A co s mazlíčkem, který už se nehodí, jako v inzerátu, a je to zvíře, které se běžně konzumuje?
Mluvím o určité empatii k dítěti, ne králíkovi🙂
Pro dítě je králík nebo třeba slepice totéž, co pro nás pes. Taky by se nám asi nelíbilo, kdyby se nám ztratil pes a po čase jsme zjistili, že jsme ho snědli v guláši. Nebo?
Právě jsme se vrátili z vycházky, teplota klesla na příjemných dvacet osm, ale stejně Fram dýchá jak o život.
Tyhle vlahé večery mají svá úskalí, narazili jsme na milující se pár, byl přímo na cestě ve vysoké trávě, takže ho objevili psi první. Vzali jsme to všichni s humorem🙂.
Stěhuji se na noc za psy do"sklepa", v ložnici, která je pod střechou se to nedá.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.07.2024, 00:40:08
Dobře, možná už tedy příšel čas probrat rukavice 🤣, dnes velmi opomíjený, přitom nejen elegantní,ale i nesmírně praktický oděvní doplněk. 🙂
V letní rukavičce se ruka nepřehřívá, právě naopak omezuje pocení,chrání ruce před slunečním zářením, vznikem mozolů a úrazem kloubů…, v krajní nouzi si můžete hřbetem rukavičky i šetřít pot z čela , žel i do takové situace se dáma může dostat..😂
Ale vážně,kdybych venčila psa na stopovačce a bála se, že mě vodítko spálí, určitě bych je nosila.
Asi si je budu muset pořídit na obrany, protože Framík má sílu jako blázen a dělají se mi mozoly až se pak trochu stydím, když někomu podávám ruku.☹️
Jinak Vás ( i všechny ostatní) obdivuju, že v těch vedrech trávíte se psy venku několik hodin hodin.
Zmohla jsem se dnes akorát na to, že jsem psům pustila na zahradě vodní mlhu a pak jsme večer byli hodinku plavat. Utešuju se tím, že se říká, že je to zdravý pohyb.
U nás je i teď v noci strašný horko, nedá se ani spát. Psi si šli lehnout do sklepa, možná tam půjdu taky🙂))
Použít cyklistické rukavice jako ochranu dlaní a částečně i prstů?
Nojo, typický praktický chlap !🙂))
Jenže tady je potřeba pořádně probrat texturu a druh materiálu, jeho vlastnosti, pružnost, tvar, průměr , barvu, délku a značku a spoustu dalších věcí. 🙂)))
S rukavicema by se muselo udělat to samý a my jsme teprve u vodítek.🙂)))
My se jako snažíme vypadat prakticky, ale v podstatě kecáme o módě..🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.07.2024, 22:38:29
Andrea je ta romská dívka?
No, a ona taky nijak nevedla psa ani s ním nijak neinteragovala. Já takhle mluvit na psy, neudělají pro mě ani ň.
Smutný to je, ale moc zajímavý. Ta fenka se pořád otáčí na tu přezkušující komisařku, hledá u ní oporu, ta paní to evidentně se psy umí. Majitelka( snad tedy ta Andrea) je úplně marná)
Doron, Ty myslíš to video Josefa Klímy s klientkou Andreou?
Nene, Megí tam dala video z přezkoušení nějakého jiného psa ( co ona všechno nenajde 👍), je to dlouhé, zdánlivě nezáživné, ale pro mě moc zajímavé. Nevím jestli je to Andrea .
Megí,to je strašný ten znalecký posudek, ten záznam. Ta nevidomá se psem vůbec nekomunikuje, je úplně tupá, žádná pochvala, žádné povzbuzení, žádný vztah. Prostě veď mě,stroji, kuňky kuňk hlasem, on se mi stroj rozbil..
Fenka je úplně psychicky v prdeli, úplně vypnutá , vůbec neví, čeho se chytit, bojí se, ještě to celý probíhá v nejrušnější části Prahy.
Proč sakra tahle ženská toho psa vůbec dostala ?!?
Tohle je opravdu špatně.
Chce se mi říct něco strašně nekorektního !
Dobrej je taky moment, jak zkušební komisařka říká , že ví, že cvičitelka je špatná, že už od ní měli psa na přecvičení, to není příliš nestranné.
Jste dobrá, že jste to video našla , je to zajímavý, ale pro mě tedy hodně srdcervoucí.
Ještě se na to jednou kouknu ( neměla jsem sílu to vidětcelý) a zkusím otevřít i toho Klímu.
My dnes zase jen na zahradě a navečer procházku s koupáním. Framík už prekonal strach a zase hezky plave, skok do lomu už je zapomenut.Gučka si v teplé vodě libuje, nedostává křeče bránice ,které ve vodě obvykle dostává;))),. Doron je ve vodě jako doma, ten se i potápí. Je to frajer.
Plavali jsme asi hodinu a uvědomila jsem si, jaký už jsem posera, ne přes rybník, ale okolo rybníku, pěkně při kraji, aby se mi kluci neutopili.😄
Vestu mám jen pro Gučku, ale moc mu nesedí tak ji ani neměl.
Framík se v mělkých místech, kde já stačim, ale on ne , vždycky připlaval pochovat, úplně odevzdaně mi spočinul v náručí , to od žádného psa neznám. Našla jsem opuštěnou kroksu, tak i “ aportovat” z vody se naučil.🙂))
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 17.07.2024, 08:40:05
Ale tak přece…, právník kope za toho, kdo mu zaplatí.
A dcera s paní komunikuje.
Ten fb příspěvek je tedy velmi nedůvěryhodný a fauna diskuzi jsem bohužel nečetla, vy ostatní víte víc.
Už je to tady hodně konspirační🙂)))
Ale je to vlastně jedno, mě to podnítilo k úvahám o tom, jestli některé soukromé útulky jednají v nejlepším zájmu zvířete. S tím, že nechtějí psy vydávat se setkávám často. To je zvláštní.
Jak jsme si o tom psali ve vedlejším vlákně, vypadá to jako by se někdy útulky ( spolky) snažily snad i lidi odradit.
Trochu jsem se do toho ponořila, ale zatím dost tápu v tom , jak je to s financováním atd..
Třeba ten Voříšek ( Aišha) svedl konkurenční boj s olomouckým útulkem a ve výběrku vyhrál tím, že nabídl radnici nejnižší cenu, 93kc na psa/ den bez vet.nákladů (zdroj Olomoucký deník🙂) , ještě s tím, že si budou pro psy jezdit a zase je přivážet . To mi přijde docela málo peněz..
Za dvacet psů cca 56 tisíc měsíčně.., nechápu, jak s tím vyjdou.., výplaty, krmení , energie…