Aktuálně: 3 452 inzerátů217 349 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 04.02.2024, 22:28:56 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 04.02.2024, 21:14:36

Tak když se na to podívám úplně nezaujatě..

Média, v tomto případě Jindřichohradecký deník, vychází z výpovědí provozovatelů útulku, paní se k tomu jinak nevyjádřila, nevíme,  jestli nechtěla nebo nedostala možnost .

Fotky jsou velmi působivé, když se na ně podívám, vidím hodně ošklivě zacuchanou znečištěnou  srst, dredy, někteří psi mají drápky v pořádku, na jedné fotce drápky trochu přerostlé , na fotkách z interiéru je vidět, že to tam bývalo dřív útulné, ohrádky se štěňaty v nepořádku, klece nikde nevidím, žádné zranění od kousnutí na fotkách také ne . Zoubky má jeden pejsek opravdu ošklivé, ouška taky.

Na fotkách od Leithian psi vypadají dobře a prostředí také velmi dobře a upraveně.

Informaci kolik bylo štěňat a kolik dospělců postrádám.

Nerozumím tomu, že když byli psi tak fyzicky a psychicky nemocní, našlo se o ně tolik zájemců , paní jich z útulku rozdala ( prodala) třicet .

Taky nerozumím tomu, proč jich patnáct ( z toho některá štěňata) v útulku zůstalo.

Jestli se o ně paní starala sama nebo měla někoho na pomoc nevíme, v každém případě po její mrtvici zůstali bez řádné péče .

Zbylí psi nebyli paní vydáni proto, že neuhradila náklady na pobyt v útulku, ne z důvodu týrání. 

Doron
Doron 04.02.2024, 12:40:44 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 04.02.2024, 12:28:51

Ono je šestnáct centimetrů velký rozdíl to je jasný, ale z hlediska toho nepořádku je to už trochu jedno, tak jsem to myslela..

U Yody se mi moc líbí, jak je na svoji velikost pohyblivý a obratný. Alespoň na fotkách tak vypadá .

Doron
Doron 04.02.2024, 12:33:48 xxx.xxx.162.21
Kilian:

…já už jsem pak dostala takovy strach, že jsem všechno větší eliminován dostává hrubomletinu….

No to muselo být děsný.😱

Jste dobrá, jak jste to zvládla . 👏

A on jí hltavě ? 

Mě tuhle hodně vyděsil Fram, mlátil hlavou a packama se snažil něco vyndat, když jsem mu otevřela tlamku, viděla jsem naštěstí jen patku suchého chleba, dokonale přilepenou k patru.

Doron
Doron 04.02.2024, 12:23:13 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 04.02.2024, 12:11:05

Tak on už to není takový rozdíl, on Framík takových sedmdesát v kohoutku taky mít bude .

Ale zase nelíná, tím se trochu utěšuji

😂

Doron
Doron 04.02.2024, 12:10:09 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 04.02.2024, 11:26:53

Jj, chtělo by to současnou fotku s medvědem 🙂!

Jináč máte pravdu, Fram je hodně nepraktický, ve slušné domáctnosti by asi bydlet nemohl.😅 Pořád čekáme na tu úžasnou samočistící kozí srst.🤣

Navíc běhají pořád na zahradu a zpátky.🙈 Padesátkrát denně.😞

Doron
Doron 03.02.2024, 21:43:58 xxx.xxx.162.21

Proužek je úžasný a krásně se mi narovnaly nožky  !

Yodislav vyrostl z roztomilosti do krásy .

🥰

Přidávám fotku našeho Framíka, momentálně v trochu předčasné pubertě, táhne mu na desátý měsíc .😊

Obrázek
Doron
Doron 03.02.2024, 15:10:11 xxx.xxx.162.21

A proč tedy byli ti psi tak dlouho v útulku ?

Doron
Doron 03.02.2024, 13:35:19 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 03.02.2024, 11:24:47

Ale já myslela, že včely jsou i nezastupitelné opylovačky . Nebo pletu ? 

Doron
Doron 03.02.2024, 13:14:13 xxx.xxx.162.21

Chápu to správně, že psi byli odebraní, ta paní se jich odmítala vzdát, takže probíhal nějaký soudní proces a psi byli mezitím v útulku  ?

A v útulku jsou denní náklady na jednoho psa 200Kč, tj.za tuhle smečku 8000Kč denně , zhruba 160 000Kč měsíčně atd…

Nebo proč vlastně byli tak dlouho v útulku, nebyli v dočaskách nebo umístěni v nových rodinách ?

Čtyřicet psů je docela dost.. Byla mezi nimi i nějaká štěňata nebo to byli dospělci ?

Vůbec tuhle kauzu neznám..

Doron
Doron 03.02.2024, 11:07:38 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 03.02.2024, 10:49:32

Přesně tak .

Doron
Doron 03.02.2024, 10:42:43 xxx.xxx.162.21

Já tomu nerozumím. Lidi v útulku se složili na to, aby odkoupili psy po 20 000 za jednoho ?

Doron
Doron 03.02.2024, 10:19:43 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 03.02.2024, 07:18:48

Vůbec nevím, co považujete za nevhodný, já si ničeho nevšimla .

Prostě si vyměňujeme názory a zkušenosti . Já jsem měla kočky vždycky, vůbec si nepamatuju, jak to bylo když byly moje děti nemluvňata protože je to už dávno a žádné problémy s tím nebyly . Na fotkách, kde jsou děti větší, třeba rok nebo dva, jsou často s kočkami a psy, nepamatuju, že by si někdy vzájemně ublížili..

Ani si nevzpomínám, že by kočky někdy dělaly naschvály .

Jen jsem se vymezovala proti tomu, že rozfrcaný kocour by měl mít větší práva než dítě a dítě by se mělo kvůli němu nějak deklovat .😅

Doron
Doron 03.02.2024, 09:51:41 xxx.xxx.162.21
Leithian:

A co? Moje dvoulety dite sedelo behem kydani v boxe a rvalo si do pusy konsky koblihy. Ja zas jak malej harant zrala kralici bobky nebo slepicince. Bracha ochutnaval z psi misky kdyz mel vterinu bez dozoru. A zijem 🤣

Leithian, slepičince mi prosím nepřipomínejteeee ! 🙏😂

Doron
Doron 02.02.2024, 23:28:13 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 02.02.2024, 23:02:00

Jojo, taky mě to podpíchlo.😅

Miluju svoje zvířata, ale děti jsou u mě vždycky na prvním místě .

Moje zvířata to asi vždycky věděla a vědí, a tak jsme nikdy žádné problémy v soužití neměli .

Ťuk ťuk ťuk, klepu na dřevo !😊

Doron
Doron 02.02.2024, 22:41:24 xxx.xxx.162.21

Vy se psem děláte spíš takový laický mantrailing.😊

Moc o tom nevím, ale začíná se v podstatě tak, že psa budete držet a manžel bude odcházet tak aby ho pes viděl, v ruce něco motivujícího ( pamlsek, hračka).  První stopičky opravdu kratké, třeba dvacet metrů, páník se schová za křoví, pes ho nejdřív vidí, po nalezení velká odměna a jásání. Postupně prodlužovat. Vysílat s povelem “ hledej páníčka” třeba.. Tak bych to asi učila já. 

Když to má být jen taková hra .

Doron
Doron 02.02.2024, 02:15:31 xxx.xxx.30.193
Buggyra:

klecové lůžko pro dítě a svobodu pro kocoura 🙂 zní to hrozně, ale to bych volila já

Však na baráku v novém prostoru si můžete určit nová pravidla a kocoura do pokoje dítěte od první chvíle nepouštět. Dítě si ani nevšimne, že bylo kdy v zabezpečené postýlce, a kocour si na nový režim v domě rychle zvykne.

Tak ony děti často spinkají vedle mámy v posteli  a mámy na ně bývají takové napojené, takže každý neobvyklý zvuk nebo pohyb je vzbudí .

Já bych kocourovi prostě zakázala k dítěti přilehávat, jestli není úplně blbý, tak to pochopí.My s tím nikdy problém neměli. Kdyby kočka lezla k dítěti nebo dělala něco, co bych vyhodnotila jako nebezpečné,asi bych ji prostě okřikla, případně pleskla. 

Jináč by mě zajímalo, jaké zabezpečení postýlky máte na mysli. Chtěly byste  postýlku překrývat nějakým poklopem a ten v noci na každé kojení sundávat či co?😅 Nebo později dítě zavírat samotné na noc v “jeho” pokoji  ?😬

Nevím Hmm, jak jste to dělala se štěňaty? Zavírala jste je na noc do přepravky nebo je nechávala spát přitulené k Vám. Já to druhý. No a děti potřebují to samý, bezpečí a blízkost .

Josefe, udělejte to prostě tak, jak si bude přát Vaše paní, ta bude potřebovat být v klidu aby bylo v klidu i dítě . Je dost pravděpodobný, že všechno proběhne dobře..a když to nepůjde, kocour se nepo.. 

Bohužel opravdu znám případ, kdy kočka novorozence zalehla.😢 Je to už dávno, stalo se to na Slovensku, byla krutá zima, rodiče ve stáji u koní, dítě spalo v kočárku a kočka se asi chtěla ohřát nebo možná i pečovala o dítě.., byla to strašná tragédie.

Doron
Doron 01.02.2024, 11:09:49 xxx.xxx.1.154

Moje slepice taky lovily myši, bylo to trochu děsivé a vnouček jim pak přezdíval raptoři.

Maso jsem jim dávala, ale jen tak když něco zbylo nebo když jsem je potřebovala přivolat ze zahrady do výběhu. Ony vždycky mrkly, co nesu a na krmnou směs by mi tam fakt nešly .😅

Třeba nakrájený špekáček byl tak oblíbený, že mu daly přednost před svobodou.