Když jsme leteli na Kanáry, letěl s námi takovej nějakej trpaslík, paní ho měla na vodítku, kenelku( prostě takovou látkovou taštku) v ruce, až při nástupu do letadla ho tam dala a po vzletu ji otevřela a měla ho na klíně, dovolila se letušky. Pejsek celou dobu v úplný pohodě.
Příspěvky uživatele
Doron
Držím všem palce, ať to dobře dopadne!
Hrůza,co se děje.
U nás je klid, jenom zaplavená navigace. Sousedi, co zažil povodně se ale stejně pořád schazí u Vltavy, protože “ důvěřovat ale prověřovat”.
Nejstarší Gučka se mnou dneska jenom šel v dešti do sámošky, pak se ořišel nechal utřít a že už zůstane doma. Mladý by byli venku pořád, jsou mokrý a špinavý, z lesa nás vyhnali, že tam padají stromy( to je teda fakt), tak se tak uboze šmaťcháme po okolí. Fram má příšernou srst, v tom dešti se mu dredovatí a dlouho schne, navíc jsou tady všude bodláky a svízel. Přemýšlím, že ho příští rok ostříhám. Chovatelka mě zabije🙂.
Potkali jsme pana bezdomovce co chodí se psem bez psa, utekl mu za háravkou a odvezli ho do útulku , tak sháněl, kdo by mu dal prachy na zaplacení. Dala jsem mu ještě ten šroubovací kolík do země a stopovačku protože:" Mladá paní,on se mnou spí ve stanu pod dekou, a já držím v ruce vodítko a jako si ho pořád rukou kontroluju, jenže ráno se probudím o on tam neni . Já to mladá pani chápu, že si chce todle, že jo.., ale sou z toho potom jenom problémy, že jo.." 🙂))
Doprčic !
Hasiči u vás nefungujou?
Zavolejte místním hasičům ( treba dobrovolným) a plakejte do telefonu! Od toho oni jsou! Možná mají i na úřadě čerpadlo navíc, takové ty technické služby.
Mohla bych vám zkusit tady v Hornbachu koupit, ale jak to tam dostat z Prahy .
Fida, nepouštěj, víš, jak ho miluješ🙂
Fram byl v pátek hodně nervózní , vůbec jsem ho nepoznávala a úplně se ho bála venku pustit. Přemýšlela jsem, jestli cítí nebezpečí nebo cítí nervozitu z nás nebo co teda.
Nakonec jsem došla k závěru, že je to tím, že jsou úplně jiné akustické podmínky, zvuk se prostě nese jinak.Šli jsme po cestě třicet metrů od silnice a měla jsem pocit, že auta jedou přímo na mě. Teď už se na to psi adaptovali.
U nás je zatím klid, Vtava stoupá pomalu, předpovědi vycházejí. Stoupá Berounka, tam to není moc kde měřit, akorát v Berouně, a voda už pomalu zaplavuje vnučce školku, tak vyklízejí. Třeba to ještě nebude tak zlý.
Lidí, postizených povodní je mi strašně líto, mám to v živý paměti, jak je to hnusný .
Ty soutoky jsou vždycky ošemetný.
My právě taky na soutoku. Ale věřím, že to bude dobrý. Odvezli už odpo všechny koně. Někdy budu vyprávět hrdinskou historku, jak jsme tady 2002 zachraňovali koně🙂))
Blbý prognózy má Sázava, brácha tam má vodní elektrárnu a bojí se, že mu to rozbije jez. Taky vytahoval nějaký motory ke stropu mlejna.
Doufám, že u Zrzavců nejsou moc velký škody.
Sakra☹️!
Odkud se dostala?
Tady povodně dřív nebývaly, měli to předci docela vymakaný. Nojo, no.
Nám tady udělali dokonce povodňový opatření. To myslím doslova. Protipovodňová stěna se postaví tak, že voda nemůže odtékat z naší části. Je to rarita🙂)))
A opravdu člověka trochu děsí. Teď mi zrovna psal Vodafone, ať se nelekám, když (až) bude mít výpadek.
Řeka se ještě ani nevylila z břehů, voda je teplejší než vzduch, proto mi tam ty čokle pořád lezou..
Průtok Vltavy se má zvýšit desetkrát, což je asi polovina roku 2 013, tož to bylo relativně dobrý.
Sousedi, kteří bydlí k vodě blíž už mají vystěhováno.
Fram je situací taky znepokojen, je strašně divojej a ostražitej, choval se venku úplně neobvykle, trochu jako posera🙂)) Na fotce prozkoumavá místa, kde včera voda ještě nebyla.
Tak ať Fido brzy vyleze a jde se schovat !
Při těch velkých povodních se některá zvířata chovala zvláštně. Třeba taková plachá polodivoká fenka našeho souseda určitě věděla že přijde voda nekolik dní předem, byla neklidná, hledala si místo nahoře, nespala..Mým psům to naopak bylo úplně šumák a ještě si na zahradě radostně zaplavali 🙂)
Vím, že je to úplně prdlý, ale víc než předpovědi, mě znepokojuje, že se chová zvláštně naše kočka Lilinka. Pracuju v dolním patře domu, ona tam nikdy, nikdy, nechodí. Nemá ráda cizí lidi .A včera přišla a dneska zase přišla ,v dešti obešla barák, a “mňau mňau ( ona normálně ani nemňouká) a jdem nahoru a jestli nepůjdeš rozervu ti křeslo" 🙂))
Nojo, člověk je trochu ve stresu, tak už vidí trávu růst.🙂.
No, a na vltavské kaskádě prostě odpouštěli strašně málo, bylo to patrné pouhým okem, znám tady každý kámen.
Můj brácha je hydrogeolog, tak ten si to to všechno i dohledal, a úplně zuří .
Tak u nás se průtok Vltavy za posledních 24 hodin zdvojnásobil, už jsem dneska dopracovala a jdu se tam podívat.
Z břehu řeky zmizeli výletníci, zato se tam trousí ustaraní sousedé🙂))) Od roku 2002 klasika 🙂))
Zatím je to dobrý , jen opravdu vůbec nechápu, proč neodpoušteli přehrady. Teda Orlík odpustili úplně zanedbatelně, ale třeba Slapy jsou úplně plný.
Dneska už psi plavat nenechám.
U nás je devět stupňů a zataženo, ale neprší.
Byla sme se podívat na Vltavu a uklidnilo mě, že už opravdu trochu odpouští přehrady, hladina se zvedla o takový metr, metr a půl..
Gučku jsem nechala doma, voda je na něj moc studená a určitě by se nechtěl nechat zahanbit mlaďochy a vrhal by se s nimi do vln🙂
Doron a Fram byli celý zdivočelí, asi se jim ulevilo, že přestala ta vedra, lítali, plavali a taky se předváděli, kdo je jako vzornější pejsek. Framík plaval za ( s) kachnama pěknej kus od břehu, jsem se lekla, ale nechal se hezky přivolat naštěstí. Psi žrali trávu, což znamená, že bude pršet, to ví každej 😂.
Trochu se připravuju, ale spíš psychicky. Rozmyslela jsem, co a kam odnést, domluvila si, kdo by mohl přijít stěhovat.
Voda se u nás pytli s pískem zastavit nedá. Nějaké zkušenosti už mám, poznám, kdy jde do tuhého.Byla by to pěkná otrava, protože jsem minulý rok zrekonstruovala spodní patro domu a od povodní v roce 2002 vám už nikdo dům proti povodním nepojistí ☹️.
Říkají, že odpouští, ale mně se zdá, že málo. Moc jejich kompetenci nevěřím.
Tak určitě nějaké blechy nachytat mohla..
Nebo třeba sametky, to jsou taky pěkné potvory.
Vepřové je právě hypoalergenní, veterinář mi ho doporučil.
Dcerce to teda s nimi sluší. I to dítě máte krásný 🥰
Oni jsou ty kulturní rozdíly člověku prostě protivné.
Třeba u nás se rozmohl takový nešvar, že ukrajinské rodiny nebo party táboří a grilují na břehu řeky, ale přímo na cestě, takže se nedá projít. A na tu cestu chodí také na záchod,možná se bojí klíšťat, nevím. Taky tam nechávají hodně odpadků.
Nejdřív jsem tiše zuřila, ale pak jsem si řekla, že nejsem malé dítě, a že prostě asi nevědí, že to u nás není zvykem, a prostě jim to hezky a slušně říkám. A mám s tím docela úspěchy, nikdo na mě zatím nebyl hrubý.
Včera jsem se u vody seznámila se sympatickým ukrajinským pánem, rybařil, měl pěkný auto, kultivovaný člověk, pochlubil se mi úlovkem. Odcházím a zase vidím tu typickou obří hromadu toaletního papíru a ujelo mi “ zas je to tady samý hovno!” ( to tedy slušné nebylo🙂) A pán úplně klidně, že to po sobě uklidí. Když jsme se vraceli z procházky míjel nás autem a mával na mě a usmíval se, prostě se vůbec neurazil, tak jsem byla ráda.
Snad můj příspěvek není příliš nekorektní , ale chtěla jsem upozornit, jak takové maličkosti můžou být zdrojem velké nevraživosti a přitom úplně zbytečně, je o tom prostě potřeba mluvit.
Samota může zabít i člověka.
Když má koza společnost, tak podle mýho netrpí. Když může být celý den s člověkem, je v pohodě, je to její parťák. Ale to už dneska moc člověk nevidí..
Náš soused měl kozlíka vykastrovanýho, chodili všude spolu, byli nerozluční, když ho dali ke kozenkám do ohrady, on tam být nechtěl i když na něj byly hodný, vždycky večer si sám řekl, že chce jít spát do chlívečku vysoko nastlanýho slámou.Bylo vidět, jak jsou spolu šťastný.
Pak znám kozu, už jsem o ní psala, bydlela s lidma v hospodě, měla nezdravý životní styl, trochu pila pivo a jedla vajgly z popelníků. Pak majitelé pořídili tři kozlíky, zachránili je před sežráním, a koza se úplně změnila. Vodí je, všechno jim ukazuje, do hospody zajde, ale neřestí úplně zanechala. Ale tahle kozenka neměla na svoje lidi nikdy tak pevnou vazbu, jako kozlík souseda.
Moji psi, musí trávit občas nějaký čas bez lidí, a tak je jim spolu veseleji. Ono to, čemu se dnes moderně říká separační úzkost, je úplně přirozený smečkový instinkt ( mno, vyjádřila jsem to trochu neohrabaně), prostě potřeba psů mít společnost, tak jak je jim vlastní.
Tak oni jsou psi změněný ale zase se můžou přeměnit nazpátek.
Smečku ocení a hodně jim obohatí život, když jsou zvyklí od mala a naučili se psí řeči. Mě někdy trochu štvou lidi co se posmívají těm “ můj je hodnej”, což jsem já🙂)), jako by to byl výraz největší stupidity, přitom je to tak praktický mít socializovaný a socializovatelný psy.
A k tomu objímaní.. Taky mám pocit, že o nej psi moc nestojí. Gučák je mazel největší,chce hladit a drbat a masírovat, a to i od cizích , ale když si přes nej dám ruku nehladící, dá mi pusu a odejde. Dorouš hodně objímá a dává pusinky, ale nesnese, když ho někdo cizí chce pohladit seshora po hlavě, takovej nevychovanec to má navždy prohraný, protože ruka se má přeci dávat dolů a dlaní nahoru ;). Fram se moc nemazlí, zato je člověku pořád nablízku, položí si hlavu do klína nebo se opře, a tomu objímaní nebo to, že si na něj člověk položí hlavu nevadí a spokojeně usne, ale můžou to dělat jenom lidi jeho, od cizáků jde ve vší slušnosti pryč .
Bordel gólie, taky jich pár znám🙂)))