Paní Zrzavcová má pravdu s tím odděleným venčením, ono i dvacet minut cvičení unaví psa víc než hodinová vycházka a je to pro něj větší vyžití.
Ale! Já jsem v tomhle jak praštěná. Zvlášť když mám nechat doma Gučáka, to je můj nejstarší , byl pět let jedináček a umí udělat takový ty opravdu zoufalý oči…, úplně mi to trhá srdce. Máme takový až moc silný pouto. Jsem v tomhle houby kynológ ☹️. Ale zase dokážu jinejm lidem poradit, ať psa nepolidšťujou, to zas jó 🤣.
Dospělý útulkáč, máme ho 4-5 měsíců. Ale myslím, že zrovna on s tím košem nebude moct zůstat osamotě nikdy, ten tah na žrádlo je fakt silnej 🙂
Tak to jó.. My měli jednou takovýho staršího nalezence, sám k nám přišel a lehnul si před bránu, docela vyhublej a měl podivný stravovací návyky, třeba chtěl nevařený těstoviny nebo rýži.
A museli jsme kvůli němu místo koše pořídit takovou plechovou popelničku s otočným zavíráním. Takže máte pravdu, každej se to nenaučí.
Taky považuju za užitečný, když pes rozumí zákazovýmu povelu. Náš pes zná obecně “ne”. A jelikož je to bufeťák, neobešla bych se bez dobře naučenýho “fuj”, ale to už vlastně není vyloženě zákaz, to je “zvedni čumák od země a pokračuj v chůzi”.
Ale rozhodně to nefunguje tak, že by díky těmto dovednostem doma něco nezničil, jakože ví, že nesmí. Nebo že by se před ním nemusel schovávat odpakdkový koš, když odcházíme 🙂
Jako že i před dospělým musíte schovávat odpadkový koš, nebo je ještě stěník?
Já docela chápu přání mít štěně po svojí feně nebo psovi. Tu finanční úsporu zase moc nechápu…
Oba moji starší psi jsou velcí podvraťáci, oba moc vydaření, povahově skvělí ale i zdraví a podle mne i velmi pohlední🙂.. Lepší psy bych si nemohla přát. Jsou to psi za odměnu. Původní majitelé všem štěňatům pečlivě vybrali páníčky a jsme všichni pořád ve styku. Že by někdo z nich skončil v útulku je nepředstavitelný, to by chovatelé nikdy nepřipustili. I po těch letech.
Měla jsem psy s PP, bez PP i vyložený křižovatky. Musím říct, že můj nejlepší pes byl můj první ovčák bez papírů , vypadal teda spíš jako ten pověstnej vlčák 🤣. Ale byl neuvěřitelně inteligentní a na závodech jsme kosili všechny 😊.
Mně psy bez papírů teda vlastně nevaděj, vaděj mi množitelé, ti otrokáři psů, což můžou bejt i majitelé chovných stanic.
Opravdoví alergici nemůžou mít ani bezsrstá zvířata, bohužel..
Jsem zvědavá, jestli naháče taky zařadí na seznam plemen týraných chovem, tipovala bych, že časem jo …
Megí, co má tohle znamenat?!?!? V jednom příspěvku píšete, že Vám nikdo neuvaří svíčkovou, teď zas, že Vám nikdo nechce koupit tři naháče… To je teda už škandál !
Mně zase strašně dlouho nikdo nechtěl koupit koně, někdy má člověk okolo sebe příšerný lidi 🤣.
Teda řeknu Vám, na to, že jsou ti Vaši kocouři z renomovaných chovatelských stanic, jsou s nima pořád problémy, to je teda řehole… To naše Lilina , britka bez PP za deset let svýho života ještě nezastonala, ťuk ťuk ťuk😊.
Říkám si , jestli ty kočky čistě domácí , nejsou v nějakým permanentním stresu a tak se to podepisuje na imunitě či co…, zdá se mi, že jsou nějaký stonavý…