Aktuálně: 3 436 inzerátů217 435 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 06.04.2024, 20:11:24 xxx.xxx.162.21
Fikovnice:

Jen pro zajímavost: Jaké tresty používáš Ty, pokud používáš…? A ne, nenavážím se do Tebe. Zajímá mě to.

Používám takovou psí řeč, která vychází z jejich vnitrodruhové komunikace. 

Třeba se nad ně nakloním, zabručím, upřeně se na ně podívám, zpevním tělo, takové ty signály, které si dávají psi mezi sebou prostě..

A používám i hodně konejšivých signálů jako je taková ta psí poklona, nebo zívání nebo vytí. Jako nevyju úplně 🤣, ale když se dostaneme do nějaké situace kde je napětí a třeba by s nějakým cizím psem hrozila rvačka tak takovým vysokým hláskem: Klucíííí co jeeee, klííídeeek, demeeeee.😅

Ale chůdě Framík ode mě dostal tuhle facáka, protože přehryzával nově zasazený stromky a byly to vzácný starý odrůdy a na moje varování nedbal . On si z toho nic nedělal a hned si doběhnul pro větev, že si teda bude kousat svoje, ale udělat něco takovýho Gučkovi, zlomím mu srdce a ztratím jeho důvěru.

Doron
Doron 06.04.2024, 18:59:16 xxx.xxx.162.21

Ono to “ fuj” vlastně znamená, že je něco moje , ať už nějaká věc ( například koňská kobližka na cestě). nebo třeba prostor, kde chci mít klid bez rvaček. Není to povel, ale varování. 

“ Nech toho, nebo bude problém .”

Psi tomu rozumí opravdu velmi dobře, nakonec si říkají fuj i mezi sebou .

Nesmí se to zneužívat a člověk nesmí bejt hrubej.

Doron
Doron 06.04.2024, 11:02:41 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 06.04.2024, 09:11:16

Já bych tak intuitivně řekla, že ta stará je nejistá, dohlídla bych na mladší, aby ji neotravovala.

Ale těžko říct, člověk by to musel vidět, alespoň nějaký video..

A přátelství a sounáležitost se nejlíp obnovuje na dlouhých procházkách, klidně bych nejdřív měla holky na vodítkách.

Jináč nevím, čemu tady říkáte potlačování chování a proč proti tomu všichni brojíte? Potlačit nějaké chování můžu přece všemožným způsobem.., třeba pozitivním posilováním.

Máte asi na mysli trest?

I trest do komunikace patří a určitě funguje, ne, že ne. Akorát s tím člověk musí zacházet opatrně a ostatní formy učení musí převažovat. A netřeba si pod tím představovat něco drastickýho.

Doron
Doron 06.04.2024, 10:24:25 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 05.04.2024, 22:57:53

Tak to je škoda, že s námi nechcete jít na procházku.☺️

To spojení s tím místem, kde ji pokousali je blbý a těžko se to odbourává . 

Stalo se mi s Framíkem, že poblíž cvičáku dostal ránu od elektrického ohradníku. Pak jsme normálně cvičili, pejsek veselej, nadšenej, i bezprostředně po tý ráně udělal pěknou stopu. No, a přijedeme tam za čtrnáct dní a Fram za žádnou cenu nechtěl vystoupit z auta, zrychleně dýchal, chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila, co se děje. V tom místě, kde se to stalo, už ohradník nebyl, pes tam nechtěl projít, vzala jsem ho na vodítko aby byl jistější, trochu jsme tam pocvičili, popamlskovali, zaujala jsem takový rázný a veselý postoj, stopa stála za prd, byl po tom stresu unavený. Zpátky už šel v pohodě. Jsem přesvědčená, že příště to ještě dobrý nebude a bude trvat nějakou dobu, než to úplně  vyhasne.

No, a ta Vaše Hnědá udělala blbou zkušenost a to nebezpečí pořád trvá, protože je u Vás psů moc a řada z nich je agresivní, takže se vlastně chová sebezáchovně.

Bože můj, jak já tyhle psí labily, kteří neumí psí řeč nesnáším ! Oni můžou spustit úplnou lavinu agrese. 

Jsem zvědavá, co s Šustou vymyslíte, dejte prosím vědět , moc mě to zajímá !

Doron
Doron 05.04.2024, 23:04:50 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 05.04.2024, 22:22:13

Děkuju mockrát 🥰 !  Ona to tak těžká nemoc zase není. Jen ty záchvaty kašle jsou vysilující.

Kdyby to na vás přišlo , tak rychle antibiotika, mně zázračně pomohl Klacid .

Doron
Doron 05.04.2024, 22:19:33 xxx.xxx.162.21

My teď měli taky pauzu, léčila jsem černý kašel.

Bylo to na Pikaču☹️.

Zahrada úplně vydupaná, jsem ráda , že se psi zabavili.

Doron
Doron 05.04.2024, 21:49:00 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 05.04.2024, 13:42:26

Thielli, to je škoda, že sem už tolik nechodíte, já Vás postrádám.☺️😞

Nevybavuji si, co se tak strašného stalo..

Vaše fenka nějakého psa zabila nebo těžce zranila? Mám pocit, že ne.. Tak nevím, z čeho máte takové výčitky svědomí . Jsou to jenom psi..

Jinak úplně souhlasím s tím, že každý pes je originál, některý je tvrdý, některý měkký.., závislý nebo solitér, s každým člověkem musí zacházet jinak.

Mám tři psy a každý je úplně jiný.

Prostřední Doron v sobě má vrozenou plachost ( po švýcarské ovčácké matce), je výborně socializovaný, ale stejně nemá rád, když ho dospělí lidé chtějí hladit nahořě po hlavě , když nabídnou ruku dlaní nahoru, je v pohodě.Je úplně poslušný a snaživý, taková Lisa Simpsonová.🤣Ale když ho okřiknu, nic moc si z toho nedělá, jen takový jasně, jasně, teď to udělám správně.

Nejstarší Guča je samostatný, v tom nejlepším významu slova dominantní ( vždycky to dokáže zařídit tak, aby bylo po jeho bez násilí), ale stačí jediný můj nesouhlasný pohled ,a už se koriguje.

Nejmladší Fram je sebevědomý , přátelský, flegmatický . Už kolikrát dostal facku přes celou hubu a nic si z toho nedělal ( ale činnosti zanechal ).😅

pThielli, kdybyste potřebovala socializovat, tak my se nabízíme ! Kluci jsou gentlemani a vydrží toho opravdu hodně , fence by nikdy neublížili. Když tak mi napište SZ. Jsem z Prahy.

Doron
Doron 04.04.2024, 21:45:35 xxx.xxx.8.126

Pardon, chtěla jsem ocenit stromy od Anonymní. Proč jste anonymní?😅

Doron
Doron 04.04.2024, 21:41:53 xxx.xxx.8.126
Odpověď na příspěvek uživatele Rezzzy z 01.04.2024, 21:19:27

Krásný 👍, vypadá to parádně !

My měli strom udělaný z hruškového kmene, ani kůru jsem nesundávala, vypadalo to moc hezky a i to vydrželo. A vyšlo nás to nula nula nic. 

Teď už nepotřebujeme, mám jen jednu postarší britku, která má i přístup ven, a je tak sebevědomá, že usne na zádech na zemi uprostřed psí rvačky.🤣

Kočky také hodně ocení police udělané pod stropem, zvětší jim to prostor a cítí se tam bezpečně. Stačí v rohu udělat boční stěnu, dovnitř dát něco měkkého, jestli to má ráda a kočka je šťastná.

A úplně nejvíc je police s výhledem z okna .☺️

Doron
Doron 04.04.2024, 10:23:20 xxx.xxx.162.21

Buggyro, jak Vám slépky závidím! Kvůli liškám jsem zatím na chov rezignovala.😞

Možná si pořídím pštrosy Emu , na ty budou lišky krátký 🤣. Už si o nich něco studuju.😅

Jinak u nás už všechno kvete, třešně, broskvoně, hrušky, mirabelky .., za chvíli bude i šeřík.

Musím poslat pohled z okna, je to úplnej kýč !

Obrázek
Doron
Doron 04.04.2024, 09:39:05 xxx.xxx.162.21

Já si zase všimla takové nevyrovnané povahy. Často jsou plaší .

Chce to prostě dobře vybrat.

Doron
Doron 04.04.2024, 09:33:17 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 03.04.2024, 23:21:44

To je nějaká hloupost, ne ?☺️

Papíráci přece nemají větší potřeby než vestajové.

A řekla bych, že Malina nasadila laťku dost vysoko, když jste zvládla ji, zvládnete leccos.😅

Doron
Doron 04.04.2024, 09:25:30 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.04.2024, 22:21:23

Počkejte, počkejte… Vždyť přece nejste tak stará .

Doron
Doron 03.04.2024, 22:09:48 xxx.xxx.162.21
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 03.04.2024, 20:57:59

A o jaké bolesti se jedná?

Doron
Doron 03.04.2024, 17:47:50 xxx.xxx.162.21
kometa:

Pořád nevidím.  Ještě bych brala - Tak co, zase, chcete? Zkonzultuji s kolegyní češtinářkou.

Tak co, zase chcete ( myšleno sex), pane řediteli ?

Doron
Doron 02.04.2024, 10:19:44 xxx.xxx.16.87

Myslím, že při kočky je opravdu nepřirozené být uvnitř, mnohem nejpřirozenější než pro psa.

Nikdy jsem takové “ zlobení”, jako např shazování věcí u našich koček nezažila . Co jsem ovšem zažila, bylo nošení živých myší do domu, taky nic moc….

Doron
Doron 01.04.2024, 22:39:16 xxx.xxx.31.17

Nedostatek jódu. 

V čem dodat? V solném lizu? Nebo jsou nato nějaké speciální přípravky ?