Aktuálně: 3 437 inzerátů217 441 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 17.02.2024, 12:19:19 xxx.xxx.162.21
megi-the-pes:

Jo, je to o lidech, ze psa z jakékoli bojové linie udělám mazlíčka jak nic, sem s nima, nemám co dělat. 🙃

Některý linie asi můžou být opravdu geneticky špatný, agesivní , zažila jsem u anglických buliků, nešlo s tím dělat nic. 

Xl bullové, který znám, jsou opravdový zlatíčka, ale třeba se jim to v tý Anglii pravdu nějak vymklo z rukou.

Zaznamenali jste ten útok minulý týden?

Jak zabili starší paní psi jejího zeťe ?

Doron
Doron 17.02.2024, 12:07:13 xxx.xxx.162.21

To já vím, jen by mě zajímaly fyzikální vlastnosti tý tlamky klabonosý 😊.

Jestli má třeba větší stisk ( dotáže vyvinout větší tlak) než pitbullík.

Doron
Doron 17.02.2024, 12:01:07 xxx.xxx.162.21
kometa:

To sice může, ale k virovým infekcím se ty bakteriální rády přidávají.

A ano, na rozbolavělé břicho jsou lepší spasmolytika. Ale ta kocour taky nedostal.

Tak ten kocourek je hodně nemocnej, já bych ho léčit začala.

Nevím, jak u koček, ale u lidí bakteriální průjem víc a jinak smrdí a mívá rychlý nástup.

Virovým by asi onemocněly i ostatní kočky a bývá spojený se zvracením. 

Antibiotika nejsou žádné zlo, já bych je nasadila úplně klidně.

Doron
Doron 17.02.2024, 11:28:19 xxx.xxx.162.21
Ronja s motejlem:

Jo, Doron, musím si to v sobě srovnat a víc se na to zaměřím. 

Mně se to teď stalo něco podobého  s Gučákem .

Jednak ve svých skoro deseti utekl z domu za háravou fenou, no zjistili jsme kudy ( bylo to po žebříku 🙈) a dostal GPS, za to se něj zlobit nemůžu.

Ale asi před půl rokem se rozhodnul, že přejde sám ulici, což bylo něco naprosto nevídanýho, pracoval se mnou sedm let v úplným centru Prahy a dala bych ruku do ohně za to, že je naprosto spolehlivej. 

Tak jsme to museli zase pořádně procvičit .Já už ho brala jako takovýho důstojnýho pána ,pane Gučko sem ,pane Gučko tam🤣, privilegia, dobrůtky..

Tak u nás proběhlo takové cvičení záložníků.😊

No, ale začala jsem ho brát i na cvičák a to byla chyba, naučil se hodně nových věcí, mezi nima bohužel i ten žebřík . Nebo ten debilní tunel.., teď čekám kdy se mi zašprajcne v nějaký rouře 🙈. Nebo ty překážky..

Takže jako opravdu nejste sama, komu něco trochu uniklo.😊

Doron
Doron 17.02.2024, 10:23:43 xxx.xxx.162.21

Pardon, vyšinutí z větné vazby. Kocour ať Vás nezdrápá, ne veterinář! 🤣

Doron
Doron 17.02.2024, 10:22:03 xxx.xxx.162.21
kometa:

Tak pro začátek aspoň symptomaticky - tj. třeba ta ATB, spasmolytika  a zavodnit.

Přesně !

Spazmolytika jsou výbornej nápad, protože ten kocour se může cítit jako člověk co má třeba úplavici, má asi strašný křeče.

Na zavodnění třeba vývar? Možná nějakou výživovou pastu?

A bakteriologie, to se asi musí kultivovat a nějakou dobu to trvá?

Takže Canko, řekněte tomu vetovi, že chcete antibiotika a spazmolytika a vezměte si pořádný kožený rukavice, ať Vás těma packama od výkalů nezdrápá.😊

Někdo mi vyprávěl, jak byl v nemocnici někde v Nepálu. Ta nemocnice vypada tak, že tam byly postele, lidé na ně ulehli a jejich příbuzní se o ně starali. Žádnej doktor ani personál tam nebyl. Tak tohle je podobnej přístup toho veterináře.

Držím palce moc moc, vypadá to na pořádnou polízanici .😞

Doron
Doron 17.02.2024, 10:00:24 xxx.xxx.162.21

Nebo jste ho už dlouho nijak nekorigovala ? Člověku je to už asi u takovýho staršího pána blbý..

Ale negativní posílení a trest do komunikace taky patří.

Já teda na svoje psy klidně zahartusím nebo cuknu voditkem, mají to pak vynahrazený tím, že mají hodně svobody.

Leda by to byl úbytek kognivních schopností nebo ta počínající hluchota, ale to asi ne, to byste poznala..

Doron
Doron 17.02.2024, 09:44:27 xxx.xxx.162.21
kometa:

Tohle je spíš na bakterku než koprologii. Že by s dospělou kočkou takhle zamávali paraziti, se mi nezdá.

Pravda, prostě zjistit, jaký potvory to dělaj, jestli to není nějaká otrava.

Možná antibiotika?

Těžký léčit, když není udělaná diagnostika.

Doron
Doron 17.02.2024, 09:34:59 xxx.xxx.162.21

A hovínka schovávejte a nechte udělat koprologii.

Co je to, kurňa, za veta? Vyšetření teda neudělal žádný.😬

Doron
Doron 17.02.2024, 09:31:56 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 17.02.2024, 09:17:28

Tak, vždyť to se zvířaty umíte. .

Vemte si kožený  rukavice, chytněte ho pevně za zátylek až otevře tlamku a na patro mu mázněte pastu připravenou na špachtli nebo držátku od lžičky. Rychle, než se vzpamatuje.

Držím palce!!!!

Doron
Doron 17.02.2024, 09:20:24 xxx.xxx.162.21

O čem se bavíte? O přezdívce ?

Já myslela, že mastňáček proto, že máš rád maso ..

Nebo to má nějaký hlubší význam ?

Jináč k to mu, jestli je pes “ věc zbytná"..

Svým způsobem ano, i když myslím, že moji psi nás určitě chrání před vykradením , krade se tu teď hodně a strašně drze, sousedům vykradli barák za bílého dne a ještě byl doma jejich dvanáctiletý synek.  Pes je pro zloděje velká psychologická zábrana.

Taky vyhánějí ze zahrady lišky, ale ne úplně spolehlivě, protože tam v noci nejsou.

Taky mě asi třikrát v životě chránili před divnejma agresivníma chlapama, páč je tady ubytovna a ti muži bez ženskejch…, asi si to umíte představit .

Taky se o ně může opírat vnučka, která se učí chodit.😊

A udržují mě v kondici.

To je, co se užitečnosti týče, asi tak všechno.🤣

Ale já je prostě nějak potřebuju, bez nich bych nemohla být úplně šťastná, jsou to kamarádi, společníci, umí se radovat ze života, a hrajou si s dětma a jsou hodný a vtipný a věrný.

No, a stejnej vztah mám k ovcím a kozám, ale hlavně kozám. Když ucítím jejich vůni, mám takovej pocit, že jsem doma.🤣 ( A jako neříkej, že není divu 🤣) A miluju jejich sýry a žádný skopový pro mě není dost tučný a voňavý .

Podle mýho musím mít nějaký mongolský geny, jak tady byl ten Čingischán.😅

Takže já bych to potřebovala dohromady, ovčáckého psa a kozy.( Framík jeví velký vlohy pro pasení. ) Ale doba tomu nepřeje .

Ledaže bych s nima u nás vypásala chráněný území, ale to už je asi obsazený.😞

Jéžišmarjá, já to zase vzala od Šumavy k Tatrám.😅

Doron
Doron 16.02.2024, 19:46:06 xxx.xxx.162.21

Jsem dnes trochu posmutnělá z dnešní procházky.. Na fotkách chráněný území ( kvůli flóře), draze a pečlivě vypasený stádem koz a ovcí..

Včera prasata začala, zítra to už budou mít hotový.😞

Doron
Doron 16.02.2024, 19:45:47 xxx.xxx.162.21

Jsem dnes trochu posmutnělá z dnešní procházky.. Na fotkách chráněný území ( kvůli flóře), draze a pečlivě vypasený stádem koz a ovcí..

Včera prasata začala, zítra to už budou mít hotový.😞

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 16.02.2024, 19:04:26 xxx.xxx.162.21
Buggyra:

Ale máme pastevecká plemena, která rozhodně nejsou tak zabijácká, jako SAO, a to zrovna třeba pyrenejce, čuvače (není jeden z těch Libosváreckých taky pyreneják?), není rotvajler původně taky pastevec? No a v místech, kde je pevná ohrada, nevidím důvod je neumístit. Tady na severu měl člověk pečlivě podle AOPK postavenou ohradu, vše schválené, vše zadotované (tj. dle regulí) a stejně mu to tam vlci vybílili, přemýšlím, kdyby měl u těch ovcí psy, jestli by se to taky stalo. Jasně že kangal není upe super pes tady k nám mezi horské resorty, ale však my máme přece psy vyšlechtěné geograficky daleko blíže hlídající historicky stáda ovcí.

Oni mají šarplanince . 

Máte pravdu, třeba čuvači jsou super, strávila jsem s nimi dětství  v Jizerských horách, vždycky jsem o prázdninách přijela a už mě v chalupě naši neviděli, byla jsem se psy. Oni tam s nimi pásli a fungovali i jako psi ovčácký, uměli  zahnat krávy každý večer domů.My jsme se milovali ! Teda, já milovala i ty krávy. Nejlepší prázdniny na světě ! Mi to pak zůstalo.😊

Nebo i ten briard, co teď mám, by byl ke stádu dobrý pes. Je to povedená kombinace pasteveckých a ovčáckých genů , hlídá i proti nebezpečí ze vzduchu , je inteligentní, ovladatelný a žádný ořezávátko to teda není.

Hustá srst ho hodně chrání  , má sílu i odhodlání. Akorát je rád nablízku člověku , jako úplně samostatnou hlídací jednotku si ho představit neumím . 

Jejda, koukám, že debata hodně poskočila, co jsem byla v práci .

Doron
Doron 16.02.2024, 09:17:21 xxx.xxx.162.21
balu:

Tak vy na nás nezkoušejte ty blbosti se zákazem pasteveckých plemen. To, že vy je jako ochranu ovcí, tedy stád obecně, neuznáváte, je váš problém. 

Balu, jako bývalá majitelka pastevů   budu kopat do vlastních řad, ale také si myslím, že se u nás k ochraně stád nehodí. 

Je tady moc lidí, třeba kavkazáci ve své původní povaze jsou hodně nebezpeční a ti mírnější by zase nic neubránili. Já jsem často bývala u stád v jejich původní domovině, teďka už jen jedu občas do Rumunska, chodí to tam úplně jinak, než v těch Libosvárech.

Psů musí být hodně, mají různě rozdělené role, jejich hlavní úloha je držet vlky( no i lidi) od stáda dál , mají dost široký perimetr.

I ti v Rumunsku, kteří jsou proti kavkazákům úplní ňunínci, by Vám určitě zabili psa kdybyste šla okolo, přijet tam musíte terénním autem a počkat, až pro Vás přijde ovčák, vybavením každého turisty musí být dlouhá bytelná hůl. 

Když jdete pěšky, obvykle Vás psí hlídka zastaví třeba kilometr od stáda a musíte počkat, až se přiloudá ovčák. Dovolí vám ale vycouvat případně hooodně velkým obloukem stádo obejít. V podstatě je to tak, že jakmile v dálce vidíte psa, už dál nemůžete.

To, co dělají v těch Libosvárech ( píšu to dobře?) je opravdu jen taková mediální záležitost. Mě by to teda taky bavilo, ale nechat i když jen dva pastevecký psy jenom za elektrickým ohradníkem…, já bych nemohla v klidu spát..

Doron
Doron 15.02.2024, 23:12:58 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 15.02.2024, 20:20:24

Nojo, plemeník.. Neměl nouzi .

Pamatuju psy na vesnicích ještě když se toulavávali, za háravkami šli, ale nijak nevyšilovali.

Doron
Doron 15.02.2024, 21:18:03 xxx.xxx.162.21
Bodlinka:

definujte “bojové plemeno”

Tak některá plemena byla přece skutečně vyšlechtěna k psím zápasům .

Těm já říkám bojová plemena .