký vzorek), ostatní byli z útulku. Od krve jsem teda moc nebývala.. Když občas zkusili být opravdu agresivní ( takové ty odhalené dásničky s ouška lehce přiklopená dozadu) nebo moc hrubí, naložila jsem s nimi tak, jak by to udělala jejich máma nebo jiný dospělý rozumný člen smečky.
Ovšem, když je patologická agresivita vrozená, nepomůže ani svěcená voda, zažila jsem u známého bulteriéra.
Takže si situaci, kdy mě pes rve za nohavici nebo hryzne do obličeje ( pokud ho teda sama nevyzvu k divoké hře) neumím představit..
Jako, nebylo to tím, že jste si nechala všechno líbit ? 😊
Dělá to na mě dojem, že zadavatelka je mladá slečna, která by chtěla psíka na" čmuchací" psí sporty a doma možná panuje názor, že pes patří ven.
Jestli je důvodem línání nebo alergie člena rodiny, dají se najít plemena která jsou k domactnosti i alergikům “ šetrnější”. Někteří vůbec lenínají, packy se dají utřít..
Myslím, že žádný pes není spokojený sám venku, je to smečkové zvíře , ani ten patevec ne, když si to sám nevybere.
Dřív , pradávno, to bývalo jiné. Lidé, kteří měli psa k hospodářství byli celé dny venku, do večera se pracovalo, ve čtyři ráno už dojilo, ve dvoře byla i jiná zvířata, pes nebyl tak osamělý . Pak už z toho zbyl jen ten názor, že pes domů nepatří, ovšem co má dělat celé dny a noci sám venku ( v horším případě uvázaný u boudy nebo v kotci) už nikdo neřešil.