biaca:Bude, ale nebudou to štěňata šampionů. Nezvyšují výstavní úspěchy cenu štěňat?
Myslím, že je spíš prestižní záležitost. Vystavovatele prostě baví soutěžit a vyhrávat. Stává se z toho vlastně takový sport.
biaca:Bude, ale nebudou to štěňata šampionů. Nezvyšují výstavní úspěchy cenu štěňat?
Myslím, že je spíš prestižní záležitost. Vystavovatele prostě baví soutěžit a vyhrávat. Stává se z toho vlastně takový sport.
Ale některé reakce jsou hodně přes čáru , tohle se prostě dělat nesmí, někteří diskutéři jsou neuvěřitelně agresivní a vulgární, neumí nebo nechtějí se ovládat, podobně jako ta vystavovatelka.
Je to veřejný lynč.
Takže,oni jsou opravdu zlí, žádná láska ke zvířatům je neopravňuje k takovému chování.
Vytavovatelka byla potrestaná, to je v pořádku, a doufám, že ten, kdo vyhrožoval jí a jejím dětem, bude potrestaný také.
Teď nikoho nemá, bydlí v Transylvánii a je těžké tam někoho sehnat , ale ona to dělá už je pro radost. Kdybyste o někom věděli, třeba jenom na léto…, je to tam krásný. Koně mají výběhy resp. pastviny a jezdí na vyjížďky s manželem.
Přitom na té fotce se nezdá, má takový moudrý pohled 🙂))
Moje anglická kamarádka drezuru dělá, řekla bych, že na velmi dobré úrovni, ale už nesoutěží.
Vysvětlovala mi, že všechny drezurní prvky vychází z přirozeného pohybu koně ( dokonce i španělská škola) a proto žádného nasilí netřeba.
Když ji vidím na jízdárně, zdá se mi, že se tam skoro nic neděje a ona pak tak spokojeně: Tak to byla pěkná práce, velký pokrok 🙂))
Ona je taková drobná, zenově klidná a koně při práci vypadají takoví uvolnění a pozorní.
Ale než koně připraví tak, aby byla spokojená, trvá to strašně dlouho, třeba sedm let..
Taky mě překvapilo, že na jízdárně tráví koně z mého pohledu vždycky jen chvilku ( třeba dvacet minut) . Možná je to ale tím, že jich má asi pět.
Překrásná a má hezky napapanej pupíček.🥰
Určitě to dokáže rozlišit.
Můj kavkazák bohužel kočky zabíjel, tomu se opravdu nedalo zabránit, když vlezly k nám na zahradu ☹️.
Našim kočkám by nikdy neublížil, ani doma ani venku.
Když to takhle půjde dál,možná se i dočkáme doby, kdy lidi přestanou bít děti !
Ona ji , myslím, vyrazila. Proto tak zuřila .
Nebo se pletu?
Aluška:Jak se já chovám na výstavě k Mirečkovi, aniž bych věděla že mě někdo fotí…..
Jste moc krásní. Na té fotce, kde ho máte v náručí,oba tak ušlechtile hledíte do dáli…🙂
Sarah01:Tady jsem taky neviděla, že by mě někdo fotil, ale fotka se pak ke mně dostala.
Takže tohle ja asi ten výstavní postoj, jak ho mám psa naučit že jo ?
Moc vám to sluší🙂!
Přitom zkušená vystavovatelka.., musí to vědět. Přestala se prostě ovládat.
Ona se tedy i omlouvala, že jí ujely nervy, vedro a nervozita, no má z ostudy kabát.
Když jsem byla s Framem na klubovce ,rozhodčí hodně koukali na povahy a ovladatelnost, jakýkoli malý náznak plachosti penalizovali, jedna fenečka byla vyloučená, protože utekla z kruhu za páníkem, ta přitom utekla tak velmi radostně🙂))
Jedna slečna tam uvázala psa stranou do stínu na deku, bylo vidět, že je tak zvyklý, a stála trochu opodlál a zahraniční vystavovatelé se hned ozvali, že pes tam takhle být nesmí, že by se mohl zranit.
Neviděla jsem náznak hrubého chování.
Tak to je ještě jiná liga ;(.
Sarah01:A pes je jaké plemeno?
Je možný, že s tím prostě nic neuděláte a pes - fena to má jednoduše v krvi.
Myslím, že doma se to naučit dá skoro vždycky, jiná věc venku.
Jak vypadalo to vyjetí ? Pronásledovala ho nebo jenom odehnala?
Co máte za psa a kolik máte koček?
Ono to soužití může být složité, vzájemně si nemusí rozumět, to, co Vám může přijít v pohodě,může být pro psa narušení jeho prostoru. Možná fenka potřebuje prostě trochu klidu.
U nás je to naopak, tři psi a jen jedna kočka , ještě klidná a rozumná. Žádné spokečné hry u nás neprobíhají, psi mají od malička zakazané kočku honit a ona to také nedělá ( kočka může chodit ven a i v domě je hodně prostoru).
Napište trichu vic o tom, jak to u Vás doma chodí a společné honění zazrhněte.
To nevím,ale většina lidí už králíka zabít stejně neumí a navíc jsou malý.
Dospělá dcera mojí kamarádky to vyřešila tak, že dala králíka k mámě☹️.
Co ta se s ním natrápila, sice byl moc hodnej a mazlivej, ale muselo se s ním pořád chodit na úpravu zubů,nějak s tím prý mají ti minikrálíci problém, strašně peněz to stálo….
Fikovnice:Mně se to stalo!!! Připravili mi polévku z mé oblíbené a ochočené slepice!😢
Taky se mi to stalo. Nikdy se z toho pro mě nestala humorná historka z dětství.
Ale ta reklama s Bóbika mi připadala vtipná, pamatujete na ni ? To byly ještě nekorektní časy🙂))
kometa:Vlastně teď jsem přelouskala vyjádření komise. Jestli správně rozumím, tak je negativní - neetické chování, odporující pravidlům a welfare zvířete. Je to tak?
Z výstavy ji vyhodili, tituly které získala předchozí dny s jinými psy odebrali a jednání odsoudili.
Leithian:Fuj. Jak ji ale na netu vehementne brani.
Brání? Já četla teda úplně jiné reakce. O kulka do hlavy padla..
balu:A co s mazlíčkem, který už se nehodí, jako v inzerátu, a je to zvíře, které se běžně konzumuje?
Mluvím o určité empatii k dítěti, ne králíkovi🙂
Pro dítě je králík nebo třeba slepice totéž, co pro nás pes. Taky by se nám asi nelíbilo, kdyby se nám ztratil pes a po čase jsme zjistili, že jsme ho snědli v guláši. Nebo?