Proč by to bylo zavádějící?
Je to prostě informace o tom, co se nachází v trusu vlků ve Švýcarsku .
Sběr dat se tomu říká.
Proč by to bylo zavádějící?
Je to prostě informace o tom, co se nachází v trusu vlků ve Švýcarsku .
Sběr dat se tomu říká.
Tak já hlásím s Framem velké pokroky.🙂
To je takové kouzlo, vždycky když sem napíšu,udělá posun.
Začala jsem víc využívat nápodobu a určitou rivalitu s Doroušem. Kladinu za ním, překážku za ním, áčko.. Sedni,lehni, oba přede mnou, najednou s sebou Framík práskne o zem rychlostí blesku. 🙂
Dorouš cvičí,Framík se dívá , pak nastupuje s obrovským nadšením a nasazením.
Začala jsem cvičit v takových opravdu krátkých usecích, aby byl soustředěný a úspěšný, snad se nám to podaří později pospojovat.
Je to opravdu vztahový pejsek a strašně rád je úspěšný.🙂
Docela nám jde i aport,i když nějaký rozený aportér není.
Problém bude štěkání, vyzkoušeli jsme snad všechno , ani při obraně nevydá jediný zvuk, prostě “ tichý zabiják ”.🤣
Nojo, máte s tím zkušenost, já bych tomu nevěřila.
Ta velká bolestivost by tomu odpovídala i ten otok..
Dalo by se něco dělat kdyby to člověk věděl hned?
Možná omýt silným roztokem betadiny směrem od rány? Houbičkou na nádobí, čistou?
Mám radost, že se to dobře vyvíjí a ty fotky jsou neocenitelný, stejně jako fotky Alusky.
Pořád držím palce,je to napínavý seriál a bude s dobrým koncem !
Tenurri, neužili byste toto? Je to jelenice, úplně nový, leží mi tu zbytečně.
Ke krásnej. A má takovej inteligentní a klidnej výraz. 😍
Nikam nechoďte.., vždyť si jenom povídáme…🙂
Zdá se, že to tady nikdo nedělá ( ER), tak jestli Vy ano, mě by to určitě zajímalo.
A jak byl pak doma protivný ?
Všichni moji psi měli občas takové říkám tomu “rapliky” ,kdy divovočili , lítali, kousali,vyhazovali, do vzduchu hračku, divoce zápasili s uzlem, ukradli botu a se řídili se s ní zahradou, honili se spolu rychlostí světla.
I jako dospělí to občas dělají .
Mně se zdá, že Jack by potřeboval víc volnosti a míň cvičení, víc psího života a her (s kamarády),míň korekcí, je to ještě dítě. Vy ho vychováváte, jak malého dalajlámu🙂), samý klid a cvičení. 🙂)
Vím, ono se teď říká, že nejdůležitější je zabavit hlavu, to je takové módní klišé. Ale tělíčko je taky důležitý.
Nepošlete nějaký fotky, jak klučík roste? Strašně se mi líbí a trochu Vám ho závidím..😊
balu:Mně pořád připadá ten ER jako normální přivolání. Nevím proč bych měla psovi motat hlavu dalším povelem, jehož účel a použití je stejné jako přivolání.
Balu, se mi zdá, že jste strašně nemoderní.
Všicky už rikólujou a Vy byste porád než přivolávala!😂
Já totiž u slepic mám normální přivolání i to emergency todlecto🙂))!
No, oni se chtějí dostat na úroveň reflexní reakce, kdy zvíře jedná naprosto automaticky a vlastně nemůže jinak, je to signál spíš než povel .
Má to vypálený do mozku, po tomhle signálu přijde vždycky vždycky vždycky to co zvíře nejvíc chce a s tím obrovská vlna dopaminu nebo taky adrenalinu, nedá se tomu odolat.
Ale jinak máte pravdu, já to bych to u svých psů považovala za zbytečný a povely za nedocvičený.
Ten termín myslím vymysleli trenéři divokých zvířat(i Šusta začínal v ZOO,) tam to svůj význam má. Nebo u nějakého psího primitiva možná.., u chrta, když se pustí za zvěří?
Nebo je to prostě dobrý pro lidi,co nedokážou psa vycvičit a potřebují nějakou pojistku.
No, a řekněte mi, když svoje slepice krmíte celý den, přivolání u nich máte?🤣
Já používala emegency recall, jak se teď moderně říká🤣, u slepic a morčat , u psů tedy ne.
Princip je jednoduchý, vychází z klasického podmiňovaní ( I.P. Pavlov)
Máme reflexy nepodmíněné a podmíněné…( Jejda,tojsem vzala nějak zgruntu🙂))
Nepodmíněný reflex je třeba to, že ucuknete,když se dotknete horkých kamen nebo když ucítíte hladová jídlo a žačnou se vám sbíhat sliny jako těm jeho psům.
Nepodmíněný reflex je vlastně spojení původně neutrálního podnětu s nepodmíněným reflexem.
Pes, zasleche, že cinkají misky a už si to šupajdí ze zahrady domů, prostě asociativní spojení.
A na tom je to založený .
To spojení se musí utvořit opravdu velmi silné a jisté a pes nesmí být nikdy zklamán,tedy kromě případu, kdy nějaký podnět ( nejčastěji zvukový)použijeme opravdu jako emergecy recall a “ slíbenou ” odměnu s sebou nemáme🙂))
Odměna musí být výjimečná, velmi žádaná, pokud možno stejná a ten podmíněný reflex se musí obnovovat, aby nevyhasnul.
Třeba u slepic to dělám tak, že když krmím volám klasický “pipipipinááá” a žrádlo jim přihazuju a pořád volám, celou dobu,co krmím., podmiňuju, podmiňuju, tluču jim to do hlavy🙂)) Na tohle volání pádí jako divé přes celou zahradu , šly by za mnou do domu, na ulici všude.
Teda, naučila jsem se to od babičky, ne od Šusty.🤣
Ony ty babičky mohly vykydnout zrní na jednu hromadu a jít si po svý práci , ale jestli pamatujete, ony tahle stávaly,postupně přihazovali pšenici a do toho takhle pozpěvovaly. Protože slépky tehdy bývaly na volno a ony je potřebovaly mít, jak se říkalo ,“ naučené ”.
Bodlinka:ta rána bude živá až až. v podstatě bez stadia díry se to v téhle fázi už hojit bude těžko.
Já jsem doufala, že se odloučí jen kůže a podkoží a sval zůstane v cajku.
Kéž by to tak bylo ( prosící smajlík)
PumaCZ:Presne to mi neustale “pripomina” mamka 😀
Jj, řekla bych, že budu ve věku Vaší mamky 😂
A přírodovědné vzdělání máte, od toho je k medicíně jen kousek.🙂))
Můžete s vetem vést dialog jako rovný s rovným !
Tak prosím bádejte rychle, ať z toho ještě něco máme !🤣
V čem bádáte?😀
PumaCZ:Takto vypada rana ted.
A jak jsem rikala, nas vet nam nikdy nedal duvod o nem pochybovat, takze pokud rika, ze tohle je pro Hachiho nejlepsi postup, tak mu budu verit.
Myslela jsem si, že vet to takhle myslí🙂.
Až se to odloučí, neměla by tam zůstat “živá” rána.
Jste hodná( a máte vědeckého ducha🙂), že dáváte fotodokumentaci !
Taky jsem o tom takhle přemýšlela, pár psů tam mělo rupturu šlachy ,většinou se stala právě při obranách, napadalo mě, že nebývají protažení.
Jj, ale on je odměnou často ten pohyb, lidi psa vytáhnou a on je šťastný, že je venku a něco se děje. Vezmou ho na plac třeba jen na pět minut, pes podá dokonalý soustředěný výkon a zase šup do klece.
Fram tráví hodně času na zahradě s Doroušem, honí se, koupou se, tahají se o lano,hlídají..
Doron je úplně jiný,hodně našláplý, Gučák taky, jen ten ten náš junior..
Můžu se zeptat,jaký mají Vaši psi režim před akcí?
Že bysme se inspirovali ?🙂