Sarah01:Ale jde naučit psa to ignorovat a pak jsou procházky pohoda.
No jo no, mamuti jsou takový specifický…
Sarah01:Ale jde naučit psa to ignorovat a pak jsou procházky pohoda.
No jo no, mamuti jsou takový specifický…
Jj, psala jsem pomalu..😊
Any, úplně chápu, že byste chtěla mít svýho parťáka, štěně, které byste si vychovala podle svého.
Jen se bojím, aby si sedli s vaší starší fenou.
Jaká je a jaké plemeno? Jak je stará?
Možná byste mamce nejlíp dokázala, že na psa máte, kdybyste ji dokázala vychovat a vycvičit. I se starším psem se dá ještě pracovat. Alespoň nějaký základ, stejně ho budete potřebovat, až přijde stěník.
Jestli máte velkou zahradu, je to výhoda, můžete cvičit tam. Přivolání, sedni, lehni, chůze u nohy, aport, různý blbnutí aby si k Vám udělala vztah,
Myslím, že byste mamce celkem vytřela zrak, kdybyste s fenkou v klidu prošla tím nebezpečným místem..
Určitě by Vám tady hodně lidí snažilo poradit, jak na to. Existuje spousta videí..
megi-the-pes:Taky hlídací pés… ani jednoho nezvládli. 😀
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-bidenuv-kousavy-pes-commander-uz-leze-ochrance-na-nervy-40438836
Vůbec nechápu, co tam s těma čoklama kurňa dělaj…
Psi pořád mezi lidma, měli by bejt socializovaný..
Tak Ivus asi jediná z nás borderu měla, tak možná ví, co píše.
Já dvě bordery hlídávala svým anglickým kamarádům, super psi, tenkrát ještě byly všechny linie pracovní . Jednoho bezva psa má kamarád, jeho rodiče jsou taky pracovní psi ze statku.
Je prostě potřeba vybrat vyrovnanýho psa středního temperamentu.
Jo, a nevím jestli je to pro plemeno typický, ale všechny byly “ půjčovací”. “ Zůstaneš tady a hezky poslouchej !” a všechno bylo v pohodě, žádnej stesk, nic.
Jo, a všichni tihle vyrovnaný psi, byli takový statnější, prostě kus psa.
No, ale borderky který teď potkavám v okolí ( úplně se teď vyrojily) jsou jedním slovem příšerný. Takový blue merle fretky, věčně přikrčený, ohůnek mezi nohama, jak se k nim někdo přiblíží, hystericky vřískaj. Nevím, kde se berou…
Bojím se, že borderku je těžké vybrat.
Některé jsou opravdu hyperaktivní, potřebují hodně zaměstnání, neumí odpočívat, můžete narazit na psy, kteří jsou labilní, je to teď dost módní plemeno..
Mně borderka svým temperamentem nevyhovuje, leze mi na nervy i ten jejich upřený pohled , ale pro Vás by to třeba mohl být fajn pes, jestli jste akční a jste ochotná psovi věnovat hodně času a najít mu práci, která ho uspokojí.
Hlasuju pro starý deky.
Jednou se nám stala blbá věc.
Psi v lese rozhrabali vosí hnízdo, který bylo v pařezu.
Utíkala jsem jak šílená, psi za mnou, vosy za námi.
Teda myslím, že to byly vosy.
Nejvíc to odnesla taková menší fenečka, začala rychle dýchat a pletly se jí nožky.
Tak jsem jí vzala do náručí a utíkala domů, to byste nevěřili, jak se blbých patnáct kilo pronese.
Když jsme doběhli domů, byla už v cajku, nakonec jsme ani nejeli k veterináři.
Leželi jsme pak všichni doma, jak parta lazarů😅. Fujky fujky, ani na to nechci vzpomínat 😅 🤣.
rina:Prosím o smazání diskuze. Čivava v kotci.
Zvrhlo se to , nicméně pro psa jsem vybojovala lepší podmínky!!!
A slíbila jsem, že požádám o smazáni .
Děkuji moc
Tak gratuluju! ! Hlavně pejskovi 😊!
Měla jsem ovčouna, lovce vos, myslím, že žádný pigáro nikdy nedostal, byl šikovnej.
Takže měsíční chtějí prodávat ?
No, ale zase budou mít výbavičku, panečku 😅. !
JardaPecival:Pritom stacilo jen vysvetlit tu vetu, neudelal si to.. Zbabelej lhari..
Předpokládám, že to XY myslel tak, že když jste dost chytrej, abyte si stáhnul profilovou fotku ( mě se to např.nezdařilo 😊), jste dost chytrej u na to, abyste přeskakoval blbý příspěvky.
Takhle jsem to pochopila já…
acher:Příbuzným takhle začal utíkat berńák,když si do baráku kousek vedle pořídili ovčandu.Nechali ho kastrovat také tak nějak mezi 4-5 lety a byl klid.A to se,co-by kastrát,dožil na berňáka úctyhodných 15 let a nějaký měsíc.
Je pravda, že ten mámy jezevčík byl sexuální predátor 🤣,úplnej a naprostej blázen do fen. Jestli si tenhle na feny vzpomněl až v pěti letech, pomoct by ti mohlo…
Bože můj 😢.
Mám zase naopak skepice úplně na volno a hodně zarostlou zahradu a zkušenýho kohouta. Myslím, že dravec někdy má tu drůbež ve výběhu bez zastřešení, jak na talíři.
Když se něco děje, kohout dá slepicím signál, jinej je pro útok že vzduchu a jinej pro útok ze země, slépky se bleskurychle poschovávaj a psi tam běží. Teda i já tam běžím 😅.
Já bych třeba slepice v zabezpečeným výběhu mít nechtěla, to by neměly žádnej život…, výběh mám, ale věčně otevřenej.
No, a kdyby se to zasíťovalo sítí, nemůže se tam ten jestřáb zamotat Megí?
Já to teda pochopila tak, že pes neutíkal a teď, když je mu pět, a přistěhovala se lákavá fena utíkat začal. Bez tý vůně háravky neměl motivaci se podhrabávat.
A přišel tomu na chuť a tak utíká,i když hárá jiná fena, která je dál, protože se tak nějak sexuálně rozjel. Pud rozmnožovací holt..
Tady každá rada drahá a to doslova, protože udělat plot s podezdívkou je docela finančně náročný. Je to všechno strašně drahý dneska..
Někdo používá elektrickej ohradník, zakope se drát do země, pes má ten spešl obojek a když se přiblíží k plotu, dostane ránu. No nevím , no..
Já bych ho asi v době hárání fen víc hlídala , měla ho vevnitř a zkusila nějak vylepšit ten plot, těžký kameny, cihly..
Kastrace pomoct může a nemusí, například náš jezevčíkoid si pohlavní chování uchoval i po kastraci, kastrovanej byl asi v osmi.
Takže, soucítím s Vámi, je to průšvih. Když se k nám do sousedství přistěhovala fenka českýho strakatýho, taky najednou pro Guču plot přestal být plotem. A vyměňte plot ze dne na den.. Takže jakmile jsem viděla, že začíná klapat zubama a větří háravku , nesměl beze mě na krok, ani vyčůrat na zahradu, bylo to děsný, plot metr osmdesát najednou neexistoval .
No na zádech má takovej plstnatej pruh, nemůžu teď vyfotit protože nevím, kde teď spí a stejně bych se styděla…
Napatlat bych mohla taky…
Ale máte pravdu, ono to půjde. Strach má velký oči.
Díky za rady a podporu 🌷!
Tak na to koukám, hodně lidí nabízí úpravu a stříhání koček v domácím prostředí…
Zítra to obvolám. Ale já u toho nechci bejt ! Bojím se, že se bude moc moc zlobit 😔.
No, asi mi nic jinýho nezbyde 😅.
Jdu si přečíst recenze, dostane tu paní s nejvíc hvězdičkama !
Tak já zkusím najít nějakou cizí paní, dám jí, co bude chtít !
Jdu googlit !
Bych si nafackovala, chudáček Lilina.. Ale ono se jí to opravdu dřív nedělalo, asi už není tak ohebná a nedosáhne si letos na záda. A jak je jinak úžasná, česání a teď už vystřihování se jí fakt nelíbí..😔.
kometa:Když on by měl začít každý sám u sebe. Třeba nechtít vymazlenou, sterilní zahrádku s dokonalým anglickým trávníkem a betonovými chodníčky.
Tak kdyby šlo o tohle, chovám se velmi ekologicky🤣.