Aktuálně: 3 503 inzerátů217 065 diskuzních příspěvků18 332 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 09.07.2024, 13:02:57 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.07.2024, 12:33:37

Musíte pořídit klobouky  🙂!

Doron
Doron 09.07.2024, 11:16:45 xxx.xxx.166.104

Každý pes je asi jiný. Třeba jinak mlčenlivý Framík strašně nadává,  když mu vytrhávám chlupy z uší.  Jako drží, vlastně to i chce  , ale je to hauááá, uáááá, bručí, mručí, úplnej cirkus.

U Gučky bolest poznám podle výrazu obličeje a napětí těla a i jednou plakal, když dostal injekčně antibiotika. A úplně ho psychicky zlomil plastovej límec,  vůbec se na něj nedokázal adaptovat, bála jsem se, že se snad utrápí,nejedl, nepil ani když jsem mu ho na chvíli sundala. Pak mi tady, myslím, že to byla Plaka, poradila límec nafukovací, jen jsem mu ho nasadila, byl jako jako vymeněnej .

Přitom taková blbost🙂)))

Samotnou mě to nenapadlo.

Doron
Doron 09.07.2024, 09:53:53 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 09.07.2024, 08:02:32

No, tak pro psa by taky mohl sloužit jako klec celý byt,  si myslim.

Je přece trochu rozdíl,jestli máte rybičky   v lahvi od okurek nebo pěkným velkým akváriu.

Já jsem tím klecovacím trendem úplně zděšená, hodně lidí si pořizuje klec jako základní výbavu, ještě než si přivedou stěně , a psi tam tráví většinu dne.

Je to týrání. 

Doron
Doron 09.07.2024, 09:23:59 xxx.xxx.166.104
Zrzavci:

Pani! Vy máte bezhlavýho psa!

Pani, to je sice pravda pani, ale už sem ho aspoň naučila odpočívat !

To je taková Jarosova mantra. Musíme mít psy doma v klecích, jinak je týráme nedostatkem odpočinku. 

Doron
Doron 09.07.2024, 00:50:28 xxx.xxx.166.94
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 09.07.2024, 00:24:02

Jak už jsem psala,  Puma má prostě vědeckého ducha 🙂))!

Byť jsem mnohem starší,v tom je mi vzorem 🙂))  

Doron
Doron 09.07.2024, 00:35:08 xxx.xxx.166.94
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.07.2024, 23:53:27

To jste napsala moc hezky, ano, to nebezpečí napodobování"autority" je u hloupých lidí velký. 

A ty fantazie, že by si to s ním nějaký pes vyřídil,  mám také..☹️:;))

Gučkák to dokonce udělal.  On je strašně hodný a k lidem laskavý a empatický. Je mu deset let a jen dvakrát v životě se obrátil proti člověku. 

Jednou to byl násilník na zastávce a podruhé taková primitivní a hloupá alkoholická paní, která pomáhala svojí dceři s obchodem se psy, jak jsem se později dozvěděla. 

Chtěla ho pohladit a on po ní opravdu ošklivě vyjel, nekousnul, ale pěkně ji vydesil, dodnes nechápu..

Doron
Doron 08.07.2024, 23:42:16 xxx.xxx.166.19
Kilian:

…..no to on si určitě nemysli…..odmítla jse psa mít v kotci, krmit ho z tuky, chodíme na FUJ cvičák a všelijak jinak svého psa týrám….

Aha.

Hele, nedalo mi to , vstala jsem,   a vyblejskla pejsky, jak neumí odpočívat .Asi by ty klece potrebovali…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 08.07.2024, 23:26:34 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 08.07.2024, 20:20:09

To je dobře,  že jste mu nepomohla.

Jako…, chápu,  pes třeba magůrek, jináč to s ním možná  nešlo..

Ale tohle přeci nejde, zobecnit tuhle zkušenost a radit lidem, aby se svými psy zacházeli jako s duševními invalidy.

To je jako by nějaký samozvaný pediatr radil, že nejlíp dítě   vychováme v klecovém lůžku. 

A ta arogance! On napíše rovnou Bibli!

Na Vinohradech měli kdysi podnik, jmenoval se Ráj kuřat , prodávaly se tam porcovaný syrový kuřata a taky kuřata grilovaný. Vždycky jsem si říkala,  že kuřata by si asi ráj představovala jináč. 

A psi by si svoji bibli asi taky tahle nepředstavovali, počítám..

Doron
Doron 08.07.2024, 22:41:25 xxx.xxx.166.19

Moje dcerka si poridila restastauraci, aby se na mateřské nenudila:)) a tak tam se psy občas zajdu,každý z nich se tam chová úplně jinak.

Gučák obchází stoly, většinou se mu povede sehnat někoho na drbání, Doron si lehne pod stůl a leží,často usne  a Framík má takové teritoriální chování. Nejdřív si obejde celou zahrádku , parkoviště a hřiště,  vytyčí si takový perimetr, pak se vzdálí na vyvýšené místo,  ulehne a střeží 🙂)),  když se mu něco nezdá usedne.

Nemůžu je takhle nechat vždycky, ale když to jde, ráda je pozoruju a úplně zřetelně vidim jejich vrozené vlohy.

Gučka, marocký plebejec, nejdřív všechny okoukne, pak si vybere nejsilnějšího chlapa, nejlíp když sedí v chlapské partě,  jakoby ostýchavě přistoupí,dlouze se zadívá do očí a když je přizván ( ale on je skoro vždycky přizván🙂)))už se šmajchluje a druží.Kdyby něco,  máme chlapy na svý straně🙂))

Doron, mix všech ovčáků světa, je  vzorňáček, já a panička, my jsme tady spolu, kdybyste nevěděli.🙂))Jsme nerozborná dvojka.

Fram, briárdě, přebere zodpovědnost za celý podnik, má perfektně zmapované všechny přístupové cesty, nebojte se, stádo moje, já se o vás postarám 🙂))

Doron
Doron 08.07.2024, 20:13:23 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 08.07.2024, 20:07:13

Jak to Megí myslíte?

Jo a jmenuje se František Jaroš ( pro paní Zrzavcovou). Koukám,  že knihu mu vydalo nakladatelství František Jaroš. 

Doron
Doron 08.07.2024, 20:04:25 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 08.07.2024, 17:21:07

Tak já taky neuspěla..No, mluvila jsem s ním o tom, že není hezké takhle psa žalářovat.

Ale co je mi divný,  že mu není divný,  že Vy máte svého psa na rozdíl od něj parádně vycvičenýho a spolupracujícího.

A on má nového psa? Chudák zvíře…☹️

Doron
Doron 08.07.2024, 16:47:25 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 08.07.2024, 16:23:26

Diskutovali jsme.

Ale myslím, že jsme se vzájemně nijak neobohatili.

Jiné světy…

Doron
Doron 08.07.2024, 16:16:29 xxx.xxx.166.19
assil:

Zas na druhou stranu do detailu rozebráno ptáci, krečci a spol. jsou taky v kleci, rybičky v akváriu a kočka v bytě jako v kleci, tak proč ne pes?

Já to neobhajuju, ale zas nemám ráda když se pes bere jako něco extra.

Pro mě je pes něco extra, to určitě .

Ale i jiná zvířata dokážou rozvinout svůj vztahový potenciál,  když mají možnost,  bylo mi například ctí , být dlouhá léta hlavní pipinou hejna svobodně žijících slepic 🙂)))

I chůvičky u nás žily volně a posíraly obrazy🙂)

Jmenovaly se Míča a Píča, naše nevinné děti je tak pojmenovaly, nevěděly, co činí🙂)))

Kočka je domácí,  jenom si občas odskočí ven chytit myš a pak ji doma živou vypustí.  Učí psí kluky lovit…

Potkan byl na volno. Byl čistotný, ale dělal děsivé věci..

Ale pes je rozhodně něco extra, výjimečné,   s člověkem sžité empatické zvíře. 

Doron
Doron 08.07.2024, 15:52:25 xxx.xxx.166.19

Musíte být předvídaví a reagovat dřív,  než se fenka dostane do tranzu.

Taková teritoriální štěkna je máma Dorouše, v restauraci vyštekává nově příchozí. Já to řeším jednoduše,  podle výrazu poznám, že se už šteluje, houknu na ni “na místo”,  to je pod stolem a vyřešeno. Ale svojí paničku neposlechne úplně a páníka toho zas víc. Asi dvakrát jsem jí zastoupila cestu a pod ten stůl ji zatlačila ( to byl trest). A často se taky začnu hrabat v tašce,  šustit pytlíkem a nabízím celé psí partě úplatu za vzorné ležení. 

Ona je prostě taková ,má hlídání v sobě,  synek je po ní, ale hlídá jen doma za plotem.

Já bych tohle s fenkou trénovala, sedneme si ke stolu , projdeme se, “na místo”,a znovu. Místo je za nohama páníků, jinak ležet nebude. Vidím že se blíží pes , zdvihnu se ( reaguju dřív než ona), jdu mu klidně v ústrety, udělám kolečko a “ na místo ”. Trochu v restauraci pocvičím, a coby ne, a zase šup na místo.Projdu se mezi lidmi. Prostě bych ji vytáhla z toho hlídacího steteotypu.I restaurace může být místo,  kde se něco děje a páník si psa všímá. Alespoň dočasně. 

Doron
Doron 08.07.2024, 14:37:49 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.07.2024, 13:32:43

Přijde mi jako ten Priklopil nebo Fritzl, co měli ve sklepě zavřený ženský.

Přijde Ti normální si pořídit psa a mít ho v kleci ?

Proč pak mít psa?  

Mít někoho pod dokonalou kontrolou je podstata sadismu a sadismus je perverze.

Doron
Doron 08.07.2024, 13:18:47 xxx.xxx.166.19
Zrzavci:

a jo tak, to je nějakej pošahanec, že jo? Já nestíhám, je jich tolik těchhle magorů, že by člověk potřeboval něco jako antiparazitální obojek 😀

Hele, já se hned tak nenaseru, ale jak toho člověka vidím,  vaří se ve mně krev.

Je to jak z Orwella. 

Válka je mír. 

Pes je nejšťastnější v kleci.

Mně nevadí,  že je špatnej trenér,  vadí mi, že je perverzní.

Se omlouvám,  už mlčím. 

Doron
Doron 08.07.2024, 12:52:00 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.07.2024, 12:33:17

Já proti klikru nic nemám,  ale proti tomu chlapovi jo.

Přijde mi to jako sadismus převlečený za odbornost. Má vlastně doma takového vězně v kleci, když ho občas pustí, musí plnit nesmyslné úkoly,  jíst jen za odměnu,  pít v určitou dobu, nesmí projevit náznak svobodné vůle. 

Dělá se mi z toho vzteky špatně. 

Ale knihu jsem nečetla,  jenom viděla nějaký videa, to mi stačilo.

Doron
Doron 08.07.2024, 12:07:12 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 08.07.2024, 11:17:32

Ten chlap mi  přijde vyloženě nebezpečnej, není chytrej ani hodnej, podle mýho vůbec psům nerozumí, přistupuje k nim jako k nějaký věci. 

Doporučuje třeba domácí klecování, nejlepší,  co pro psa prý můžete udělat,  je ho mít zavřenýho v kleci,nejlépe v jiné místnosti, jinak si chudák pes neodpočine. Ani voda není potřeba. Procházky bez programu jsou prý nebezpečné a nemají význam, je potřeba pořádně klikat , mluvit netřeba, je to škodlivé a pro psa matoucí, pejsek například může do zblbnutí  skákal na lavičku,to se panečku vyřádí. Jo a žrádlo je výplata a pes je sobec.

Úplně toho chlapa nenávidím, představa, že bych byla jeho pes mě děsí. Občas si s ním píšu.

A takovej nýmand má tu drzost napsat knihu a ještě ji pojmenovat Psí bible. A hodně lidí mu to žere. Je to úchyl.  

Doron
Doron 06.07.2024, 20:15:49 xxx.xxx.166.19

My dnes nevytáhli paty, bylo 34 stupňů ve stínu , kluci nechtěli vůbec z domu, jen Fram se mnou oddaně chvili pracoval na zahradě a chodil se chladit do bazénku .  Navečer přišla velká burřina, pořád ještě prší, má přijít další. 

Doron
Doron 06.07.2024, 09:39:33 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 06.07.2024, 08:51:34

Řekla bych, že černý Petr na ně padl hlavně kvůli jejich milé neagresivní povaze, dobře se snáší s ostatními psy, nemusí to být pes jednoho pána,  jsou dobře krmitelní, velikost tak akorát,krátká srst, vyšší počet štěňat ve vrhu a už je to tak zavedený.