Moji milí rádcové ❤️, podávám zprávu, že pejsek už je doma :)!
Zatímco zkušená paní Zrzavcová to už věděla předem:)), já ještě chvíli váhala a všelicos si zjišťovala.
Takže včera přicestoval. V autě mě šestkrát poblil a do toho moje kámoška, která řídila pořád opakovala : "Bože, ten je úžasnej!" :))).
Psi ho vzali hned a jsou na něj vlídný, on se k nim chová s respektem .
Dorouš pochopil, že na nějaký velký hraní to zatím není a je až dojemnej, jak je jemnej a chová se tak dospěle...
S kočkou dobrý.
Ani jedna loužička nebo bobek doma.
Spal se mnou v posteli až do osmi, přestože doma prý štěníci vstávali v pět :).
Zatím jsem jeho povážkou dost nadšená , opravdu to vypadá, že funguje na myšlenku, je hodně vnímavej.
Takže vám všem moc děkuju, že jste mě podpořili, vypadá to na dobrou volbu :)!
Jo, a jmenuje se Efram, tak zatím nevím, jak mu budu říkat..
Napadá nás Fram nebo Fráňa zatím..
Tak jsem pesana viděla, jsem z toho trochu rozpačitá.
Feňule, jeho máma, ani neblafla když jsme přišli a vůbec neposlouchá :).
Majitelé milí, dvě krásné chovné feny, prostředí super.
Pejsek je nejmenší z vrhu, nebo alespoň tak vypadá, ale takových čtyřicet kilo určitě v dospělosti mít bude..
Dost ho zastínili jeho sourozenci, kteří jsou kontaknější a víc akční, zvlášť jeho brácha, kterýho si majitelé nechávají, se mnou hned chtěl jít domů :)).
Ale jináč klidná příjemná povaha, jakou mám vyloženě ráda, určitě nebude nijak labilní, ale prostě nebyl tak efektní jako jeho brácha a ségra..
Takovej trochu outsider skupiny zatím vypadá, ale třeba by se vyloupnul dobře.
Trochu se bojím, aby to nebyl moc velkej ťunťa, na druhou stranu zase žádnýho hyperaktiva nechci.
Tak si to ještě nechám projít hlavou..
Acher: Já nevím, kde jsou tady SZ, musím hledat :)
Mluvila jsem s paní Procházkovou, ten pejsek je zrovna po jejím psovi, vypadá to, že povahově jsou to dobrá stěnda.
Uvidím, až ho uvidím :).
Zrzavci: Taky to tak dělám. Ale u nás byla vždycky hierarchie ve smečce víceméně taková přirozená, stačilo to jen tak doťuknout, jako třeba včera s tou miskou.
Tohle asi případně bude trochu jiný, páč dva mlaďoši..
Tak já pořád věřím, že když jsou psi povahově vyrovnaný, zvládnout by se to mělo.
A aby to byl povahově dobrej pes, na to si dám pozor.
To je pro mě absolutní priorita.
Acher: Děkuju moc, už jsem na její stránky koukala, ona toho dokázala ve sportovce s briardem opravdu hodně, četla jsem článek. Dodám si tedy odvahy a zkusím ji kontaktovat.
Zrzavci: Já myslím přesně vím, jak budou moji psi reagovat :)).
Gučák se bude tvářit otráveně, lehne si někam vysoko, bude dělat vyčítavý pohledy a nastěhuje se je mě do postele a pak si zvykne.
Dorouš bude nadšenej, protože on opravdu miluje psí společnost a hry, kluk ,holka, všechno jedno, hlavně když má parťáka. On je opravdu takovej empatickej a trošku infantilní pejsek , taková hromada něhy.
Taky mám podezření, že není úplně nejostřejší tužka v penále, všechno umí, je vstřícnej , takovej šprtík, ale když potřebuje otevřít dveře, musí jít za Gučou :)). Tak se spíš bojím, že případnej další pes, až dospěje, ho nebude respektovat jako autoritu a mohlo by dojít k nějakýmu porovnávání.
O Guču se nebojím vůbec, ten je opravdu přirozeně dominantní a superinteligetní, šarvátkám se vyhýbá. Třeba včera, když mu začal mladej drze vyžírat misku, což se nesmí, přišel za mnou, zezadu do mě drcnul a :"Vyřeš si to, prosimtě": :)).
Prostě jsem ještě dva víceméně vrstevníky a ještě podobně velký neměla.
Děkuju moc za reakce. :). Já si psy vybírám takovým intuitivním způsobem , vždycky, hodně mi jich přišlo do života tak nějak řízením osudu a teď jsem se doslechla o tomhle štěníkovi...
Pojedu se tam podívat a uvidím. Ona se povaha pozná brzo.
. Nejvíc mi dělá starost malý věkový odstup, který by měli s Doroušem, za ideální považuju tak pět let. Ale zase nemyslím, že bych je nedokázala porovnat. No, chce to teď hlavně udržet na uzdě emoce a zapojit rozum, protože jsem se už na dálku trochu zamilovala :)))To dokážu :)! Budu rozumná, budu rozumná, budu rozumná.....!!!
Už nějaký čas uvažuji o rozšíření naší smečky.
Určitě chci nějakého ovčáka.
Ne hyperaktivního blázna, chci psa středního temperamentu, hlídače, ale ne zabijáka, parťáka, kámoše se kterým se dá cvičit, rodinného psa.
Inteligentního psa.
Teď mi padlo do oka jedno štěně briarda.
Máte někdo prosím zkušenosti?
Napadá vás něco, na co bych si měla dát pozor?
Pro a proti?
Budu vděčná za všechny zkušenosti a nápady .
Dřív jsem mívala NO, ale už je nechci kvůli problémům s pohybovým aparátem. Kavkazáka už také nechci, chodí k nám moc cizích lidí..
Máme teď dva velké vořechy , milé, přátelské a dobře socializované.
Osm a dva roky.
Starší je takový přirozeně dominantní pes, který si zachovává svojí důstojnost a mladšímu schází parťák o kterého hodně stojí.