Taky nosím dlouhé vlasy , tedy delší, tak deset, patnáct centimetrů pod klíční kosti a značka ideál. Vypadá to upraveně a není s tím práce. Jednou za čtvrt roku kadeřník .
Příspěvky uživatele
Doron
🤣
Vojsko !
Tak musím víc šetřit:)
Ještě jsem počítala nějakou tu přílohu🙂
*Aujeszkyho
Těžký jméno🙂
Tak přímo u nás určitě k synantropizaci dochází.
Prasata tady běhají po ulicích, převrací popelnice, ne tedy přimo v naší ulici, na vlakovým nádraží jsem v sedm večer potkala tlupu prasat, ještě že jsem s sebou neměla psa.Když jsem přišla, odešli.
Les ( chráněná oblast) je zrytej jak těžkou technikou, chráněná květena v p…, na hodně míst už nechodíme, abysme prasata nevyrušili.
A ano, u nás je opravdu myslivci přikrmují a ano, jen tam, kam můžou dojet autem, tedy taky přímo u silnice, takže tam jedu za tmy tak dvacet v hodině, protože přebírají. A ano, přikrmují přímo u posedů a ty jsou u cest, takže se člověk bojí, aby ho někdo neodprásknul, když jde za šera a tuhle se mi tam Framík nablemcal krve a pak jsem trnula, aby nedostal Aujezskyho a nespala jsem dva dny.
Prasata jsou těžce přemnožená. Jenom si tak nějak neumím představit, že by tady situaci nějak pomohli řešit vlci a rysové🙂))
A ani jinde, divokých prasat bude tak okolo milionu, kolik by tedy pak muselo být vlků a rysů, aby jejich populaci regulovali? Navíc divočák není snadná kořist. A navíc je dost vysoký procento ( nemůžu teď dohledat, někde jsem četla snad 37 procet? v některých oblastech )prasat přenašečem Aujezskyho choroby, takže by brzy zemřeli dost nepěknou smrtí.
Já beru vnitřnosti od řezníka , jsem s ním domluvená, vepřové nožičky na sulc kupuju taky u něj, vepřové kosti na vývar mi dává zadarmo v neomezeném množství. Vývar je u nás hodně populární;).
V Lidlu kupuju duo kuře v akci 50 / Kč kg, nebo vepřové v akci, tam se pod 90kč nedostanu.
V kauflandu kupuju kuřecí skelety, je na nich hodně masa ale podražily, mám pocit 34 Kč/ kg, ty jsou snad nejoblíbenější.
Kolik peněz vás stojí jídlo pro psa na měsíc, počítali jste někdy?
Já bych tipovala, že u nás tak zhruba 5 000 za tři psy měsíčně. Mají 26, 32 a 45 kilo. Musím se na to zaměřit.
Čtvrt milionu je dost, nicméně jejich stavy pořád rostou.
Co jsem četla, tak v roce, kdy se narodila moje máma, bylo střeleno 23 kusů černé zvěře, v roce , kdy jsem se narodila já 3 000..,
Tenhle problém řešila už Marie Terezie a Josef II. pak bydal dektret, že divočáci můžou být chováni jen v oborách, jinde byli považováni za škodnou. Po válce jich tam bylo, tuším,1500 kusů.
Ano, zlo je třeba potírat !
Jakou dotaci???
On dostal nějakou dotaci?
Od koho?
Nebo jsem to špatně pochopila?
Sám si to dotoval?
Bible! Taková nehorázná drzost!
Mně ale přijde, že je tak nesrozumitelný a pseudovědecký, že tím ty blbý lidi odradí a chytrý nezíská .
Alespoň doufám..
Jinak je to čirá hrůza.
Chudák ten Jarotka 🙂))
Jaroš je takový skalní zastánce klecování psů ( kleci se ovšem říká ložnice a pes je tam prakticky pořád, aby si přece odpočinul), krmení jen z ruky ( říká tomu výplata), kliká a nemluví ,pes nesmí chodit na volno, tomu se říká procházka bez programu a je prý vždycky nebezpečná a hlavně tvdí, že ten , kdo to dělá jinak než on, psa týrá🙂)).
Orwell hadr🙂))
Bull a šarpej, nebo co to je?
Sprostý?
Vždyť přeci vždycky píše “ S úctou, Jaroš ”🙂)), než se mu to teda vymkne..🤣
Hloupej člověk s velkou touhou po moci, to je vražedná kombinace ;(.
Ale on je tak blbej a nesrozumitelnej , že snad moc následovníků mít nebude, to mě trochu uklidňuje.
megi-the-pes:😀 Ofic. je to Butcher. Totiž jsem viděla fotografii a řekla jsem - to je řezník, toho chci!
Jenže ono to české Ř nikdo neumí, tak takhle.Jo, sem se to vůbec nehodí, jak on je hodný. Chudáci lidi, co si pořídí štěně po tom, co si to tady přečtou. Megi byla taky hrozně hodné těně, ale byla rychlá, prolétla barák 3x tam a zpět, než se člověk otočil… hledala jsem ji a ona co, ve třech měsících si šla sama do bazénu… ale Bůček je extrémně hodný.
Jak se říká - klidný a vyrovnaný pes.
Asi pošlu dokumentaci Sýzrovi a všem, aby viděli, jak se to dělá.
😀 Ne, není to vůbec moje zásluha. Možná se tak narodil. 🙂
Tak ono je i důležitý si psa správně vybrat, já na to kladu velkej důraz ;). A asi se opravdu narodil s dobrými geny a byl v dobrém prostředí. A věk tři měsíce je taky v pohodě, to už je zase obdobíčko odvahy.
A taky ta klučičí energie je trochu jiná , měla jsem zamlada kluky, pak dlouho dlouho fenky a teď zase kluky a je to s nima takový pohodový.
Bůček je kouzelnej a má ve tvářičce takovej milej a inteligentní výraz 🥰
Moc vám ho přeju , bude mít hezkej život, mu prorokuju🙂!
Myslím, že on je ten Jaroš i hodně hloupej, jako opravdu hloupej.
Jeho názory jsou obzvlášť nebezpečný.
A chtěla jsem si s ním povídat a on mě zabanoval nebo jak se to říká 🙂))
My jsme měli sušárnu i moštárnu, ake už je to všechno zrušený☹️.
Jeee, takže je to hodný dítě 🥰
Hihi, a asi se teda ještě kojil, brouček.
Bůček je oficiální jméno nebo se mu posmíváte, že rád papá🙂?
Plaka:Dyk tady jsou ve štěněcím fóru všichni jedna rodina, ne? Když to kouše a dělá loužičky, těším se reporty od Megi. Doufám, že pan Bůček vytvoří nějakou neplechu a budeme o tom informováni. Gratuluju ke štěnítku, Megi. 🍀
Já se právě raduju 🙂!!!
A taky moc gratuluju❤️ !
Zdálo se mi, že Megi má strašně málo pejsků 🙂))
Další pejsek do rodiny?
Cože?!?!