Aktuálně: 3 424 inzerátů217 526 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 07.03.2024, 10:24:08 xxx.xxx.162.21

Zajímavý, díky, pak by to smysl dávalo.

A moc hezkej rozhovor.

Doron
Doron 07.03.2024, 09:53:09 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 07.03.2024, 09:18:11

Ale, jo, dělá to většina lidí , kteří cvičí vrcholově, neříkám že všichni.

Ani na procházky běhací a výletovací ti psi nechodí.

Mně jsou ty důvody úplně jasný, potřebují na sebe zcela navázaného psa, který se těší na práci s člověkem, nechtějí ho ničím jiným rozptylovat.

Ale já to dělám s Framíkem jinak, uvidíme, jestli to někam dotáhne, ale vypadá to, že jo zatím..😊

Doron
Doron 07.03.2024, 09:29:12 xxx.xxx.162.21
balu:

Paspárky, dvojité, jsou plemenným znakem jak pro briarda, tak pro beaucerona. Podle standardů obou plemen je jejich absence či jednoduchý paspárek vylučující vadou. Takže na to rozhodčí musí klást důraz. 

Já vím, však briarda mám.

Ale podle mě je to úplná blbost, bazírovat na paspárcích, ať už chybí nebo přebývají.

Je okolo toho celá věda, různý typy paspárků povolený a nepovolený.🙈

Je to věc zcela nepodstatná, věnovala bych se jiným věcem, zejména pak prověření povahy nějakou zkouškou například .

Doron
Doron 07.03.2024, 00:27:39 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 07.03.2024, 00:05:56

No, jak jsem psala, někteří mají zakázanej psí kontakt úplně.

My to máme pochopitelně jináč.

Doron
Doron 06.03.2024, 23:50:42 xxx.xxx.162.21
Bodlinka:

když chcete mazlivou kočku musíte vzít mazlivý kotě. všechno ostatní je bezvýznamný detail.

Přesně ! 👍👍👍

Doron
Doron 06.03.2024, 23:35:11 xxx.xxx.162.21
Fikovnice:

No jo, ale to Tě zas musím varovat před tou pitomou cukrovkou…

Však víš, že Fido než onemocněl, tak měl taky nadváhu, ba přímo obezitu…😟

A já vím, že občas píšeš, že Gucci je tlustá. Pak DENNĚ píchat inzulín je fakt řehole. A to je ještě (prozatímní) štěstí, že stačí jedna injekce denně. 

No a kuřecí játýrka před chvílí futroval Kuky. Já mám podezření, že on má vyloženě absťáky, když nedostane syrové!!😄 Nedivím se mu…z těch divných kapsiček obvykle v nouzi nejvyšší jen vylíže šťávu a “maso” nechá. Takže obzvl. v poslední době především kvůli němu jsem nucená denně kupovat syrové. Jako ono to vychází nejlevněji…ale ani sama sobě nenakupuji denně, zato milostpánovi většinou ano.😉

Lily by nejradši jedla jen syrová játra. Ale bojím se, že to není zrovna zdravé. 😞

Má po kastraci také nadváhu, ale nevím, jak ji omezovat, je úžasná, milá kočka, ale jak má hladík, dělá příšerné scény.😱😅

Jí jenom syrové.

Doron
Doron 06.03.2024, 23:27:13 xxx.xxx.162.21
JanaJanaJanaJana:

To souhlas.

Já jsem otevřená téměř všem názorům…ale jakmile někdo schvaluje podávání hormonů nerozhodnutým puberťákům…to je zvěrstvo.

Někde a někdy se před pubertou dělají i operace.

Že prej je fajn, když na střední školu přijdou už jako jiný člověk. 😞

Doron
Doron 06.03.2024, 23:19:36 xxx.xxx.162.21

Hele, je to hezký, ale já bych k čubině viděla něco se vzorem skotský kostky nebo tak něco.🤣

Je tak krásná, taky by mě bavilo jí nakupovat.🥰

Doron
Doron 06.03.2024, 23:13:14 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 06.03.2024, 20:54:47

Kámošův bulík podstoupil stejný zákrok, to obroušení špičáků..

Kamarád neměl zkušenosti a tak to byl trochu problém, pes chvíli smutnej s neprospíval, než přišel na to, že se mu na patře hňahňá potrava a zraňuje si špičáky patro. 😞

Doron
Doron 06.03.2024, 23:00:47 xxx.xxx.162.21

Jináč jsem si na cvičácích,  kde se cvičí sportovka, všimla, že socializace se psy se moc nepodporuje , každý chce mít psa navázaného jen na sebe.

Jako, že jim nedovolují si vůbec hrát se psy, nejen na cvičáku. To mi přijde takový smutný.

Doron
Doron 06.03.2024, 22:55:00 xxx.xxx.162.21

Je to taková ošemetná záležitost.

Když zadavatelův pes miluje psy, potřeboval by si asi s nimi hrát a zároveň se učit být s nimi v klidu.

My to obě máme dobrý, naši psi jsou z domova “ vyhrátý”.😊

Doron
Doron 06.03.2024, 22:29:15 xxx.xxx.162.21

Nojo, taky se asi neví, kde a jak vyrůstal, že ?

Ale plachý není ?

Já mám takovou teorii, že takhle se můžou chovat psíci, co sice vyrůstali za přítomnosti člověka, ale lidi s nima nekomunikovali, nehráli si, nemazlili.., nenaučili je lidský řeči .

S Vaší fenkou komunikuje dobře nebo ji taky masakruje ?😅

Je mi blbý Vám radit, páč vím, že jste zkušená ale..

Zkusila bych ho brát samotnýho na opravdu dlouhé procházky, nejlíp celodenní, nebo i na vandr. A krmila bych ho nějakou dobu jenom z ruky. Já vím, že je to tady nepopulární, ale mám s tím dobrou zkušenost s problematickými pejsky.

Nejde o to, že pes pracuje za výplatu, jak se někdy říká, ale on se jim při tom prokrmování vyplavuje dopamin a ten dobrej pocit z něho se mu spojuje s Vámi.

Něco, jako když mu máma vyvrhuje nebo nosí potravu .🤣

Doron
Doron 06.03.2024, 20:43:49 xxx.xxx.162.21
kometa:

Paspárek, též vlčí dráp, je pátý prst na pánevní končetině psa

Jenom nepodstatný podotek - počtem pátý, topograficky první.

A je to ještě takový dvojprstík, alespoň u briardů. Bez paspárku briarda neuchovní, rozhodčí jsou paspárky úplně posedlí, podle mýho strašná blbost.

Jinak co já vím, šeltičky se prodávají okolo 30 000 Kč.

Doron
Doron 06.03.2024, 10:48:00 xxx.xxx.17.70

Až budete mít psa na sebe dobře navázaného a budete mít základy poslušnosti, půjde to lépe.

Nejdřív ho naučíte klidu, když psi budou ve větší vzdálenosti, pak se můžete postupně přibližovat.

To Vám ta trenérka určitě vysvětlí.

Myslím, že to bude běh na trochu delší trať, je pravděpodobné, že pes v osadě trávil víc času se psy než s lidmi.

Doron
Doron 06.03.2024, 10:41:01 xxx.xxx.17.70
megi-the-pes:

Na zahradě. Ptáček sebere chlupy, postaví srub, vychová mladé. 
Konečně mohu koupit víc psů. Aby měli i mladí ptáčkové chlupy na sruby. 

Jojo, když vyčesávám, někdy mi to berou skoro pod rukou.

Doron
Doron 05.03.2024, 21:27:46 xxx.xxx.22.209

Taky používám bravecto, taky nám vydrží celou sezónu.

Doron
Doron 05.03.2024, 13:50:56 xxx.xxx.22.209
assil:

Však škola je součást systému, je to prostě stejná logika jako třeba u Breivika.

Podle mě jsou to cvoci a stejní jako ti, co zavraždí svou rodinu, jak jsou teď ty případy taky, jen tady holt si vyberou cizí lidi a souhlasím s tím, že ti lidi jsou hlavně sebestřední sobci.

Tak Breivik byl fašista a motiv měl rádoby politickej. Střílel na setkání levicové mládeže a bylo tam hodně přistěhovalců, prezentova se jako bojovník proti migraci. Pochopitelně je to jen jeho  racionalizace .

A u toho Kozáka nic nevíme. Můžeme se dohadovat. Asi měl nějakou poruchu osobnosti, byl prý vychovávány opravdu velmi přísně, otec měl doma zbraně, psal bakalářku o polským selským povstání, což byla prý nějaká extrémně drastická a krvavá událost, zakazovali mu prý zábavu a holky, takže asi neměl sex, sexuální frustrace taky udělá svoje. 

Asi nenáviděl otce, těžko říct, jestli to, že zabil otce s miminkem byla náhoda nebo to pro něj mělo nějaký symbolický význam ( třeba závist).

Pozabíjel většinou mladý holky a opravdu surově, zase.. možná vztek a frustrace že je neumí získat.

Řekla bych, že se většinu života cítil nevýznamnej a bezmocnej, tak chtěl všem ukázat že bude mít navrch on. 

Zajímal by mě ten dopis na rozloučenou. 

Dokud si neumím představit, proč to udělal, nemůžu na to přestat myslet.

Doron
Doron 05.03.2024, 10:37:00 xxx.xxx.22.209
efe:

Ty frbuly nabídněte na FB ve skupině Buldok v nouzi. Ti budou hned pryč si myslím. 

Díky za tip! Vyřídím. Tam by taky mohli bejt hodný lidi.

Doron
Doron 05.03.2024, 10:12:22 xxx.xxx.22.209

Já mám taky stop stav.😅

Nic nevím, předpokládám, že jsou v Praze.

Kamarád toho kluka, co mu umřel táta chodí a ptá se, jestli někdo nechce psa.

Říkala a jsem, ať je nafotí, napíše věk a pohlaví, jestli mají PP, jsou kastrovaní, zdraví atd, že se zkusím poptat , že sem choděj hodný lidi.

No, a dostala jsem tohle. Chlapi 🙈.

Nic o nich nevím, myslím, že frbulové jsou holky, u jednoho parsona vidím kulky..,na fotkách mi nějak zubožení nepřijdou.

No, takhle jim asi nepomůžu.. Byl to jen takový výkřik do tmy. Ale je mi sympatickej ten bílej.😅