Aktuálně: 3 503 inzerátů217 072 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 03.07.2024, 14:24:42 xxx.xxx.166.19

Pumo moje zlatá,  to je děsný trapení, vydržte,  už  se to zlepšuje. 

Můj nejstarší Gučák měl před časem prasklou anální žlázku, blbý místo teda, pořád jsme proplachovali a vyplachovali, antibiotika a límec,  každý druhý den kontrola a neviděla jsem světlo na konci tunelu, už byl opravdu otrávenej, i když byl hodný pacient. Stálo to hodně peněz,  ale dala bych mnohem víc, jen aby byl v klidu. 

Nedivím se, že už máte nervy huntě.

S obvazovou technikou neporadím,  ale nešlo by to třeba dávat jen na noc, když se tolik nehýbá?

Hele, jedna věc je léčit ránu,  ale Vy léčíte celýho psa, psychika je taky důležitá,  jak Hachiho, tak Vaše. 

Když nepůjde vlhký hojení,  tak se to holt zhojí nasucho a třeba zůstane větší jizva.

Prostě to nějak dopadne. 

Doron
Doron 03.07.2024, 13:19:34 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.07.2024, 12:58:09

Tak to jo, když není elektrika a připojení..

Zeťák mi pořídil kameru za necelou tisícovku a jsem s ní moc spokojená, má spínač pohybu, můžete to sledoval on line nebo ze záznamu. 

Doron
Doron 03.07.2024, 13:06:57 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 03.07.2024, 12:23:12

Koníky necháváte přes noc venku?

A nějaká fotka by nebyla ?Já je tak zdálky obdivuju..

U nás, na kraji Prahy, je teď taky hodně zvěře. 

Desítky divočáků úplně rozryli chráněnou květenu, srnka, kam se člověk podívá, psi si jich u ani nevšimnou,  lišky se promenádují hned za plotem  a bobři u Vltavy pokáceli už všechny stromy a přesunuli se jinam . Vlky tady zatím nemáme,  ale v krčském lese jsou prý šakali.

Doron
Doron 03.07.2024, 12:28:18 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 03.07.2024, 04:02:15

Tak to máte pravdu. 

Je to podobný problém jako ovce- vlci.

Strašně to zvýší náklady a vezme to člověku radost z chovu, protože  je mu těch slepic, který má rád, líto.

Já je neměla kvůli penězům,  byly to taky kámošky, ozdoba zahrady( kohout byl překrásnej) a dělalo mi radost, jakej mají pěknej život. Líbilo se mi, jak mě vítají u brány a doprovazejí na zahradě, vnoučata je milovala..

Vejce byla příjemný bonus.

Desítky let to fungovalo, byly tady akorát kuny, ty si přes den netroufly. A občas nějaký dravec, ale to kohout ošéfoval.

Lišek je tady teď hodně,   asi se jim daří,  vypadají překrásně a jsou strašně oprsklý.

Nejdřív sejmuly kohouta,  psi začali hlídat,  takže dlouho nic. Pak jsem psy jednou vzala na procházku, vrátím se a slépky pryč.  Mám tak sto metrů dlouhou zahradu, ale stalo se to hned u domu, za bílého dne.

Zavřený je mít nechci, to už není ono.

Takže  vlastně to, co jsem napsala neplatí, nějak jsem si to nechtěla připustit☹️

Doron
Doron 03.07.2024, 00:49:42 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 02.07.2024, 18:46:28

Moc gratuluju!!!

Kromě toho, že jste úspěšné,  jste i moc krásné!

Ale, to mi vrtá hlavou, dělala jste zkoušky v těch šatech? 🙂

Doron
Doron 03.07.2024, 00:23:36 xxx.xxx.166.19

Tak,  ze mě mluvila trochu uražená ješitnost..🤣

Když jsem sháněla dalšího psa do smečky,  v jednom spolku mě odmítli,  že jsem moc stará 😠a v druhém mě slečna ( paní?)poučila, že pes není plyšák( fakt nekecám), ale závazek na celý život( opravdu to řekla )🙂))))

Tak jsem si koupila briárdě Frama a dopadlo to úplně nejlíp. Oni i pejsci s PP potřebujou dobrej domov, takže co už.🙂))A mít Framíka je za odměnu,  takže mi ty brécy vlastně pomohly! 

Doron
Doron 02.07.2024, 23:50:34 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 02.07.2024, 20:58:15

Píšu, za kolik toho kupuju, ne kolik toho sežerou. Nic jim neupírám, ale prostě si od jara do podzimu nahledají,  a to opravdu hodně. Vím to, pozoruju je, vidím to. Mívám málo slépek na velikém prostoru, takže zahradu ani neponičí, pro velikou rodinu vajíčka stačí. Vajíčko je superpotravina, kdo má možnost,  měl by to tak dělat. 

A krmím zbytky, vůbec to nevadí. 

Slepice máme celý život a chovám je jistě velmi neodborně, zato s výborným výsledkem. 

Jo, a teď jsem si zrovna z Lidlu přinesla velkou papírovou tašku vyřazené(rozsypané) zeleniny za 25 korun, byly tam brambory, mrkev,cibule, petržel, velký trs rajčat,  čtyři kapie, šest výtečných jablek a nakřáplá vanička kanadských borůvek .

Nikdo si to tam nebere( všichnity tašky bez zájmu míjí,protože tam není přesně to, co chtěli) snad jen já, a se zvířaty se podělíme🙂.

Takže pro toho, kdo umí trochu hospodařit a přemýšlet chov deseti slepiček u domu opravdu finančně , ani jinak , náročný není. 

A řeč šla o tom, že se při domácím chovu skepic můžeme dostat na cenu 2, 6 Kč za vejce, a u nás to tak prostě opravdu je.

Teda bylo, lišky mi do toho hodily vidle ☹️

Doron
Doron 02.07.2024, 22:29:17 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 02.07.2024, 21:52:28

Díky za vysvětlení. 

Doron
Doron 02.07.2024, 20:29:11 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.07.2024, 16:56:36

Tak to je mi vás líto,  když vám půl roku nenesou;(. 

Mně nesou, mívám obyčejné hybridky, takových 280 vajec ročně určitě a to nesvítím a i jim říkám,  ať si v zimě dají pokoj🙂))

Řekla bych, že se u nás maji dobře,opravdu velk á stinná zahrada, kompost, ovoce, všeho,co hrdlo ráčí, mají i hodně pohybu a kohouta;)) V zimě možnost uchýlit se do skleníku.

No a teď počítejme. 

Krmná směs (napůl pšenice, tu mají prostě rády,  a napůl směs pro nosnice mě stojí 1140kč za metrák, tj 11,4 ķč za kg

Pro jednu slépku počítejme deset deka na den( ale ani tolik nesežere), to máme 36, 5 kg za rok.

Tj 417kč za rok, 1,14 Kč na slepici a den.

K tomu připočítám, 30 haléřů na den na obnovu nosnic ( při ceně240kč za slépku), to máme 1,44kč,připočítám   deset haléřů za litr vody na slepici a den( je to dost, ale je potřeba něco umýt atd) a jsme na 1,54 Kč na slepici a den, tj.562,1 Kč na slepici ročně. 

562 vydělím 280( počet vajec) a dostávám se k částce 2KČ ZA VEJCE !

Ještě kupuju křemelinu, podestýlku mám zadarmo, výdaje za veta nemívám, slepice bývají zdravé .

No nevím.., další výdaje mě nenapadají.., možná něco proti čmelíkům ?

Zbytky krmím hodně,hlavně bílkoviny, myslím, že kdyby neprospívaly , neponesou tak dobře do vysokého věku. 

No, ale nesmí přijít liška !

Tak jsem si udělala finanční rozvahu,  doufám, že mi tam nelavíruje desetinná čárka, to by zas bylo ostudy😂

Doron
Doron 02.07.2024, 16:35:27 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.07.2024, 15:58:15

Čtete pořádně vy chytrolíne!

Píšu denní náklad na obnovu nosnic je třicet haléřů v případě,  že odměňuje za dva roky. 240: 365:2

Když si dám každý den stranou třicet haléřů můžu si za dva roky koupit novou slepici. To počítám do nákladů. 

Těžký počty?

Kolik dáte měsíčně za krmení?

Kolik máte slepic?

He?

Tož mi napište,  jaké náklady máte vy .

A ne, v JZD opravdu nekradu, naopak oni ukradli statek nám. 

Jste mě svým hulvatským chováním naštval vy Pšenice za pět let!🤣

Doron
Doron 02.07.2024, 15:19:39 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 02.07.2024, 14:21:26

Tak počítejme, že zázemí (zděný kurník) už člověk má nebo mu ho chlap postaví za nula nula nic .

Obnova nosnic , je počítejme, třicet haléřů na vejce na den ( při ceně nosnice cca240 Kč) kdyby mi slépky vydržely dva roky, ale mívala jsem je dvakrát déle.

Energie, to nevím o čem mluvíte…, že natočím vodu ? Nevytápím, nesvítím..

Svojí práci nepočítám , to je podstata zájmového chovu.

Chov skepic není náročný ani finančně ani časově,  zvlášť když jim člověk poskytne velký prostor, jen nebýt těch lišek..☹️

Doron
Doron 02.07.2024, 14:10:26 xxx.xxx.166.19
Zrzavci:

tvl!! Už jsem se rozčílila:

Slepici stačí lehká strava, aby obden obohatila váš jídelníček. Cena domácího vejce vychází na 2,65 K

Slepici stačí!! Jasně, je t ojen slepice, tak jí stačí!! dal to nečtu a jsem ráda, že Megi si neříká, že slepici stačí, že ten náklad na vajco je víc, ale to vajíčko je taky úplně jinde. Nechci vajíčko za 2,65, kde slepici stačí. Tfuj hnus, tohle číst.

Ale stačí, já ani za slepice tolik neutratila.

Na deset slepic to vychází   780 Kč za měsíc,  krmná směs stojí 400kč za 25kg, koukám. 

Moje slépky si toho hodně nahledaly, protože byly navolno, dostávaly zbytky, které by se jinak vyhodily, o krmnou  směs ani neměly valný zájem.  Evidentně jim to prospívalo, protože ve čtyřech letech nesly jako údernice.

Pak mi je odnesla liška.

Teď přemýšlím,  jestli pořídím další,  protože kouzlo bylo v tom, že jsem jim mohla umožnit opravdu hezký život ve volnosti, zavŕený je mít nechci.

Práce s nimi moc nebylo, resp. práce se nepočít á, když to člověka baví .

U nás jsou lidi po domácích vejcích jako diví, kupují je i za 20korun, já tedy vždycky jen rozdávala.

Důležité je, aby vejce byla trošku posraná, ale ne zas moc, tak se totiž poznají domácí. 😂

Marketing,holky, marketing!!!🤣  

Doron
Doron 02.07.2024, 13:10:21 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.07.2024, 12:45:32

To je neuvěřitelná drzost.

A lidi jsou jak ovce, neumí se bránit. 

Přes práh vám nesmí ani policie, bez soudního rozhodnutí.

Oni( častěji ony) jsou často tak nějak opilí svojí mocí a dobroserstvím, nemusí jít jen o peníze. 

Doron
Doron 02.07.2024, 08:15:43 xxx.xxx.166.19

Jj, já vím, že je to běžné,  znám to i od štěňat. 

A co je to, to pastevní kopyto? Proč se mu tak říká?

Doron
Doron 01.07.2024, 21:53:32 xxx.xxx.166.19

Jj, to je správý svýraz. 

Už neumím čésky..☹️

Doron
Doron 01.07.2024, 21:43:48 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.07.2024, 21:16:44

Tak Gučák není starý;), je mu deset a je ve výborné kondici, venku to vede. Ale je nejmenší a chce si udržet důstojnost.