V čem bádáte?😀
Příspěvky uživatele
Doron
PumaCZ:Takto vypada rana ted.
A jak jsem rikala, nas vet nam nikdy nedal duvod o nem pochybovat, takze pokud rika, ze tohle je pro Hachiho nejlepsi postup, tak mu budu verit.
Myslela jsem si, že vet to takhle myslí🙂.
Až se to odloučí, neměla by tam zůstat “živá” rána.
Jste hodná( a máte vědeckého ducha🙂), že dáváte fotodokumentaci !
Taky jsem o tom takhle přemýšlela, pár psů tam mělo rupturu šlachy ,většinou se stala právě při obranách, napadalo mě, že nebývají protažení.
Jj, ale on je odměnou často ten pohyb, lidi psa vytáhnou a on je šťastný, že je venku a něco se děje. Vezmou ho na plac třeba jen na pět minut, pes podá dokonalý soustředěný výkon a zase šup do klece.
Fram tráví hodně času na zahradě s Doroušem, honí se, koupou se, tahají se o lano,hlídají..
Doron je úplně jiný,hodně našláplý, Gučák taky, jen ten ten náš junior..
Můžu se zeptat,jaký mají Vaši psi režim před akcí?
Že bysme se inspirovali ?🙂
Bodlinka:jj, minimálně tohle všechno půjde do pryč. buď to někdo uřízne nebo to samo odpadne.
Myslíte, že to vet myslí tak, že se ta nekrotická tkáň bude odlučovat postupně a mezi tím ránu " chrání?
Přijde mi to ohraničený.
Gučák měl absces na krku , pod čelistí , kousnul ho debilní rasl. Byla to nepatrná ranka, co se z toho rozjelo bylo příšerný.
Objela jsem několik vetů, žádný to nechtěl otevřít , nakonec jsem narychlo přijela k Herčíkovi na kliniku a takový mladý doktor ho hned “ operoval”, jen jsme ho tak narychlo přispali, protože říkal, že nechce čekat ani minutu, aby to neprasklo samo. Co se vyvalilo nebudu popisovat, ale byla od toho celá ordinace,doktor, sestra i já.
Tahle rána je alespoň otevřená, to mi přijde lepší.
Pumo, moc na vás myslím, poradit neumím, napadá mě, že doktor se asi bojí velké otevřené rány v místě, kde by se to blbě udržovalo v čistotě a blbě držel obvaz, tak se rozhodl postupovat konzervativně.
Když mu věříte a máte s ním dobrou zkušenost, tak bych to s ním ještě probrala, nechala si vysvětlit, jak to vlastně míní, jak má ten správný proces hojení vypadat, co se bude dít. Buď Vás to uklidní nebo si pak můžete vyžádat jiný názor.
Pokracuju v držení palců, dejte vědět!
Kdysi,jako dítěti, se mi udělala taková kapsa po úrazu na koleni. Hnisalo to snad tři měsíce.
Moji rodiče, lékaři, si s tím nevěděli rady. Pak se naštvala teta Tesařová, kuchařka,ránu pořádně otevřela a nasypala mi tam snad celý balení framykoinu v prášku🙂)))
Zafungovalo to zázračně.
Chci tím říct, že i lokální aplikace antibiotik může dost pomoct.
Bodlinko, případný klacek nebo jiný předmě by na rentgenu snad objevili? Nebo ne ?
balu:To je nějaký opožděný apríl? Ta “kabelka” i ten “model”, či co to je za bytost…
Balu,asi nám holt ujel vlak 🤣🤣
Řekla bych že to je od té kočky, bojovala o život .
I to místo by tomu napovídalo , skočil na ( nad) ni, ona se spodem osvobodila.
Hlavně, že to nedostal do oka nebo pod oko, to by byl větší průšvih.
Musíte na ně vždycky vidět a musí mít přivolání.
Z postavení těla a pohybu vidím, jestli je něco zaujalo nebo vidí něco, co já nevidím, a to pak písknu.
A louky máme přehledný a rozlehlý. Oni je milujou a chovají se tam úplně jinak, než třeba v lese. Takovej nějakej prastarej instinkt se v nich probudí, je to čirá radost je tak vidět. Takový: Hurá, konečně step 🙂))).
Každej je jinej, když je vezmu zvlášť.
Gučák , nejstarší, má radius velkej. Prostřední Doron se drží víc u mě, takových padesát metrů max, a briárdě Fram jde vedle mne jak oslík🙂))
Nebojte, já bych nedovolila, aby někoho obtěžovali nebo něco zabíjeli.
Dělej si co chceš, když nebudeš lovit zvěř.
Často mě psi na loukách obíhají v takových velkých kruzích.
Znáte tuhle módní značku? Kabelka Baleciaga ve tvaru pytlíku chipsů z druhé ruky za 120 000 Kč.
Tak to jsem ráda, že nejsem jediná. 🤣
Jinak s výcvikem je to teď takový všelijaký, pořád je takovej pomalejší, prostě flegmouš..,ale aspoň chytrej.
Na cvičáku říkají, že má moc vlastního vyžití, hry se psy a koupání a dlouhý procházky a že se pak nemůžu divit. Většina lidí to tam dělá tak, že psa vytáhnou jen na cvičení a on má pak mnohem větší drive, protože je to jeho jediná aktivita.
Něco na tom bude, ale měnit to nebudu. 😏
Vzala jsem Framíka na takové ty železné schody a lávku, která má takovou houpavou podlahu, i vodítko jsem ho nechala táhnout po zemi,abych zjistila jestli se nebojí toho řachtání karabiny o kov.
Klučík obstál na výbornou,ale teď to pořád vyžaduje 🤣 a já se tam tak strašně bojím. 😔
Když chcete klidnou procházku se psem, který má velký akční rádius musíte ho naučit lhostejnost ke zvěři, to je ten fór.
Protože člověk na procházce nechce psa každou minutu přivolávat, pokládat atd..Měla by to být věc, která se prostě nikdy nedělá. Pokud se tedy nejedná o psa loveckého.
A jasně u některých plemen je to těžké až nemožné.
Pejsek je tedy napůl bordera a druhá půlka je co?
Napište o něm něco víc Jakou má povahu a temperament, co umí, co ho baví ..
Otázka vlastně zní, zda lze tohle lovecké chování odnaučit aniž by člověk použil trest.
NN, už je to spočítaný, za chvíli to budeme vědět.
Tak paráda!
Ach jo, to tedy máte polízanici.
Jestli máte podezření, že je tam ještě nějaká větší kapsa, určitě bych dala dren.
Bojím se, že nemá dost analgetik, proto nemůže odpočívat a nechce se nechat ošetřit. Možná, že kdyby je dostal, dal by se v pohodě oholit a ošetřit bez uspání. Moji psi měli kolikrát také ošklivou ránu, ale nikdy při tom zvlášť netrpěli, dren zavedl vet bez lokálního umrtvení, před tím píchnul analgetikum, dren jsem proplachovala sama několikrát denně., nebolelo je to, používala jsem vlažnou vodu,aby jim to nebylo nepříjemné.
Můj vet vždycky hodně dbal na to, aby pes neměl bolesti , vůbec se s tím nepáral.
Držím palce moc moc moc!
Já musela mít v práci klid, tak se to musel naučit opravdu hned, prostě “ jdi na místo a pak spinkej” prostě jsem ho položila a pak si ho nevšímala, žádné hračky, žádná kousátka, to až o přestávce. Když se zvednul a šel sebou bouchnout jinam, nechala jsem ho, ale když chtěl být aktivní, vrátila jsem ho na místo. Naučil se tvrdě spát a pochopil, že práce je místo, kde se nelumpačí a nedivočí.
V poledne jsme chodili ven, na větší procházku, Ráno jsme šli kus pěšky a pak jezdili do práce MHD, to ho docela unavilo, všechny ty podněty a ruch, teprve po práci jsme měli legraci.☺️
Blbý bylo, když mi ho v práci někdo vzbudil, protože to pak chtěl čůrat mimo plán .
Během týdne z něj byl úplný profík, vůbec nerušil, o přestávce chtěl svojí hračku, o polední přestávce se vždycky stavoval v pekárně, kde se na vlastní pěst seznámil s prodavačkami a dostával tam zdarma škvarkovou placku.☺️
Těch osm , devět hodin jsem ho udržovala v takovém spíš klidovém režimu ani žádné moc živé hry jsme neprovozovali .
I teď, když pracuju doma, Gučák zalehne na svoje místo a pracuje se mnou, nedá si to vzít.
Vůbec nepochybuju, že se to Váš kluk naučí brzy, je šikovný.
Řekla bych, že největší problém budou spolupracovníci, protože roztomilouše budou chtít pořád mazlit a hrát si s ním a člověk je nechce urazit že jo…