Aktuálně: 3 546 inzerátů216 700 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 23.07.2023, 13:24:57 xxx.xxx.162.50

U briardů je to prý podobně, zvlášť u strti na trupu, říkala naše chovatelka. Taky mě to překvapilo.

Doron
Doron 23.07.2023, 13:19:03 xxx.xxx.162.50
megi-the-pes:

Já budu zas trapná… možná se vyplatí kurz manipulace s kočkou. To není o tom, že byste něco nevěděli, neuměli se o kočku postarat, ale o ošetření, cestování, … pozitivně. Psichologie.cz má něco takového, ale trenérů určitě existuje milion, jsou online, mně to přijde divné, aby se mi kočka trápila roky.

Mívala jsem kočky “vycvičený” když jsem byla malá, než mi dovolili psa . Teď už se tomu tolik nevěnuju, ale Lilina je dost vychovaná. I prášek jí do hubinky klidně strčím.., do přepravky sama neumí, ale nechá se tam v klidu šoupnout.., nechá si domluvit aby byla hodná na štěníka..

Teď máme ale velkej problém, na zádech se jí udělaly dredy, je to dost blbý ( je to britka), nikdy jsem jí nečesala, protože to nebylo dřív potřeba a je u toho tak nepříjemná, že se tomu prostě vyhýbám 😔.

Koukala jsem na video česání se souhlasem, ale teď bych spíš potřebovala ostříhání strojkem se souhlasem, ach jo blbka jsem…

Doron
Doron 23.07.2023, 12:51:34 xxx.xxx.162.50
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 23.07.2023, 11:20:23

Tyhle typy znám , oni jsou prostě agresivní a prostřednictvím psa se prosazujou. Něco jako, uhněte, teď jdu já.

Jednou jsem takhle získala velký zadostiučinění, už jsem to psala na fauně, ale musím ještě jednou, protože na to ráda vzpomínám 🤣.

Šli jsme po lesní cestě, kousek přede mnou můj stařičkej ovčák a proti nám chlap s rotvíkem, známá firma, rád svým psem ostatní terorizoval.  Tak ho prosím, ať si psa chytne a on mi odpověděl něco sprostýho jako že ne, ať chodím venčit jinam .

Tak já znova, že bych mu opravdu doporučovala, ať si ho přivolá nebo to dopadne špatně. 

Bylo to v takový zatáčce a pak se zpoza ní vynořil můj kavkazák Bengoš, kterej šel za náma . Měl dobrejch osmdesát kilo a velký odhodlání bránit všechny, kteří jsou “jeho”. Bengoš v těhle situacích vydával takový temný hluboký zvuky, vypadalo to, jako když řve medvěd. Rotvík nebyl blbej, vzal hned zpátečku. 

Ale co bylo zvláštní, ten chlapík mě pak vždycky až uctivě zdravil, i když jsem šla bez psů. 

Doron
Doron 23.07.2023, 11:49:08 xxx.xxx.162.50
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 23.07.2023, 11:10:43

Ono někdy bývá dobrý, vzít situaci víc do vlastích  rukou.

Já vždycky z dálky halasně zdravím, jak strýc Pepin z Postřižin, a říkám lidem, co mají dělat, člověk už pozná, který jsou troubovitý..

Jako, jděte nalevo, my půjdeme napravo, vemte si ho nakrátko, zavolejte si ho…a nashledanoooou, mějte se hezky. A oni pak někdy ti stejný lidi, když se znova potkáme, už vědí, jak se mají zachovat. Někdy..

Souhlasím, že pes za nic nemůže, ale normální reakce by byla ho okřiknout a korigovat, že to chlap neudělal, svědčí o tom, že je nebezpečbej ( ten chlap).

Doufám, že ho aspoň Orionka a kámoška pořádně seřvaly.

Doron
Doron 22.07.2023, 17:34:41 xxx.xxx.70.153
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 22.07.2023, 17:17:54

Jen podobná zápletka. Někdo se snaží poškodit konkurenci, aby vyhrál on..

Ale paní píše, že po úrazu byla pro ni péče o srst náročná, tak mě napadlo, jestli se pes nezacuchal a někdo agilní ho neostříhal.

Ale je fakt, že je to ostříhaný tam, kde to nejhůř dorůstá ..

Doron
Doron 22.07.2023, 15:51:28 xxx.xxx.70.153

Zápletka jak z Dicka Francise…

Nebo to vypadá, jako by ji někdo vystříhal dredy.

Doron
Doron 21.07.2023, 11:30:07 xxx.xxx.70.153
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 21.07.2023, 10:45:16

Ale jo, je to taky “energií". Psa i člověka.

Máme tady takovýho malýho voříška, když jde s pánem, je úplně v pohodě, když jde s paničkou, je jak lítá bestie, sápe se mi po psech, šílí na vodítku..

Panička je buď arogantní nebo blbá nebo obojí. Potkáváme se někdy v takovým úzkým tunýlku, když vidí, že jdeme, nakráčí tam z druhý strany a v tom stísněným prostoru se ten pejsek může zbláznit, když se míjíme. 

Snažila jsem se s ní domluvit, ale ona nemluví a úplně mě ignoruje. Ale hluchá myslím není….

Doron
Doron 21.07.2023, 11:07:38 xxx.xxx.70.153
Odpověď na příspěvek uživatele Edůza z 21.07.2023, 07:27:29

Hihi, můj briardek je podobnej jako Váš mladší, taky dost vychytralej😅. Podle mě mají to porozumění gestům a postavení těla vrozený z tý svojí ovčácko pastevecký minulosti. Jednou jedinkrát jsem ho vykázala že skleníku, vykročila jsem proti němu ukázala rukou a “ ven” a hned to pochopil, se slepicema to samý. On vlastně dělá všechno co chci, a správně. Ale jak má přijít na povely jako povely, je to horší 😅. Lehni u nohy vypadá, jak když si lehá slon v cirkuse, ale když mu večer nabručeně řeknu: “ Už si sakra lehni a spi ! ”, práskne sebou, jak podťatej 🤣.

Je mi teď skoro líto, že ten Váš mladší u té rvačky nebyl…

Třeba by ten pán šel rychlejc, nebo by se ten agresor do rvačky vůbec nepustil..

To je hrozný, jak je člověk někdy pomtychtivej…😅. Ti idioti vzbouzí v člověku to nejhorší.. 

Ale, nejsme jako oni 😊!

Doron
Doron 20.07.2023, 17:43:43 xxx.xxx.70.153
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 20.07.2023, 17:05:22

Vypadá, že je statickej. Zatím. Nějak láká zvukem či co. Koukala jsem na video na vedlejším vlákně, ale blbě rozumím anglicky. Čte čipy, za to pak dávají pokuty. Celý je to stálo sto tisíc dolarů, což není moc. 

Myslím, že kočky se časem  naučej si na to dávat pozor. 

Doron
Doron 20.07.2023, 13:58:08 xxx.xxx.162.50

Použití zabijejících  robotů se testuje, jedy jsou už celkem otestovaný.

Prostě pokrok nezastavíš, holt nová doba ☹️.

Přijde mi to zrůdný, jen takovej intuitivní pocit…

Doron
Doron 20.07.2023, 11:51:20 xxx.xxx.162.50
Odpověď na příspěvek uživatele Karolína z 20.07.2023, 10:25:50

Šeltie jsou moc fajn psi, dobří psi pro začátečníka..

Nesnadno se ale shání, na štěňata se dost čeká, určitě pořiďte s průkazem původu( PP), abyste měla záruku dobré povahy, bojácného nebo labilního pejska nechcete. Stojí tak okolo třiceti tisíc.

Střední nebo královský pudl je taky dobrá volba, inteligentní a dobře cvicitelní psi, neměli byste doma tolik chlupů.. Určitě by Vám tady poradili, jaké štěně vybrat, je tady několik pudlích odborníků 😊.

Určitě bych se vyhla border kolii, je strašně těžké vybrat dobrou povahu.

Naopak dlouhosrstá nebo krátkosrstá kolie ( skotský ovčák) by mohla být moc fajn, i když to jsou už sřední  psi. Mohla byste ale rodiče vydírat tím, že potřebujete trochu většího psa, aby Vás ochránil 🤣.

Jinak moc gratuluji k přemluvení rodičů, taky jsem musela čekat na prvního psa do dvanácti let a bylo to úplně nekonečný čekání 😅.

Doron
Doron 20.07.2023, 02:14:10 xxx.xxx.162.50
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.07.2023, 01:24:25

Jsem noční pták.. Věra Ulrika, proto se podepisuju Ula, mi tak říkají..

Republicu závidím, u nás je to jak u Suchánků ☹️.

Blbý období zvládneš , taky nemám po smrti mámy to nejlepší, ale nejsme ty sněhový vločky, že jo…🤣 .

Doron
Doron 20.07.2023, 01:09:21 xxx.xxx.162.50
Fikovnice:

Počkejte…konkrétně mě sledujete docela často???😀

Já se trochu bojím…😄😉🤩

Nemám dobré období, ale přiznávám, že Vás mám ráda (jako ostatně všichni zde)!👍

Nebuď paranoidní 😊!

Ale zase nezapomeň,že kdy jseš paranoidní, neznamená to, že po Tobě nejdou 🤣 !

Doron
Doron 20.07.2023, 01:02:07 xxx.xxx.162.50

Jednak je mi proti srsti, jakým krutým  způsobem kočky hubí, ale ještě víc mne děsí, jakou technologii přitom testují.

A na tom videu při tom hraje taková veselá hudbička, je to perverzní. Ovšem je to pro dobrou věc, na to lidi slyší☹️.

Doron
Doron 20.07.2023, 00:44:06 xxx.xxx.162.50
Edůza:

Špatná zkušenost, cca 3-letý leonberger si ho sroloval pod sebe stylem, že jsem neviděla ani jeden černej chlup a žmoulal jak gumovou hračku. Tehdy jsem se fakt bála, že jsme bez psa, protože můj slepičí mozek ječel ON HO ROZMÁČKNE! ON HO ROZMÁČKNE! 

Ale on je starouš i celkově od začátku citlivější a každý zmeťák hned ví, že na něm si může pohonit ego. Mladší je oproti němu ranař, který se nám sice ještě neporval, ale jakmile se postaví, že teda může být, když pán nedá jinak - všichni si to rozmyslí k jeho nekonečné lítosti 🤣

A mladší je taky briard ? 

Myslíte, že kdyby šel s vámi, že by se do toho vložil ?

Teď mě napadlo,jak by to dopadlo kdyby takhle někdo napadnul moje tři psy, zvlášť až Fram vyroste. Co by se stalo, kdyby do nich vlítnul nějakej bezmozek…

Oni šarvátky nevyhledávají, nikdy se nepoprali, jen jednou nejstaršího Guču napadnul bláznivej flat, kterej neznal než kotec, takovej blboun nesocializovanej. Bylo trochu krve, žádný následky to na něm nezanechalo, útok odrazil tak nějak gentlemansky. Pak ho jednou kousnul raslík, tam nevěděl, co má dělat, protože byl moc malej, a tak nějak pod jeho úroveň.

No, ale úplný ořezávátka moji psi taky nejsou, tak přemýšlím, jak by taková situace, kterou jste zažila Vy dopadla..

Starému pánovi přeju už jen příjemné zážitky 😊.

Doron
Doron 19.07.2023, 22:35:13 xxx.xxx.162.50
Rapotačka:

Hlavně nechceme nic pokazit. Z toho napadení mám opravdu strach.

PROČ?

Předejděte tomu ! 

Zařiďte, ať má kočka klid a bez stresu.

A jak mu předejít ?

Doron
Doron 19.07.2023, 22:17:18 xxx.xxx.162.50

Fuj!!!!

Celý je to úplně úchylný a nebezpečný, nebo je ten článek napsanej blbě.

Pesticid 1080 účinkuje i na původní druhy, můžeme předpokládat, že  smrt je podobně trýznivá jako při otravě jinými pesticidy , viz u nás otravy dravců.

Co mi ale přijde nejhorší, je použití těch robotů. Nasadí patnáct robotů na šest milionů koček… Jeden robot asi nezabije čtyrista tisíc koček, že ?

Takže je to testování dost děsivý zbraně, podle mýho.

Nebo to míněj tak, že se v budoucnu budou po Austrálii pohybovat desetitisíce robotů, který budou likvidovat invazivní druhy?

Brrrr, je to jak z nějakýho hororovýho sci-fi filmu..