Už zmoknul, ( vytrvale u nás prší, třikrát hurá!) a srst je už zase zvlněná.
A ano Dájo, opravdu jsem se snažila, to říkala i paní v salonu, když se mu probírala srstí a cukaly jí přitom koutky.🤣
Už zmoknul, ( vytrvale u nás prší, třikrát hurá!) a srst je už zase zvlněná.
A ano Dájo, opravdu jsem se snažila, to říkala i paní v salonu, když se mu probírala srstí a cukaly jí přitom koutky.🤣
Fikovnice:Jéé, on má trošku vlkodaví obličej!
Nene! 🤣
Má čuminu spíš hranatou a masivní. Ale takhle prostě vypadají pod srstí.
Docela mě překvapilo, že ho po namočení moc neubylo, má docela festovní postavičku.
balu:Kde jsou ty časy, kdy se do salonu, tedy na úpravu srsti, chodilo jen se psy, jejichž srst opravdu potřebovala úpravu střihem. Jinak se psi vyčesávali doma… Mě by teda s briardem nenapadlo jít do salonu. Ale mě by to nenapadlo ani s choďákem, a přece někteří majitelé s chodem chodí. To pro mě bylo velkým překvapením.
Doron, sice to píšu jako odpověď na váš příspěvek, ale prosím, neberte to jako kritiku vašeho konání, ale jako velký údiv nad posunem v této oblasti.
Hele, mě to za pětačtyřicet let, co mám psy taky nenapadlo , ba ještě před měsícem ne, takže Vás plně chápu.😊
Ale fakt mi to nešlo, ona je prý ta pubertální briardí srst někdy složitá a nevěděla jsem jak na to . Ona jim podsada nevypadává a musí se vyčesat a to tak, že se hřebenem popotáhne a pak hustým kovovým kartáčem vyčeše.
A to já nevěděla, tak jsem ho orvala, jak borůvku .😅
Paní, co má salon, má briardy strašně dlouho a říkala, že je blbý ten trend moc nasrstěných psů ( to Fram není) , tam prý si laik už vůbec neví rady.
My byli dnes místo venčení s Framem v salonu😅, oba poprvé v životě. Byl moc trpělivý a statečný, trvalo to snad čtyři hodiny.🙈
Ale paní úžasná, podsada vyčesaná, nebude mu už snad horko.
Na první fotce před, na druhé po.
U nás v Praze polojasno a 16 stupňů.
Tak už to ukončíme a až na to zase zapomenem, střihem si to potřetí ! 🤣
Rukáv mi přijde bezpečnější, když Fram vidí rukáv, bude se kousat, po kousání si odnese celý rukáv, který si vybojoval, respektive ulovil.😊To si hned tak nepoplete. Plus to má spojený s konkrétním prostředím a člověkem. Zatím.
Ale když se kouše na ringo, jednou do ruky, jednou do nohy nebo bůhví kam nebo na nějakou manžetu schovanou pod oblečením , je to už jiná. Víc prostoru pro záměnu. Si myslím.
Naučit psa zadržet člověka asi nebude těžké, cvičný oblek zřejmě musí dobře simulovat odpor lidského těla, pes musí mít vlohy, drive , být opravdu razantní, připravovaný odolat psychickému i fyzickému tlaku, jako je řev nebo údery.
Řekla bych, že vlohy jsou nejdůležitější.
Škoda, že sem už nezavítá inspektorka, ta by nám to všechno řekla..
Fikovnice:Doron, a já Ti psala, že se mi zdá, že má trochu buloidní hlavu.
Že jo ? Myslím, že to tam být musí! Podle povahy.
Ale je to divný, protože táta je toulavého pes z Maroka.
Mluvili jsme s Megi o bulech a jejich křížencích , tak to jsou “ tito”.😊
Sportovku jsem dělávala a teď dělám s Framíkem , figuranta máme excelentního, hodně přemýšlí o tom co dělá, je fakt skvělej.👍
Přemýšlím, jak by se dal agresivní pes “ spravit” obranou.. Možná tím, že získá sebevědomí? To by nějaký smysl dávalo.
Nebo jak jsi to myslela?
Když se dělá obrana ve sportovce, je to něco jinýho, protože trojoddílové zkoušky ( stopa, poslušnost, obrana) zajistí, že pes se “ vzdělává” komplexně a postupně a musí být schopen pohybovat se v různých stavech vzrušení a aktivuje různé části mozku . Třeba při stopování jim celý mozek svítí, jsou vnitřně vzrušení a přitom pracují klidně a soustředěně, učí se vzrušení kultivovat.
Jenže někteří Bull nadšenci chtějí jenom kousat , ani poslušnost ještě nemají dobrou.
A poslušnost a “kousání” se cvičí přeci každý zvlášť, pak se to spojuje a říká se tomu obrana.
Labrador určitě neee, z toho nemá nic, je i špatný plavec, vzhledem k objemu těla moc těžkej. Taky mi přijde trochu pitbullí. Je neuvěřitelně fyzicky zdatnej , vyskočí z místa metr sedmdesát, vyleze po kolmým žebříku .., nikdo ho to neučil.
A s tou obranou bych byla opravdu opatrná, teda jsem opatrná 😅. K větší ovladatelnosti,resp k tomu, že sníží možnost napadení člověka, určitě nevede. Vůbec bych u těhle psů kořistnický pud s člověkem nespojovala.
Myslím, že Stafordi v tom můžou mít pravdu, s tou obranou.
Gučák je při ní strašně nastřelenej. Poslouchá při ní perfektně a bleskurychle ( “ pusť” “ k noze”) ale jenom proto, že si za odměnu může kousnout. Koušeme na rukáv, tím myslím že lovecký pud je směrovaný na něj, ne na člověka, někdy ho figurant ani nemá na ruce. Figuranta miluje, protože je to strejda, který má tuhle úžasnou věc. Ale jeho razance je neuvěřitelná. A vzrušení.., zažehne to v něm strašnou vášeň.
U jinýho psa jsem nezažila. O Framovi ani nemluvím .🤣Ten zatímco jiní psi koušou, klidně leží ,snad by i usnul.😅
Takže si dokážu představit, že když se to dělá blbě, kouše se na Ringo, třeba se i rozvíjí zloba, figurant je pokaždý jinej , prostředí taky , může dojít k průšvihu velkýmu. Psovi něco kousání připomene, třeba proti němu běžící člověk, co se na něj napřáhne , a je to.
Schválně jsem Gučku vyfotila, jestli byste taky řekli, že v sobě něco z bulla má. Nacpal se mi do záběru i Dorouš, aby o něco nepřišel, Guč je ten šedivej vepředu.
Přemýšlela jsem, proč se těhle různých bullkříženců bojím a přišla jsem na to, že se vlastně bojím jejich páníků, protože se nemůžu spolehnout, že je mají zvládnuté..
Musím přiznat, že i můj nejstarší, miláček Guča, je takový kříženec, má v sobě určitě nějakého bulla a pravděpodobně malinu ( alespoň si to myslí náš trenér). Schválně ho vyfotím, co byste řekli.
Celý život, bude mu už deset) je milý, přátelský, je tedy úplně “brutálně” socializovaný, nikdy se ani se psem nepopral, všechno umí vyřešit v klidu, miluje lidi, i když je spíš zneužívá k drbání a masírování., je inteligentní
Vzala jsem ho s kluky cvičit, dali jsme mu ze srandy kousnout , když zjistil, že smí, úplně se proměnil. Trenér říkal, že je neuvěřitelnej “talent” , že je to jeden ze psů ze kterých má takový zdravý respekt . Přitom všechno jen formou hry a Guč má dvacet dva kilo. No, docela jsem koukala, co by se bývalo z něj dalo udělat, resp. co by někdo jiný z něj mohl udělat..
Nechci tím vyjádřit žádný názor , prostě jen tak přemýšlím..
Byla souhra blbých okolností.
Majitel věděl, že pes je agresivní, přesto se ožral a nemohl se o něj postarat, strážníci nepředali informaci, že pes je zlý, v útulku ho dobře nezabezpečili a paní si bez dovolení otevřela dveře od kanceláře, možná si chtěla udělat kafe..
assil:Jenže ten pes je něčí majetek a odebrání a zlikvidování majetku může nařídit akorát soud. A jestliže to byl infarkt, tak ten soud bude brát v potaz jen pokousání, ne smrt. Takže jako každý pes, který někoho kousl, by měl být utracen? Protože tak to bude posuzováno.
BTW co vím prozatím byli utraceni jen psi, kteří někoho pokousali, kde to chtěli sami majitelé.
Tak aspoň,assil, vidíte, že zákony nemůžou postihnout všechno, Vy se k nim moc upínáte.
No, tak přesněji.., pes způsobil paní na noze tak devastační zranění, že noha musela být amputována. Byl to brutální útok. Je to jako mít doma odjistěnej granát. Jasně, že za to granát nemůže.
Když k takovému útoku dojde, člověk by se měl pokusit toho psa zabít, ne odehnat. To je dost důležitý. Ale málokdo se k tomu dnes odhodlá.
Když ona je v každým JINÁ účinná látka, v tom vašem sarolaner a v Bravectu fluralaner, koukám.
Je to na mě moc složitý , vím o tom kulový.😊
Já se bojím té babesiozy, kterou přenáší piják lužní a viděla jsem teď na cvičáku psa po klíšťové encefalitidě, dost blbý..
Takže jedu na jistotu. Veterinář mi řekl, že antiparazitika mohou být možná pro organismus určitá zátěž, ale než by se to projevilo, pes už dávno umře na stáří.
On možná každý vet propaguje to svoje, potřebovali bysme vidět studie. Na se já nezmůžu, hledat to a porovnávat …
Ale k čemu to potřebujeme vědět?
Pes urval paní nohu, to snad stačí, si myslím …
Tedy k utracení psa.
Dávám Bravecto, vydrží celou sezónu a opravdu funguje. Ani jedno klíště, nic.
Pořád mi to přijde mnohem menší riziko, než riskovat nějakou klíštěcí nemoc.
A jestli zatěžuje organizmus víc než jiné přípravky nevíme.
Sarah01:Jj, u nás je to dost podobný, ve standardu je: Srst je hladká nebo zvlněná s nepromokavou podsadou. Na výstavách ale bývají rozhodčí, kteří vyžadují srst naprosto vyhlazenou a bez podsady.
Ale co to je tohleto?!?
To je teda úplná cochcárna!!!😅😅😅