Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 01.07.2023, 22:46:45
Už bych ho nedala😊.
Ale myslím, že má ještě volnou jednu ségru, prý dost nadějnou. Když jsme byli pro Frama, pán a paní se dohadovali, jestli si ji nechají, pán si ji hodně oblíbil 😅, ale nechávali si ještě Frama bráchu a mám pocit, že paní pána přesvědčila, že by to už bylo moc😊, protože jsem ji viděla v inzerci.
Takže máte možnost, ale byla ta holčička taková živější😊.
Já už se teda Rezzy nedivím, že na nás nemá moc času, jsem si teď tu kombinaci štěníka a dětí vyzkoušela…, ale stejně bych nějakou fotku pana profesůrka teda viděla ráda 😊🙏.
Myslím, že tři psi už jsou malá smečka a fakt držej pohromadě. Dorova máma měla takový tendence Frama preventivně vychovávat ( ona je jejich dobrá kámoška, ale přímo do smečky nepatří) a už tam byl Gučák a zaujal takovej ten dominantní postoj a Dorouš, kterej ke svojí mamince chová velkou úctu, se rychle vklínil mezi ní a Frama a zaclonil ho svým válcovitým tělem 🤣. No doufám, že projdeme dobře i Framovou pubertou, ale mám pocit že asi jo..
Toho našeho pejska nejde vyfotit, aby nevypadal jako mop na podlahu ☹️..
Dorouš mu dělá neúnavnou chůvu. Jsem mu fakt vděčná 😊. Má opravdu zlatý srdce. Starší Gučák si zachovává důstojnost a všechno dozoruje z povzdálí.
Mám na víkend na hlídání Dorovu mámu, a musím říct, že čtyři psi a dvě vnoučata je už na mě trochu moc 😅. Dobrá zpráva je, že Fram je na děti opravdu něžnej a opatrnej, žádný okusování jehličkovejma zoubkama se nekoná. Já ho o to taky hezky požádala."Framíčku, je to mimi", jsem mu domlouvala, když ležel vedle desetiměsíční vnučky a on to pochopil. Je to takovej starej mladej 😊.
Já lobuju za šeltii, jemná , inteligentní, vnímavá, přizpůsobivá a skladná, vyrovnaná, dobrý vztah k ostatním zvířatům, nehoní zvěř, pořád je vám v patách.
Řekla bych, že pro případného začátečníka vhodnější. Méně náročná na pohyb, snadno cvičitelná.
Zlaté retrívry mám také moc ráda, ale je to už kus psa a potkala jsem mezi nimi i pár drsňáků.
Řekla bych, že se shání hůř než retrívr, chce to se podívat na rodiče a určitě koupit s průkazem původu.
Kdybyste chtěli, mohla bych vám i domluvit návštěvu u chovatelky, abyste viděli, do čeho jdete.
Doron, co ji máme, vlastně 5 měsíců, tak ještě prújem zatím neměla, ať dostane cokoliv, sardinky v plecovce taky miluje i když ona miluje VŠECHNO jídlo, je hltavec, má i protihltací misku. Yoggies tedy brát nebudu, vezmu ty Marpy, nevím jaké,ale pohledám.Ráno granule, vpoledne mňamku( vejce, sardinky, jogurt apod.), večer maso s přílohou.Jinak děkuju všem za odpovědi, vždycky tady poradíte
No, já toho moc neporadím.... Mně vždycky s granulema radila Megí, ta to má to hodně zmáklý, úplně profesionálně 🌷.
Krmila jsem Lukullus (to je stejné, ale levnější) a psovi to nestačilo, měl to jako přílohu k masu. 24 protein, 10 tuk, zbytek cukry, to je prostě blbé. A jako 18 % masa, za to bych jim nedala ani pade.
Stejné jako Yoggies nebo ten Mühle, nebo jako obojí :)?
Pod slovem množírna si představuju zařízení, kde se množí psi ve velkém, ve špatných podmínkách a za účelem zisku. A bez ohledů k základním potřebám zvířat.
Sama jsem hrdou majitelkou dvou velkých podvraťáků, potomků náhodného ( lidmi neřízeného) nakrytí.
Lepší psy jsem si nemohla přát, jsou zdraví, vyrovnaní, inteligentní a navíc krásní :))
Prostředí, že kterého pochází, bych rozhodně množkou nenazvala, měli dobrou péči, pečlivě vybírané páníčky. Jsem moc ráda, že se narodili :)!