Aktuálně: 3 544 inzerátů216 766 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 08.07.2023, 16:22:41 xxx.xxx.162.50

A tak já si myslím, že kočky jsou různé…

Některý jsou fajn a některý jsou fakt krávy!

Jako, vím to podle toho, že naše Lilina je naprosto úžasná a sousedovic Čia je úplně otřesná 🤣🤣🤣.

Doron
Doron 08.07.2023, 16:15:50 xxx.xxx.162.50
Fikovnice:

Poron pronesla prokletí pásáku? Paráda!👍

Pochopila přesně! Proklínám pásák, posílám pryč!

Padej potvoro!!!

Pochcípej příšero !!!

Pfuj pfuj pfuj !!! 🤣

Doron
Doron 08.07.2023, 10:29:57 xxx.xxx.15.6

Já koupu vždycky na jaře, protože se stará srst krásně uvolní a pak se mi dobře vyčesává. Používám obyč šampón, březový nebo kopřivový , takový to obrovský balení, pro sebe i pro psy😊. Mají to vyloženě rádi, takový pořádný vydrbání.

Šampon není nijak parfémovanej a opravdu dlouho dlouho oplachuju.

Šeltíka, kterýho jsem měla na hlídání, jsem ale koupala několikrát, protože jeho srst opravdu neměla samočistící schopnost a jak si u nás užíval psí život, válel se zprvu ve všem možným.

Teď, když se chodíme koupat, všímám si jak se kvalita srsti liší, Gučák s kratičkou srstí schne hrozně dlouho, Dorouš i když vleze do bahna nejčernějšího, je hned čistej a okamžitě suchej, Framík ( briard ) schne taky hodně rychle a srst se zatím vůbec necuchá.

Doron
Doron 07.07.2023, 22:54:04 xxx.xxx.15.6
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.07.2023, 22:47:19

To jsem přesně chtěla říct 🤣.

Doron
Doron 07.07.2023, 22:26:08 xxx.xxx.15.6

Tak každej si hájí to svoje… To do čeho vložil svojí lásku a práci.. Mně to přijde podobný, jako naštvání chovatelů ovcí a koz, kterejm zabitý, a vlky potrhaný, zvířata taky peníze nenahradí, je tam zmařená šlechtitelská práce nebo třeba jednom ta práce a vztah ke zvířeti, který mají rádi a vidí ho trpět..

Já si třeba uvědomuju, že jsem v tomhle zcela neobjektivní , moje kočka mi nevadí, když vidím na zahradě cizí kočku,. hned se čílím, co tady ta potvora dělá, chce snad zabíjet moje ptáčky?!?!

Balu, já s Vámi v mnohým souzním, ale jako Leithian jde o život. O život jejích zvířat. Je to opravdu zapeklitá věc …

Doron
Doron 07.07.2023, 10:29:09 xxx.xxx.162.50

Liška není blbá, ale slepice teda taky ne.

Mám slepice úplně na volno, chodí po celý zahradě a v případě nebezpečí se přesunou k domu, kde vědí, že najdou zastání. Když začne kohout varovně křičet, psi tam rychle běží, jak to viděli u mě, takže jsem už strašně dlouho lišku neviděli.

Myslím, že to lišky vyhodnotily tak, že by u nás byly zbytečný potíže. Ony chtějí získat kořist ale vydat přitom co nejmíň energie, tak jdou tam, kde je to bezpečnější.

Takže si myslím, že pes, pochopitelně puštěný na volno, by je docela odradit mohl.

Doron
Doron 07.07.2023, 00:13:14 xxx.xxx.162.50
assil:

Zkuste spíš středního špice, je to velikost šeltie, ale na rozdíl od ní je to i hlídač a na všechno cizí štěká, mi odháněl od slepic i hrdličky.

Nojo, to je taky takový polozapomenutý plemeno.., tedy alespoň já už dlouho žádnýho neviděla.

A jsou i takový samostatný, že jo?

Šeltie většinou chodí pořád s páníkem jako stín 😊.

Doron
Doron 06.07.2023, 16:53:03 xxx.xxx.162.50
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 06.07.2023, 16:40:06

Leithian, když tady jste, poradila byste mi?

Moje dcerka si otvírá takovou hospodokavárnu s velkou hernou pro děti.

Je tam taky venkovní prostor s venkovní zahrádkou a ona by tam chtěla voliéru s papoušky, andulkami. 

Tak jsme se bavily o tom, jestli by ti pro andulky nebyl moc velký stres. Co si o tom myslíte ? 

Omlouvám se za plevelení …

Doron
Doron 06.07.2023, 16:37:20 xxx.xxx.162.50

To musí být opravdu k naštvání. Na naší velkou zahradu cizí kočky nechodí, protože je psi proženou, naší kočky si nevšimnou. Naše kočka chodí zase na zahradu jenom se mnou, je to chudák kočkopes.. Když by tam potká cizí kočku, prožene ji taky.

Pro jistotu zakrývám pískoviště pro děti, ale žádné kočičí prasárny se u nás nekonají, naštěstí.

Doron
Doron 06.07.2023, 16:23:23 xxx.xxx.162.50

Zkouším odstavce, to jsem zvědavá jestli to půjde.

Nejde, udělá to takovýhle odskok.

Píšu na mobilu, tak je to možná tím?

Doron
Doron 06.07.2023, 16:16:30 xxx.xxx.162.50
acher:

No ovčák,má to v genech.Nejspíš po babičce Džeky.

To je neuvěřitelný, jak znáte celou jeho rodinu🙂.

Přišlo mi to takový vrozený, protože jak slyšel ten naříkavej mekot, úplně zpozorněl a už tam šupajdil. Ostatním dvoum psům to bylo šumák.

Ale choval se tak klidně, neobíhal je, jen si k nim lehnul, zvláštní…

Zkusím vložit fotku, jak právě odpočívá se svojí chůvou Doronem, snad se mi nepohnou…😊

Obrázek