Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.02.2024, 19:55:14
Souhlasím s Vámi a přijde mi to logický .
Kavkazanda Vás chránila před pyrenejkou, na to bych vsadila boty .
Když jste byla v sebevědomém módu, nebylo potřeba Vás chránit, když jste byla nejistá a v úzkosti měla Vás na starosti .
Ta “energie” není nic ezoterického . Pes prostě vnímá postavení těla, tón hlasu, stresový pot..Kavkazové jsou na to hodně citlivý.. Měla jsem jednou s Bengošem velkej problém, když jsem kulhala kvůli podvrknutýmu kotníku, nikdo ke mně nesměl kromě dětí .
Viděla jsem video, byla na něm hromadná rvačka, sice ne kavkazů ale tuším SAO nebo kangalů, prostě nějakých asiatů, vypada fakt hrozivě.
Zapojilo se do ní hodně psů a řada mužů, kteří se je pokoušeli oddělit.
Pak se tam objevila taková asi osmdesátiletá malinká stařenka, zahartusila, jako by se zlobila na malý děti, a…, najednou byl absolutní klid.
Bylo to nádherný. Ta teda měla autoritu a určitě ji nezískala fyzickou silou, ti psi jí byli po ramena .
Celé prase? Proč? Když stačí krev a brániční pilíř. Opravdu mě to zajímá, jestli toho Aujeszkyho nechávají vyšetřit. Jako proč? Není nebezpečí přenosu na člověka. Na rozdíl od svalovce.
Já se ještě doptám, třeba mě chtěli jenom uklidnit, ale říkali to tak důvěryhodně…
Třeba chtějí vědět, jak si ve svojí honitbě stojí , nebo taky chtějí krmit svoje psy..
Naše briardě také nebude úplně malé, tak sedmdesát v kohoutku a okolo padesáti kilíček počítám mít bude. Zdá se mi, že je to teď na mě akorát, do kavkaza už bych nešla.
V sobotu jsem ho vzala poprvé do Prahy, byl tam zrovna malostranský masopustní průvod 🙈 a řeknu vám, měla jsem co dělat, vše naučené zapomněl a táhnul jako koza.
Dneska je 40 Kč málo, v práci máme dotovaný obědy a platíme skoro jednou tolik, podle mě ty to prostě mělo být 70-80 Kč, kdyby to dítě bylo doma, tak taky nedostane oběd za 40 Kč, ale za víc.
Tak to já pro čtyři lidi za sto šedesát korun uvařím.😊
Třeba včera.., pečený kuře, bramborová kaše plus okurkový salát. Vejdu se tam i s energiemi.
Ať už mám k Desenskýmu jakýkoliv výhrady, svěřila bych mu psa rozhodně spíš než tomuhle Prokešovi, nebo jak se jmenuje.
Vůbec nechápu, proč ten člověk psa vůbec má, na co jako.
Krmení z ruky by mi ani tak nevadilo, ale ten mizernej život, že je pořád v kleci a ještě k tomu zakrytý , z toho se mi dělá špatně. Nějaký trhnutí vodítkem proti tomu nic není, a ten Prokeš to stejně dělá, proto doporučuje úzkej obojek.
Ten jeho pes je možná magor, asi jo, ale ten chlap, místo aby se styděl, že si psa špatně vybral, případně vychoval, má ještě drzost radit lidem.
A ty debilní kecy, že pes je sobec …, dělá jen za žrádlo ( výplatu).
Pes pochopitelně sobec není, žádný zvíře žijící ve skupině sobec být nemůže páč by jim to nefungovalo, spolupráci a vztah mají vrozenou.
Nezná základní věci z psí etologie .
Je to nebezpečnej člověk .
Nebezpečná ideologie . A chce ji šířit .
K čemu jako mít tyhle krabicový psy, tomu fakt nerozumím .
Mně říkal lesní hospodář ( jak jsem se bála když Fram olízal krev že střelenýho zvířete ), že každýho divočáka vezou hned vyšetřit , že jsou v tom naprosto důsledný, tak snad nic nehrozí..