Myslela jsem to tak, že on je radostný , ohůnek se vrtí, ale je opravdu obtížný udržet ten pohled nahoru, protože on pořád skenuje, co se kolem děje .
Těžký přeučit, protože vloha ☹️
Takže dychtivě nekouká po míčku nebo pamsku …
Myslela jsem to tak, že on je radostný , ohůnek se vrtí, ale je opravdu obtížný udržet ten pohled nahoru, protože on pořád skenuje, co se kolem děje .
Těžký přeučit, protože vloha ☹️
Takže dychtivě nekouká po míčku nebo pamsku …
Fram je k menším psíkům velmi něžný!
Taky těšíme🙂!
Na daňka🙂)))? To je opak lipicána?
Tak to by bylo dobrý!
Nene, kruhovky neděláme, ale tuhle jsem ho musela vzít z auta, nešla klima a strašný vedro, seděla jsem s ním na lavičce a koukal na ostatní psy při obraně. Koukal se zájmem, ale žádný vyšilování.
Pána chápu.
Já bych si zase strašně přála lenochoda.
Takže já bych chtěla toho na tý druhý fotce!
Není to Bruce? 🙂))
To máte pravdu, chybí mi dobrá parta.
Doufám, že se mi po prázdninách podaří vetřít ke Kilianům 🙂. Nebo jinam, kde se to nebere tak smrtelně vážně.
Nás oba cvičit baví a frustrovaní z toho nejsme, ale asi opravdu působíme trochu jako exoti, jak to hezky nazýváte🙂))).
Přitom mám pocit, že Framík je vlastně dobrej pracovní pes, barák pohlídá, o děti se postará, člověka by ubránil, nějaké ty budoucí kozy taky asi upase, lišku a cizí kočky zažene, když se při houbaření rozejdeme v lese dělá spojku, zvěř nehoní, výstřelu, bouřky a ohnojstrojů se nebojí..,dobře plave, u kola umí ..
Ale ve sportovce prostě nemá ten dychtivý projev, radostný je, to zase jo 🙂.
Dělala jsem si srandu..
Ale, kdo má dneska Broka nebo Barona🙂))?
Náhodou Bubble je dobrý!
Ale postrádám klasická psí jména jako Baron, Brok a Brita🙂)))
Měla jsem ovčandu Ajšu a ta byla v papírech Dášenka.
Tak teď na nějakou jedničkovovou zkoušku, buď IPO1 nebo ZVV1( k tomu se víc přikláním).
Tak to jste mě uklidnila, že jste to měli podobně.
On třeba vedle mě i klidně leží, zatímco ostatní psi koušou a čeká, až na něj přijde řada.
Když ho povzbuzuju, tak se otočí a mám teda přehryzat vodítko abych na něj mohl ? To teda nechceš, tož musíme počkat, až bude blíž.🙂))
Ale myslím, že v případě reálného nebezpečí by zakročil.
Tedy Dafi, to jste mě dostala, že Vám dali čtyřku z těláku. To je tedy trochu ubohost od těch učitelů. O co jim asi šlo?
Možná se báli, abyste se třebas nedostala na FTVS🙂))?
Já měla jednou z těláku dvojku a moje matka řekla učitelce “ promiňte, ale kladinu a kruhy domů asi řídit nebudu”, tak se úča naštvala a na konci roku jsem dostala trojku🙂)).
Vím, že má trenér v něčem pravdu, ale nemám to jak udělat jinak. Ale je to přeci jenom jiný, když jdeme cvičit hned poránu, než si kluci dají svoje honičky a souboje na zahradě. Ona je i určitá “ nevýhoda”, že si tak dobře sedli s Doronem a jsou vlastně vrstevníci. Ještě nikdy moji psi tak nevyužívali zahradu tak , jako tahle dvojka. Vždycky popadnou lanový uzly nebo něco a čau, my jdem ven🙂)
Kdybych našla nějakou fajn partu a chtěla dělat nějaký sranda závody, tak vždycky můžu ještě vytáhnout Dorouše.
Děkuju 🙂
Tak to byl takovej pán namistrovanej a stejně to nikam nedotáhnul.
On zase nemůže vzít psa do města nebo do restaurace nebo ho nechat doma na volno a rozhodně by si vedle něj nemohly hrát děti s míčem.
Ale že řekl, že neviděl briarda, co by nebyl úplně na h..no, to mě teda urazilo🙂)))
No, trenér ví, že bych ho v kotci nebo kleci neměla, i když by to asi považoval za ideální. Ale říká, že ten pes všechno má, volný pohyb, hru se psy, procházky, může si najít na zahradě různý hračky jako jabka nebo polínka, může i hrabat( v těch vedrech si vyhrabali s klukama společně pod terasou noru🙂), hlídá,mají bazéne atd.., takže je takovej vyžitej . Takže musí cvičit pro moje modrý oči a já v tom musím být nápaditější.
Dorouš je při stejným režimu úplně jinej, tak ony tam ty vrozený vlohy taky hodně budou.
Vůbec si na Frama nestězuju a cvičit budeme dál, už jen proto , že ho to baví a mě zase baví zkoušet přijít na to, jak na něj.
Nejlíp holiny..
Měla jsme vážný rozhovor s naším trenérem sportovky, myslí si, že to takhle nikam nedotáhneme.. ☹️.
Že prý má moc vyžití jinde a na cvičení nemá ten správný drive.
Je teda pravda, že vedle ostatních naspeedovaných psů vypadáme docela směšně.
On třeba docela pěkně kouše, ale když si jde figurant vyměnit rukáv, v klídku si lehne a opočívá 🙂.
Tuhle se nám chlapík s malinou úplně otevřeně vysmíval 🙂)))).
Možná by se mohl uplatnit jako chůva, je neuvěřitelně jemný a ochranitelský k vnoučatům, hlídá je u bazénku celé hodiny, bradičku opřenou o okraj, až je mi ho líto, ale on si to nedá vzít… Přitom bedlivě monitoruje okolí a hlavně oblohu, co kdyby přiletěl nějakej dravec a děti nam chtěl odnést, že jo.🙂)))
Já mám s jednou záchrannou stanicí dost špatné zkušenosti. Jak bych to řekla.., ono se jim také o všechna zvířata starat nechce.
Jojo, to byl pilíř kovidové léčby, paralen !:))))
V tom jsme byli tisíc let za opicemi, léčilo se dokonce i na Ukrajině, bavila jsem se o tom s tamními doktory,potkali jsme se tehdy na dovolené v Egyptě, tam si s tím tedy už vůbec nikdo starosti nedělal.
Ve Švédsku měli nakonec o dost nižší nadúmrť, než u nás. Zvládli to opravdu hezky.
To je jako z hororu.
Ten člověk je opravdu nebezpečnej. Potenciálně i lidem, hlavně dětem.
To je čirá hrůza.
Já hlavně tyhle komentáře typu “ uvázat ke stromu a píchat ho bodákem..” opravdu nemám ráda.
Sadista napadá sadistu.