assil: Nevím co nechápete na tom, že říkám, že když pes v kleci je prasárna, tak je prasárna i morče v kleci nebo rybičky v akváriu a že když pro někoho je pes v kleci prasárna a morče v kleci OK, tak je to pokrytectví a vyvyšování psa nad ostatní zvířata.
Jo a klece jsou různý, známá má zlaťáka, občas ho má v kleci, ale ta klec je přes půl obrovského obýváku, psi v garsonce by mohli závidět.
A mít psa navyklého na klec, kenelku nebo kotec mě prostě přijde dobrý, člověk nikdy neví kdy se to bude hodit.
Tak to má Vaše známá vlastně kotec, ale v interiéru . To už dejme tomu. I když já to nedělám.
Všichni svá zvířata nějak omezujeme, ale musí to mít nějaké meze. On i ten pes by měl docela velký perimetr. Tuhle nám zloději zase prostříhali plot, Gučka utekl , už měl ale GPS,byli jsme mu v patách, ale nakonec dorazil dom dřív než my a vítal nás, ten blbec.
Uběhl za nedlouhou chvílí 18 kilometrů , pak se šel vykoupat do řeky a domů. Kdyby mohl, dělal by to každý den. Ráno a večer.
Framík, když se natáhne, často tak spí, má na délku tak 180 cm. Co by si počal v kleci?
Pozoruju to na cvičáku, psi věčně zavření v klecích v autech, šlachy jim praskají, jak pouťový balónky. Je to prostě nezdravý.
A určitě, psi u mě mají privilegia, jako přátelé mívají.
Pes je pro mě vic než rybička a člověk je pro mě víc než pes.
Tak to prostě mám.