Chápu, tom případě je vyhláška už asi jediné řešení.🤣
Možná bych ji podpořila nějakým oběžníkem , jistota je jistota !
To jim konečně zatne tipec !
Chápu, tom případě je vyhláška už asi jediné řešení.🤣
Možná bych ji podpořila nějakým oběžníkem , jistota je jistota !
To jim konečně zatne tipec !
Jako nevím přesně, co chcete rozporovat..😊
Video moc výstižný a tak se na ně musí ! 🤣
N:Parkují na zeleni, dokonce i na dětském hřišti. Psi bez dozoru je jejich specialita. Dokonce už kvůli nim máme vyhlášku kde se zakazují psi navolno v obci. Plní nám kontejnery a to ještě tak debilně, že tam narvou nesešlapanou krabici či nevyfouklé lehátko. Po lesích obaly od tyčinek, petlahve a podobně. Neodvezou si odpad ani domů. Zajímavé, že v zimě nic. To nebudou dělat tím pádem místní. Naštěstí mě už je to dnes jedno, ale až se vrátím, tak třeba je naděje na zlepšení.😀
Tak to vidíte, vydá se vyhláška , místo aby je někdo pořádně sprdnul . A to stejně pomáhá nejvíc.
Assil, Vy asi máte na mysli Ježíše Nazaretského.
Ten ale neměl úředníky, ale učedníky !🤣🤣🤣
Jéžišmarjá. A co tam u vás vyváděj ?
Takže třídní nenávist? 😂
Město versus vesnice ?
Myslím, že zrovna v Praze jsou psi docela vychovaní, jinak to tady ani nejde.
Ale že Vás ten chlapík rozčílil chápu, a on si to tak lépe zapamatuje.😊
assil:Tak v podstatě i úředník rozhodl, že vraždit a krást je nezákonné, já to prostě vidím stejně.
To je z Desatera Božích přikázání.
Starý zákon.
Nezabiješ.
Nepokradeš.
Bůh ani Mojžíš žádný úředníci nebyli. 😊
To chci taky !!!
Jj, člověk by to musel vidět.
Neeeee! Děláte si srandu ? Že jo ?
No, já nevěřím, že úředníci, jsou ti nejlepší mezi námi .
Ale nechtěla jsem být útočná, je to taková “strachová agrese” 😅, hrozně se bojím totality.
Je to na delší debatu, někdy to rozvedem 🙂.
Naprostý souhlas s tím, že psi mají mít přivolání.
Ty svoje pochopitelně nenechám, aby na někoho naběhli. Oni o to ale ani nestojí, jsou takoví sociálně vyžití.😊
Ten jorkšír by asi o nějaký kontakt stál, ale neví, jak na to. On pravděpodobně takzvaně “ vyjede”, protože se vlastní vinou dostal moc rychle moc blízko a dostal o sebe strach, vždyť je malinkej a křehkej, o polovinu lehčí než kdejaká kočka.
Já bych teď seznamování s cizími psy úplně zavrhla, ať si najde jednoho, dva kámoše se kterýma si rozumí , chodí s nimi na procházku, prohraje si , nejlépe navolno a stačí.
Když tohle není jen otázka výcviku, ale otázka socializace.
Když má pes možnost trávit hodně času s jinými( vyrovnanými) psy je to neocenitelné.
Je úžasné pozorovat, jak se spolu domlouvají, vyzývají se ke hře, odpočívají spolu, pečují o sebe, jemně si vytyčují hranice.
Mám tři psy a tři blízké psí kamarády, kteří taky vlastně patří do smečky. ( Teď u nás zrovna všichni jsou 🙈) a psi tak měli možnost naučit se po psím.
Komunikace s jinými psy je pak na úplně jiné úrovni. Myslím, že žádný by třeba k tomu jorkšírkovi čumák ke kousnutí nenabídnul, žádný by neobtěžoval starší psí dámu..atd.
A ty konejšivé signály jsou vrozené , romumí jim v zásadě každý pes a oni je umí používat. Já teda taky trochu.😊
Jenže dnes je příležitostí k opravdové socializaci málo.
Ale stejně je dobrý, znát něco z etologie, hodně to pomůže.
Vypadá to moc pěkně! 👍
Souhlasím, že pes na vodítku nemůže využít svoje komunikační schopnosti.
Když k nám přiběhne nějaký cizí pes bez páníčka, dělám to teď tak, že psy pustím. Přijde mi to jako nejlepší řešení.Oni jsou sebevědomí a klidní a umí komunikovat. Odvrátím pohled a “ Klucíííí jdemeeee.”
Nojo, ale teď mám na hlídání Doronovu mámu , to je děsná aktivistka , dělá přesně to, co Vaše, do všeho by se vkládala.🤣 Jsem jí dneska musela říct, že o to nestojíme.
Ale není to pastevec, takže je to lehčí.😊
Verun:Taky mám raději nejdříve zepředu, když jde nějaký pes hned k zadku, nebo na kohoutek, moje fena to bere jako neslušné chování, k princeznám se nečuchá…😉
Tak kohoutek, to se taky nesluší. Vůbec.
A hned se nečuchá . Před tím se obchází a někdy k čuchání ani nedojde, když to jeden pes nechce.
Jako, neříkejte mi, že vhodný prvotní kontakt je očichat si hlavu! 🤣
Mluvím o dospělých psech. Štěňata jdou někdy rovnou do kontaktu.
A to je podle mýho problém toho pejska. Chová se jako štěně a je dospělej. Takže testosteron atd.. Zamrznul ve vývoji. Neumí se chovat.
hmn:“ke psům se nechodí přímo, ale hezky slušně obloučkem a očichává se první zadek a ne předek”
tak nějak nemohu souhlasit
a ne že já, ale ani mí psi……
A?
Problémy nemáte?
Myslím s cizími psy?
Myslím, že je to kožešina z právě narozeného jehněte karakulské ovce, proto je černý.
Žádné potraty ani porážky matky se snad nedělají.
Ale pěkný to není.😞
To je hrozný.😞
Vy jste Assil, velký příznivec zákazů a příkazů a já ne, protože nevěřím v kompetenci lidí, kteří je dávají. A nevěřím ani v jejich dobré úmysly.
Za můj život se přístup je psům změnil opravdu mnohonásobně k lepšímu, hlavní roli v tom hrála společenská atmosféra, osvěta a větší blahobyt.
Věřím, že to bude pokračovat nadále k lepšímu, bez nějakých centrálních regulací.
Ono to vždycky tak hezky začíná, pomáháme zvířátkům…, chráníme přírodu.., Ale končí to zvůlí moci.
Já už to nechci, už jsem to zažila.
Mně někdy přijde, že lidem se po tom snad stýská !