Tak mu radši už něco dej !
Já mám ošetřeno Bravectem a vlastně nevím, jestli klíště, které se pustí zvířete, ještě může změnit hostitele nebo už je tak otrávené, že se na to vykašle.. Zatím jsem v posteli nic nenašla.
Tak mu radši už něco dej !
Já mám ošetřeno Bravectem a vlastně nevím, jestli klíště, které se pustí zvířete, ještě může změnit hostitele nebo už je tak otrávené, že se na to vykašle.. Zatím jsem v posteli nic nenašla.
No tak jasně, že si po válce rozdělovali sféry vlivu .
U nás, na kraji Prahy, to bylo takové zmatečné.
Místní muži začali s povstáním trochu dřív, protože nepočítali , že Američané se zastaví u Plzně, a ustupující německá jednotka je chtěla popravit ( našli je schované v důlní šachtě), zachránily je dvě místní Němky, pak přišli Vlasovci a vyhnali Němce, pak přišli Rusové a Vlasovce zajali a popravili, postříleli je u nás na zahradě, u zdi stáje.
Němci prý prchali směr Plzeň, aby byli zajati Američany, cestou ještě zapálili koňské stáje a trochu rozstříleli náš dům, naši to přečkali schovaní v krechtu na brambory.
Budou v novinách články: Mysleli si, že si přinesli domů pejska…
Byl tam smrad asi.
Prosím Vás, to Vám řeknu úplně přesně!
Zvířata jsou to různá, rosomáček, medýdek a psurikata .
Rezzzy:Všechny zdravím, nevím kam s tím, tak to placnu sem. Dnes venčení opět s dvojčaty, je to náročné, to by jeden neřekl, ale sledovat okolí, do toho děti. Dnes něco řeším s jedním dvojčetem, pes na volno, do toho ta druhá haleká, jeee koníci, no ještě že si jich všimla první, hned jsem psa přivolala k sobě, taky si jich nevšiml a šel na vodítko. Pak je zahlédl.Trvalo to asi minutu než mi začal věnovat pozornost a já jsem na všechny neskutečně hrdá. Minule po setkání s koňmi byl mimo mnohem dýl.
Já si teda myslím, že je celý rozvrkočený ne z koní, ale z lidí na nich, je strašně vítací, vysoká ho nechá a klidným, včera kolem běželo zase stádo, pes udělal hop tam, hop sem, asi lekl a dělal že tam nic neběželo
My měli ohromné štěstí. Na cvičáku jsou hned za plotem koně zvyklí na psy, a tak mezidruhová socializace proběhla skvěle.😊
Fram cvičil metr od zvědavých koní přilepených na plotě( asi doufali, že taky dostanou pamlsek), ale určitou opatrnost zachovával, to jsem byla ráda, že je rozumný, asi ty ovčáckopastevecké geny.
Framík není asi tak vítací jako ten Váš, ale je seznamovací. Na ulici si lidí nevšímá, ale když někoho potkáme na odlehlém místě zajímá se o něj. Sice neskáče a na nikoho se nevrhá, ale má tendenci lidem čuchat k zadku 🙈, což je takové společensky nepřijatelné.😅
Jsem takovýho nevychovance ještě neměla…
megi-the-pes:Nechal otevřené okno, aby pes spad.
To si nemyslím, nechtěl, aby ho někdo viděl.
Kdyby tam nevylezl, byl by už možná mrtvej.
Byl to kluk statečnej. Ještě že ten blbec nechal nebo zapomněl to okno otevřený .
Myslím, že moji psi by určitě neštěkali ani neplakali, možná by vyli, aby mě přivolali.
Tuhle jsem Dorouše omylem zavřela na balkoně, nemohla jsem ho najít, volám, hledám , pak ze zahrady vidím jak tam stojí, smutně kouká, přešlapuje a vrtí ocasem. Nevydal ani hlásku.
Fram by určitě mlátil do dveří jak divej, Gučák by si je otevřel i když jdou těžko, ale náš vzorňáček prostě čekal, až přijdu .😞
kometa:aspoň mu nasypat granule
Mě ještě napadlo - přístup k vodě? To tam měl napuštěné umyvadlo nebo jak?
Vodu neměl .
To ho asi, broučka, zachránilo, šel na parapet olizovat kapky .
Včera byla v televizi reportáž o tom zbídačeném psovi v okně .
Bylo tam i vyjádření toho majitele . Kál se a mluvil o tom, že na tom byl byl psychicky špatně a pak , když viděl, že pes strádá, už tam nechtěl chodit , aby neviděl, co provedl. Trvalo to prý od ledna.
V kostce.
Přemýšlím o tom, jakou měl ten kluk sociální bublinu, že nikdo nezasáhl dřív.
kometa:Až teď mi to došlo To je vlastně to emerické plemeno, které občas zakusuje lidi - nedávno tady někdo dal dost ošklivé video.
A asi není ještě moc ustálené, když se datuje od roku 2004.
Přesně to jsem chtěla napsat, že plemeno a povaha není ustálená , resp. se v povahách prosazuje takový blbý trend , alespoň tedy v Anglii.
Jsem se svými psy šťastná a doufám, že i oni se mnou. Opravdu si rozumíme.
Ale hodně pečlivě si je vybírám . Už u štěněte se hodně pozná. Já vždycky všem vyfouknu nejlepší štěně z vrhu. Nebo nejlepšího psa z útulku. 🤣
Opravdu bych se nestyděla fenku předat někomu jinému, povahově jste si prostě vůbec nesedly a Vy jste to věděla od začátku.
Nedokázal by ji chovatel někde umístit ? Nebo si ji vzít zpátky ? I peníze bych oželela .
Přesně.. Já se takhle zbavila štěněte, které jsem odebrala ( nebo možná za pětistovku koupila, už si nepamatuju) takové paní, která hodně pila a nosila ho v igelitce. Nemohla jsem se na to koukat.
Pejsek byl takový špicoid, kousavý , hyperaktivní a připadal mi i dost hloupý ( možná se v té igelitce i přidusil). Asi po týdnu jsem seznala, že bysme si opravdu nerozuměli, a umístila ho v jedné rodině.
Žije spokojeně a šťastně, je milovaný, nikdy se nenaučil čistotnosti , pořád štěká (naštěstí žijí v domku), zůstal úplně blbý a jeho rodina ho nekriticky zbožňuje .
Já bych ho mít ráda nedokázala, to vím určitě.
Proč by maminka solila za veterináře?
Její psi to nejsou.
Dcera je svéprávná ( předpokládám, že tam není nějaká mentální retardace, když studovala VŠ) a dospělá.
A vůbec nic o ní nevíme, tak proč hned ty černé scénáře ?
Třeba není nezodpovědná.
Děti zajdou prostě tak daleko, jak můžou .
Já jsem se většinou svých dětí zeptala, na co potřebují peníze.
Ony( máma a dcera) asi teď mají takové to složité období, kdy se od sebe oddělují , budou se teď hádat.😊
Být Tebou Fíkovnice, tak se do toho nepletu ! 😅
Já si naopak myslím, že pro psy je přirozenější být ve skupině nebo alespoň ve dvojici .
Mně už to přijde jedno, jedna nebo dvě čivavy . S určitě jim bude veseleji , když budou sami doma .
Té mamince bych doporučila, ať dceři nedává peníze, když nechce a nechá ji žít. Dcera je předpokládám, dospělá.
Mě to strašně trápí, to věčné opravování češtiny.
Přijde mi to tak ponižující.
Kdysi, byla jsem na letním táboře, mi přišel pohled od tety Tesařové, nejhodnější paní na celém světě, která mě vlastně vychovala.
Text, krasopisně napsaný, byl plný hrubek, ale udělal mi takovou radost..
Omlouvám se, trochu mimo téma.
Hrozný.
Musím přiznat, že jsem v tom nácviku byla trochu urputná, prostě chudák jezdil, dokud si nepřivyknul.
Ale je fakt, že dnešní děti kinetózou netrpí, vlastně neznám ani jedno s tímhle problémem, jsou prostě vyježděné.
My jezdili s Framíkem každý den a opravdu jen kousek , pořád stejnou trasu do lesa, nejdřív tak zrychleně dýchal , pak si zvykl .
Zatímco ostatní dva psi jezdí v kufru, on je na zadním sedadle a vyčumuje ven , dopředu, mezi předními sedadly, olizuje nám někdy uši, usne jen když je po dlouhé procházce hodně unavený. Takže úplně stopro to taky není , ale do auta se už hodně těší a hlavně neblije 🙏.
Kromě plynulé jízdy ( Bože, jak jsem v tom dobrá! 🤣), pomáhá myslím taky, že mám straré, drncavé auto . Pamatuju, jak mě jako dítě vozili kamarádi rodičů v tom starém Citroenu ( taková ta kapka, co ho měl Fantomas ), měl vzduchové měchy a houpal se jako loď, bylo to utrpení.