Aktuálně: 3 504 inzerátů217 103 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 16.06.2024, 14:16:38 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 16.06.2024, 13:31:16

Proč by to bylo zavádějící? 

Je to prostě informace o tom, co se nachází v trusu vlků ve Švýcarsku .

Sběr dat se tomu říká. 

Doron
Doron 16.06.2024, 11:36:19 xxx.xxx.166.19

Tak já hlásím s Framem velké pokroky.🙂

To je takové kouzlo, vždycky když sem napíšu,udělá posun.

Začala jsem víc využívat nápodobu a určitou rivalitu s Doroušem.   Kladinu za ním, překážku za ním,  áčko.. Sedni,lehni,   oba přede mnou, najednou s sebou Framík práskne o zem rychlostí blesku. 🙂

Dorouš cvičí,Framík se dívá , pak nastupuje s obrovským nadšením a nasazením. 

Začala jsem cvičit v takových opravdu krátkých usecích, aby byl soustředěný a úspěšný, snad se nám to podaří později pospojovat.

Je to opravdu vztahový pejsek a strašně rád je úspěšný.🙂

Docela nám jde i aport,i když nějaký rozený aportér není.

Problém bude štěkání, vyzkoušeli jsme snad všechno , ani při obraně nevydá jediný zvuk, prostě “ tichý zabiják ”.🤣

Doron
Doron 15.06.2024, 00:18:18 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 14.06.2024, 23:34:05

Nojo, máte s tím zkušenost, já bych tomu nevěřila.

Ta velká bolestivost by tomu odpovídala i ten otok..

Dalo by se něco dělat kdyby to člověk věděl hned?

Doron
Doron 13.06.2024, 23:39:44 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 13.06.2024, 11:44:15

Možná omýt silným roztokem betadiny směrem od rány? Houbičkou na nádobí, čistou?

Mám radost,  že se to dobře vyvíjí a ty fotky jsou neocenitelný, stejně jako fotky Alusky. 

Pořád držím palce,je to napínavý seriál a bude s dobrým koncem !  

Doron
Doron 13.06.2024, 13:43:24 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 13.06.2024, 10:19:05

Ke krásnej.  A má takovej inteligentní a klidnej výraz. 😍

Doron
Doron 13.06.2024, 10:30:14 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 13.06.2024, 09:28:29

Nikam nechoďte.., vždyť si jenom povídáme…🙂

Zdá se, že to tady nikdo nedělá ( ER), tak jestli Vy ano, mě by to určitě zajímalo.

Doron
Doron 13.06.2024, 09:46:15 xxx.xxx.166.19

A jak byl pak doma protivný ?

Všichni moji psi měli občas takové říkám tomu “rapliky” ,kdy divovočili , lítali, kousali,vyhazovali, do vzduchu hračku, divoce zápasili  s uzlem, ukradli botu a  se  řídili se s ní zahradou, honili se spolu rychlostí světla. 

I jako dospělí to občas dělají .

Mně se zdá,  že Jack by potřeboval víc volnosti a míň cvičení, víc psího života a her (s kamarády),míň korekcí,  je to ještě dítě. Vy ho vychováváte, jak malého dalajlámu🙂), samý klid a cvičení. 🙂)

Vím, ono se teď říká, že nejdůležitější je zabavit hlavu, to je takové módní klišé. Ale tělíčko je taky důležitý. 

Nepošlete nějaký fotky, jak klučík roste? Strašně se mi líbí a trochu Vám ho závidím..😊

Doron
Doron 12.06.2024, 21:29:10 xxx.xxx.166.19
balu:

Mně pořád připadá ten ER jako normální přivolání. Nevím proč bych měla psovi motat hlavu dalším povelem, jehož účel a použití je stejné jako přivolání. 

Balu, se mi zdá,  že jste strašně nemoderní.

Všicky už rikólujou a Vy byste porád než přivolávala!😂

Doron
Doron 12.06.2024, 18:17:34 xxx.xxx.166.19

No, oni se chtějí dostat na úroveň reflexní reakce,   kdy zvíře jedná naprosto automaticky a vlastně nemůže jinak, je to signál spíš než povel .

Má to vypálený do mozku, po tomhle signálu přijde vždycky vždycky vždycky to co zvíře nejvíc chce a s tím obrovská vlna dopaminu nebo taky adrenalinu, nedá se tomu odolat. 

Ale jinak máte pravdu, já to bych to u svých psů považovala za zbytečný a povely za nedocvičený.

Ten termín myslím vymysleli trenéři divokých zvířat(i Šusta začínal v ZOO,)  tam to svůj význam má. Nebo u nějakého psího primitiva možná.., u chrta, když se pustí za zvěří? 

Nebo je to prostě dobrý pro lidi,co nedokážou psa vycvičit a potřebují nějakou pojistku.  

No, a řekněte mi, když svoje slepice krmíte celý den, přivolání u nich máte?🤣

Doron
Doron 12.06.2024, 15:52:06 xxx.xxx.166.19

Já používala emegency recall, jak se teď moderně říká🤣,  u slepic a morčat , u psů tedy ne.

Princip je jednoduchý, vychází z klasického podmiňovaní ( I.P. Pavlov)

Máme reflexy nepodmíněné a podmíněné…( Jejda,tojsem vzala   nějak zgruntu🙂))

Nepodmíněný reflex je třeba to, že ucuknete,když se dotknete horkých kamen nebo když ucítíte hladová jídlo a žačnou se vám sbíhat sliny jako těm jeho psům.

Nepodmíněný reflex je vlastně spojení původně neutrálního podnětu s nepodmíněným reflexem.

Pes, zasleche, že cinkají misky a už si to šupajdí ze zahrady domů, prostě asociativní spojení.

A na tom je to založený .

To spojení se musí utvořit opravdu velmi silné a jisté a pes nesmí být nikdy zklamán,tedy kromě případu, kdy  nějaký podnět ( nejčastěji zvukový)použijeme opravdu jako emergecy recall a “ slíbenou ” odměnu s sebou nemáme🙂))

Odměna musí být výjimečná, velmi žádaná, pokud možno stejná a ten podmíněný reflex se musí obnovovat, aby nevyhasnul.

Třeba u slepic to dělám tak, že když krmím volám klasický “pipipipinááá” a žrádlo jim přihazuju a pořád volám,  celou dobu,co krmím., podmiňuju, podmiňuju, tluču jim to do hlavy🙂)) Na tohle volání pádí jako divé přes celou zahradu , šly by za mnou do domu, na ulici všude. 

Teda, naučila jsem se to od babičky,  ne od Šusty.🤣

Ony ty babičky mohly vykydnout zrní na jednu hromadu a jít si po svý práci , ale jestli pamatujete, ony tahle stávaly,postupně přihazovali pšenici  a do toho takhle pozpěvovaly. Protože slépky tehdy bývaly na volno a ony je potřebovaly mít, jak se říkalo ,“ naučené ”.

Doron
Doron 12.06.2024, 01:04:00 xxx.xxx.166.19
Bodlinka:

ta rána bude živá až až. v podstatě bez stadia díry se to v téhle fázi už hojit bude těžko.

Já jsem doufala,  že se odloučí jen kůže a podkoží a sval zůstane v cajku.

Kéž by to tak bylo ( prosící smajlík)

Doron
Doron 11.06.2024, 22:47:58 xxx.xxx.166.19

A přírodovědné vzdělání máte, od toho je k medicíně jen kousek.🙂))  

Můžete s vetem vést dialog jako rovný s rovným !  

Doron
Doron 11.06.2024, 22:39:27 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 11.06.2024, 22:31:10

Tak prosím bádejte rychle, ať z toho ještě něco máme !🤣  

Doron
Doron 11.06.2024, 21:54:57 xxx.xxx.166.19
PumaCZ:

Takto vypada rana ted. 
A jak jsem rikala, nas vet nam nikdy nedal duvod o nem pochybovat, takze pokud rika, ze tohle je pro Hachiho nejlepsi postup, tak mu budu verit. 

Obrázek

Myslela jsem si, že vet to takhle myslí🙂.

Až se to odloučí, neměla by tam zůstat “živá” rána. 

Jste hodná( a máte vědeckého ducha🙂), že dáváte fotodokumentaci !

Doron
Doron 11.06.2024, 12:02:57 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.06.2024, 16:30:20

Jj, ale on je odměnou často ten pohyb, lidi psa vytáhnou a on je šťastný,   že je venku a něco se děje. Vezmou ho na plac třeba jen na pět minut,  pes podá dokonalý soustředěný výkon a zase šup do klece. 

Fram tráví hodně času na zahradě s Doroušem, honí se, koupou se, tahají se o lano,hlídají..  

Doron je úplně jiný,hodně našláplý, Gučák taky, jen ten ten náš junior..

Můžu se zeptat,jaký mají Vaši psi režim před akcí?

Že bysme se inspirovali ?🙂