assil:Asi to nikomu nevadí, protože jinak klub může nařídit paternitu a je jasno.
Třeba nevadí. Vždycky se něco přikřižovalo.
Já měla v NO belgičáka, tutově.
assil:Asi to nikomu nevadí, protože jinak klub může nařídit paternitu a je jasno.
Třeba nevadí. Vždycky se něco přikřižovalo.
Já měla v NO belgičáka, tutově.
Precedens k čemu ?
balu:Proč by se měly kontrolovat zdravotní výsledky na výstavě? Výstava je o exteriéru.
Jinak tedy bych to upřesnila - na výstavy nemohou bezpapíráci, ne proto, že je třeba uvést PP do dogoffice, ale protože je to přehlídka psů plemen uznaných FCI. A pokud není u psa prokázán původ, nedá se zařadit k žádnému plemenu a tudíž ho nelze vystavovat na akcích pod FCI a podřízených organizacích. Platilo to v podstatě od začátku existence FCI a organizovaného chovu, tedy dávno předtím, než vznikla platforma dogoffice.
Říkala mi chovatelka mého Frama( briard), že na výstavy do některých zemí ( ale teď úplně nevím…, Polsko?) nejezdí, protože tam vyžadují nadbytečná zdravotní vyšetření, při kterých se musí pes uspat ( např vyšetření hluchoty, na kterou briardi vůbec netrpí atd).
Také říkala, že na klubovce se víc řídí standardem, zatímco na jiných výstavách spíš “ krásou”, např. typická kozí srst versus dlouhá hedvábná až na zem.
Infarkt nevím, ale v každém případě jí museli amputovat nohu. Byla prý pokousaná všude.
Majiteli ho dočasně odebrali, protože ho ( majitele) vezli na záchytku. Tak jestli strážníkům něco úplně opilej říkal, asi to nikdo nebral vážně.
Taky jsem si vždycky výstavy tak nějak laicky spojovala s chovností..
Ono to asi může mít význam v tom, že pes, byť nechovný ( resp. neuchovněný) může na výstavě reprezentovat chovnou stanici nebo krevní linii.
Tak on si byl majitel toho psa vědom toho, že je velmi nebezpečný a říkal to prý strážníkům.
Vůbec nechápu, proč ho neutratili. Řekla bych, že zabití člověka by měla být taková už dost jasná hranice ..
Plave moc dobře, Jen se mě víc drží než ostatní. Je to ještě dítě.😊
Také přiložím pár fotek. Je na nich koupání, koupání a koupání.🤣
Já tam ještě nevlezla.
Něco k tomu psal Žďárský deník, ale bez předplatného lze přečíst jen úvod.
Majitel říká, že strážníky upozorňoval, ať psovi nechají košík a krmí ho jen přes mříže.
Jestli jsem to správně pochopila, ta paní byla zaměstnaná na místním úřadě ( nevím jestli v současnosti nebo dříve) a šla do útulku buď pracovně nebo na návštěvu nebo obojí.
Možná měla klíče?
Přijde mi hrozné, že jí nikdo ze zaměstnanců nemohl pomoci , asi tam ani nikdo nebyl, nebo alespoň žádný chlap . Musela to být čirá hrůza.
Nevíte, co stalo s tím psem? Utratili ho ?
orionka-2:🙂)
Dostala jsem hysterickej záchvat smíchu. 🤣🤣🤣Jsem z toho sucha už úplně vystíhovaná asi…
Proto mě právě překvapilo, že na té Ukrajině to normálně léčili. Bavila jsem se s nimi o tom, byli to chytrý chlapi.
U nás byl lékem první volby Paralen.🙈
Pak hospitalizace. Tedy zprvu.
Za kovidu se musel léčit každý sám.
Já třeba dostala revma, přeléčila jsem si ho velkými dávkami acylpyrinu, pak přeléčila žaludek 😅 a dobrý .
To jsem, Sarah, nevědela…
A jasně, jste statečná, žijete dál ..
Kdo si myslí, že by to mělo za rok přebolet, buď neměl nikoho rád, nebo takovou ztrátu nezažil.
Posranej kovid!!!
Alánek se vyloženě směje 🥰
To jsme zase ujely od tématu.
My ze všeho uděláme mišmaš! 🤣🤣🤣
Sardullah:Co mě nejvíc mrzelo od lidí, ..nazvu je pracovně odmítači…když člověk třeba u některých opatřeních (některá byla opravdu i z mého pohledu asi neúčinná a zbytečná) argumentoval ochranou seniorů nebo obecně ohrožených skupin, že byli schopní říct, že staří lidi to mají za pár a že když by neumřeli “s covidem”, tak stejně umřou na něco jiného…to mi přišlo tak necitelný…jako moje maminka je v kategorii 80+ a já děkuju bohu za každý den, co tady na tom světě se mnou ještě je. Musím říct, že snad větší cynismus jsem ve svém životě nezažila.
Mně zase přišel strašný zákaz návštěv seniorů v různým domovech atd, bylo to pro ně strašlivé, ta izolace, úplná beznaděj a osamělost, kvůli tomu jich taky hodně předčasně zemřelo.., vyprávěla mi kamarádka, která tam pracuje, byla z toho zoufalá..
Fujky fuj, hnusná doba.
A taky mě hrozně štvalo, jak je přírodě narváno. 😅
Ale liduprázdná Praha byla tajemná a překrásná..
Myslím, že za kovidu bylo dobře vidět, jaká atmosféra kde panuje. U nás to bylo protivné a často nelogické , ale s restrikcemi v jiných zemích se to nedalo porovnat.
Když se podíváme třeba na takové Španělsko, tam směl jen jeden z rodiny na jeden hodinový nákup denně a byly přísné kontroly, Canada příšerné, Austrálie úděsné , Švédsko se omezilo na doporučení a dopadlo dobře ..
V pravém světle se ukázala totalitní Čína, to bylo zrůdné, v Severní Koreji se nesmělo o kovidu mluvit .., prostě neexistoval.
Byla jsem tehdy vnoučkem v Egyptě a potkala tam kovidové lékaře z Kyjeva, kteří si tam byli odpočinout, a ti se divili, že u nás kovid neléčíme, že oni dávají nějaká antivirotika hned zpočátku..
A Egypt.., tam se při testování smáli a ptali se jak chceme aby test dopadl , že se opravdu nemusíme bát..
Vlastně vůbec nevím, jak to probíhalo v USA, asi v každém státě jinak? Ani v Rusku nevím..