Aktuálně: 3 425 inzerátů217 535 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 13.03.2024, 20:01:39 xxx.xxx.7.205

Nevypadá to, že by fenka sousedům vadila, Bára naopak píše, že by na nácviku spolupracovali. Mají asi hezké sousedské vztahy.

Taky neporadím nic jiného, než cvičit přivolání, na YouTube je spousta inspirace.

Jako někdo nade mnou se také přimlouvám za to, brát fenku na vodítku mezi lidi, hodně lidí, aby se otrkala a lidi jí že zevšedněli. 

Jednoduché povely jako “sedni”, “ čekej” se v pohodě naučí.

Když se za lidmi rozběhne a Vy už víte, že ji nepřivoláte, dojděte si pro ni, sousedy poproste, ať ji nemazlí a nedívají se na ni, to už samo o sobě hodně pomůže.

Doron
Doron 13.03.2024, 10:21:54 xxx.xxx.162.21

No on přenos myšlenek i mezi člověkem a psem funguje .

Akorát o tom člověk nemůže mluvit, aby nevypadal ezotericky. 🤣

Doron
Doron 13.03.2024, 10:16:11 xxx.xxx.162.21

Pejsek byl dobrej, jak vylezl na to okno a zachránil se tím !

Drápky má přerostlý, nechodilo se s ním ven .

Jak dlouho může trvat, než pes takhle vyhubne?

Strašnej pohled .

Doron
Doron 13.03.2024, 10:03:07 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 13.03.2024, 09:36:58

Pracovní oděvy miluju! Mají tam kvalitní věci, co vydrží . Teď si tam chci koupit montérky, vůbec nechápu, proč jsem je pořád přenechávala mužům .

Neodolala jsem a vyfotila svojí nejstarší kabelku ( vedle ní formát A5) , je po prababičce, úplně nepatrně ožraná od molů, ale parádu s ní ještě nadělám, zrovna včera jsem ji měla v divadle.🤣

Obrázek
Doron
Doron 13.03.2024, 00:42:29 xxx.xxx.162.21

Kabelky jsou úžasné, mám jich mnoho, protože moje kamarádka obchoduje kabelkami a vždycky když přijede na návštěvu, přiveze kabelku. Jezdí tak čtyřikrát ročně.

Muži mají kapsy, sposty kapes, ženy musí nosit kabelky.

Kabelky jsou hezké. Kabelky jsou přehledné. Kabelku máte při ruce, není na zádech . Kabelku můžete i roztočit a praštit s ní někoho po hlavě. Můžete několikrát denně beztrestně zmatkovat,: Kde mám kabelku?  A zapomínat ji na různých místech.. Když máte kabelek více, můžete překládat věci z jedné do druhé a pak je hledat. Když vám dojdou peníze, prohledáte kabelky. Někdy v kabelce, kterou jste dlouho nenosily, najdete něco, co jste postrádaly a máte radost. Můžete být hrdé, jak se hmatem dokonale orientujete v kabelce , máte dovednost, kterou muži nemají.

Prostě výhod kabelek je mnoho, těžko je všechny vyjmenovat .

Doron
Doron 12.03.2024, 23:43:22 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.03.2024, 21:46:25

Vy jste to popletly, oni mají tahat vás přece ! 🤣

Doron
Doron 12.03.2024, 18:44:06 xxx.xxx.162.21
Verun:

jó,  někdo tady může psát nespisovně nebo expresivně a jiný ne…

Však je to i spisovné .

A zabijačka, zabíjačka i zabíječka navíc dost expresivní bývá.😅

Doron
Doron 12.03.2024, 12:42:36 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.03.2024, 12:02:42

😔

To neměla dobrej start do života.

S tím střídáním majitelů to taky určitě souvisí, neměla možnost si k nikomu udělat pevnou vazbu, to je taky schopnost, která zakní.

Proto mě vždycky může čert vzít, když vidím rodiče, kteří si vynucují střídavou péči pro kojence a batolata.😬Ale to jsem odbočila.

Nebo se opravdu možná Talinka jako autista opravdu narodila a ti její majitelé to doklepli.

Doron
Doron 12.03.2024, 11:53:28 xxx.xxx.162.21
janaa:

Dovolím si opravit. Lék neléčí alergii,ale potlačuje její projevy

Kamarádka léta dávala labradorce, zezačátku každý den,postupně se interval prodlužoval. Lepší alternativa než prednison, ale ještě lepší cytopoint

Jojo, chtěla jsem to napsat jednoduše.

Cytopoint pracuje na stejném principu? Jdu si vygooglit !

Doron
Doron 12.03.2024, 11:48:42 xxx.xxx.162.21
ančovička:

Podle mě to vypadá na to , že slepice hledá  pozůstatky rozšlapanych vajec v bláně..víte určitě,že ta konkretni slepice, snáší?…měla byste vysledovat(zavřením po jedné,do kotce) tu slepici,která ta vejce v bláně snáší….čím slepice krmite?..může to být i porucha vejcovodu..slepice se naučí žrát vejce..

Paní psala, že právě ještě nesnáší, že čekala na první vejce.

Tak jestli se nějak chystá?

Doron
Doron 12.03.2024, 11:44:11 xxx.xxx.162.21

Myslím, že Talinka byla prostě cepovaná myslivci, povel rovnalo se zařvání, ona přece nějaké povely uměla, jestli se nepletu. “Učili” ji asi asi hlavně metodou negativního posilování a trestu.

Nevyplácelo se jí přemýšlet, nikdo s ní nemluvil lidskou ani psí řečí , byla v podstatě tramatizovaná, mi připadá podle toho, jak jste chování těch myslivců popisovala. Ono takové chování poškozuje mozek, ve hře je pak hlavně amygdala, vyšší mozkové funkce nemají šanci se zapojit.

Takže bych odhadovala, že díky Vaší péči už funguje většinou dobře, ale pak ji něco “ připomene” starý život a to aktivuje staré vzorce chování a přepne se do režimu ( psychického) přežití.

A teď je otázka, co to něco  je. Může to být cokoliv, zvuk, vůně, tón hlasu, gesto, nějaký sled cviků, pohyb jejího vlastního těla..

Ty jo, co s ní ti blbci všechno prováděli ? 😬

Jak dlouho už je u Vás?

Doron
Doron 12.03.2024, 09:03:40 xxx.xxx.162.21

Ten efekt tam je proto, že ten lék léčí alergie.  Píšu v příspěvku hned nad Vámi.

Proč Vás to tak překvapilo, že lék pomáhá? 😊

Také s ním mám výbornou zkušenost.

Doron
Doron 11.03.2024, 22:46:18 xxx.xxx.27.174

Já už se něho těším !  😊

Právě, ta velká koncetrace lidí a psů, to je ten problém . U nás žádné mobilující venčitele nepotkávám, ba ani nepozorné důchodkyně. Zlý pán s agresivním ovčákem umřel a paní se zuřivou mopsičkou na flexině nás nemůže ohrozit.😅

Takže u nás teď dobrý, ťuk ťuk ťuk, ať to tak zůstane!

Doron
Doron 11.03.2024, 16:59:30 xxx.xxx.27.174

No pravděpodobně stejná jako teď.😊

A já taky. Ale důchodci začínají být hodně nepopulární, leckdo se do nich naváží, stojej moc peněz a choděj do obchodů a do tramvaje a jsou blbí.., přitom mají času dost, tak by se snad mohli přizpůsobit a normálním lidem tolik neprekážet.

Jediná šance asi bude být hodně bohatá a ozbrojená.🤣🤣🤣

Doron
Doron 11.03.2024, 16:41:51 xxx.xxx.27.174

Nojo, mít psa co se pere, případně zabíjí,  je opravdu   otrava, zvlášť v místě, kde je velká frekvence psů .

Zažila jsem si to hlavně s kavkazákem, byly to strašný nervy.

Nechte už důchodkyně na pokoji ! Taky už se mi to blíží a začínám na to být dost háklivá!🤣😬

Doron
Doron 11.03.2024, 14:54:06 xxx.xxx.27.174

No, lidi, kteří si platí psí hotel, většinou venku psy nemívají.

Já bych tam své psy dát nemohla, i když jsou velcí, nejsou zvyklí v boudě, ani nevím jestli by si do ní v dešti zalezli, nebo spíš čekali u vrátek, až je někdo pustí domů.

Doron
Doron 11.03.2024, 13:31:50 xxx.xxx.27.174

Když jsem si vezla Frama od chovatelky, poblil mě úplně brutálně asi čtyřikrát, měla jsem ho na klíně.

Teď je z něj vášnivý cestovatel . Jezdí ale tak, že z auta vidí ven, nevím jestli to má vliv.

Začínala jsem jezdit s Framíkem  nenajedeným, okénko pootevřené, aby ho hezky ovíval větřík, a jezdila jsem plynule, jak řidič anglické královny. Zvracel pak snad ještě dvakrát a zvyknul si.

Řekla bych, že u vás se to určitě taky poddá. Hlavně, ať nemá plný žaludek.

Doron
Doron 11.03.2024, 09:56:47 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 11.03.2024, 07:43:42

Ale potřebovali původní  chovatelé, pastevci, znali jejich rodokmen do desátého kolena, byla to pečlivá chovatelská práce . Ovšem toho, čeho si nejvíc cenili, ostrost, razance, samostatnost, nedůvěřivost k cizím atd.., se teď často potlačuje.

Doron
Doron 10.03.2024, 21:58:15 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 10.03.2024, 20:38:08

To je hezký🙂!

Já asi nějaký zkoušky s Framíkem udělám, možná i na na nějaký závody půjdeme, ale hlavní je pro mě stejně ta radost ze spolupráce plus ten pocit, že je to dobrej a šikovnej pes, kterej by v praxi obstál. Jakože hlídá, poslouchá, asi by mě  budoucnu i účinně ubránil a ztracený vnoučata by v lese taky našel.😂