Aktuálně: 3 543 inzerátů216 699 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 30.07.2023, 11:03:32 xxx.xxx.162.36

Mám osobní zkušenost jen z kavkazáky, tam bych o vítězství vůbec nepochybovala.

SAO jsou asi jemnější.

Viděla jsem nějaká videa psích zápasů pastevec ( SAO nebo kavkazák)  x pitbul nebo anglický bulteriér.

Vyhrávali pastevci, ale je pravda, že se chovali celkem kultivovaně, bulíci odcházeli relativně v pořádku.

Doron
Doron 29.07.2023, 17:24:36 xxx.xxx.2.145

Nojo, stal se z toho zlozvyk, je to průšvih, honění zvěře je pro psa jako droga.

Chce to trénovat přivolání, vypilovat ho k úplný dokonalosti,  nejdřív bez zvěře , pak se zvěří, celkově cvičit poslušnost a ovladatelnost. Zajistit, aby už znova neutekla, jinak si to definitivně zafixuje.

Na dlouhým vodítku ( teda já nejsem ani odpůrce flexiny) můžete fenku čas od času přivolat , odměnit, něčím zabavit, aby si zábavu nemusela hledat sama.

Já Vám úplně rozumím, člověk by si přál jít nerušeně přírodou a kochat se pohledem na krajinu a šťastného psa, ale realita je obvykle taková, že musíte pořád na psa dávat bacha a být s ním v nějaké interakci, zvlášť s puberťákem.

Asi budete muset vycházky procházkové změnit na procházky cvičící, soucítím s Vámi 😊!

Doron
Doron 29.07.2023, 16:41:38 xxx.xxx.2.145
Daja:

Pane jo😠já napsala o canisce článek a on se mi zasekl tablet, vše zmizelo.

Až bude čas napíšu znova. Hlavně není to vopruz jak si někdo domíšly hlavně rýpalky.

Dája

To je škoda, že se to smazalo, ale stejně díky.

Vaši psi na fotkách opravdu nevypadají, že by trpěli 😊 ! Výborná parta 🥰.

Doron
Doron 29.07.2023, 16:35:19 xxx.xxx.2.145
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 29.07.2023, 15:38:15

Jen co si vzpomenu.

Tři kočky, z toho jedna moje.

Šest ovcí, dost slepic, králíci i s králíkárnou.

Přestali jsme s kamarádem chodit na výlety.

Plus pes čalouník, abych použila lupusův terminus technikus.

Rvačky se psy, vloupání do domu za hárající fenou.

Útěky za zvěří, stržený srny.

Ochcal mi v bytě všechny rohy, jinýmu kamarádovi sbírku loveckých zbraní.

Jak projela sanitka, vyl ještě půl hodiny.

Bylo by toho ještě víc..

Když umřel, kamarád si pořídil labradorku, s tou mu to už šlo.

Doron
Doron 29.07.2023, 15:08:45 xxx.xxx.2.145
megi-the-pes:

Ale já se chovám uctivě. Na rozdíl od vás ostatních jí vykám.
Malamuta bych brala. Doronek mi koupí. 🙂

Koupím. Ale to bude to poslední, co s ním budu mít společnýho, s tou lokomotivou severu😅!

Mám jistý nepěkný vzpomínky na kamarádova malamuta, tak jsem trochu předpojatá 🤣.

Doron
Doron 29.07.2023, 14:58:02 xxx.xxx.2.145
megi-the-pes:

Soused kosil křoviňákem v půl deváté večer. Jdu ven, říkám - Dobrý večer, to myslíte vážně, je svátek a večer.
“Do deseti času dost!”
Hlavně že měl sluchátka. 
Musela jsem mu říct - vypni to, debile, nebo ti už fakt natluču.
Jsem zkoušela po dobrém, že esi to má tak na deset patnáct minut, že to teda přežiju, ale že už to po roce je trochu neúnosné, prý ne, do deseti. 
Si chcete v létě otevřít okno večer, když přes den je 35, no a nic. A to tady dělají dva roky. 

Klub by měl mít odhlučnění. 
A když má, tak slepici dám pár facek a je to. 
Ale v Praze to asi nefunguje… taky už tam nebydlím, nechtěla bych skončit v blázinci. Leda v nějakém hezkém.

Nojo, ale to je to samý, neúcta k sousedům. Váš soused se chová v souladu s předpisy a přitom jako hulvát.

Nevím, co si ta paní myslela, když se nad ten klub stěhovala.. Asi, že ho dá zavřít a to taky udělala, zřejmě na to právní nárok měla.

Takový sobectví to je. My chceme bydlet v centru a chceme tady úplnej klid a vy všichni ostatní si jděte taky lehnout!

Docela mě to tenhle rok mrzí, takový teplý večery a člověk si v Praze už nikde neposedí na zahrádce po desátý ..

Tak si myslím, že ty z poslední generace by se měli z Prahy odstěhovat když je tady na ně moc těch aut.

Jo, a moc hezkejch blázinců u nás fakt není a žádnej soukromej. Možná bysme mohly jeden založit. Byl by tam příjemnej a vzdělanej  personál, dobrá kuchyně, park pochopitelně, hodně zvířat a vždycky o páté by se servírovaly domácí máslové sušenky u krbu 😊. Velká knihovna taky , altány a houpací sítě, mno ještě to musím promyslet 🤣…

Doron
Doron 29.07.2023, 14:22:54 xxx.xxx.2.145

Prostě to vypadá, že Any má doma osm let starou, nemocnou malamutku, která pravidelně bere léky na bolest. Mně by teda takovýho psa nebavilo cvičit . Vůbec by mě nebavilo mít malamuta, není to pes pro mě.

Megí chce jen pitbula, biaca chce bengálky, já mám nejradši ovčácký a pastevecký psy.  Výjimku tvoří jen můj nejstarší Gučák 😊.

Jasně, že mladí lidé, kteří jsou závislí na rodičích, musí někdy někdy se psem počkat, až se osamostatní, když rodiče nemají pochopení. Je to pro ně často smutný. Není potřeba jim ještě přidávat a mluvit s nima moralisticky a nadřazeně.

Ale jasně, mladá slečna je přece “ princezna” a starší pán je “ dědek”, jen houšť, jakoupak úctu !

Když jsem chodila na svazarmovskej  cvičák , scházela se tam široká paleta lidí , od opravdových vzdělanců po popeláře. Všichni se ke mě chovali hezky a jako k sobě rovný, byla jsem tam tenkrát jediný  “dítě”.

To od nich bylo moc hezký.

Doron
Doron 29.07.2023, 12:42:29 xxx.xxx.2.145

Asi jo, hlavně piráti.

Neuvěřitelný, jak nechají několik lidí terorizovat celý město .

Na Malý straně, byl takovej úžasnej hudební klub, moc ráda jsem tam chodila , hrály se tam většinou bluesový věci, byla tam legrace, potkávali se tam starousedlíci , všechno fungovalo moc moc let.

A pak se do sousedství přistěhovala taková fiflena a že ji prý budí miminko . No, zkrátím  to, klub už není.., paní to prosadila.

Doron
Doron 29.07.2023, 12:10:15 xxx.xxx.2.145

Když byly děti malý, měla jsme doma taky králíka, ale normálního velkýho, mohl mít tak čtyři kila.

Byl moc fajn, měli jsme ho na volno, čistotnej, spal na gauči. O nějaký velký mazlení asi nestál, ale to my taky ne, prostě jsme spolu bydleli, přišel na zavolání, pohladit se nechal, na chování byl těžkej, se psy byl v pohodě.

Takže já jsem donedávna vůbec netušila, že můžou bejt králíci takový potvory.

Je to smůla, když se povaha nepovede.

Matně si pamatuju, že teta nám ho nějak z králíkarny vybírala s tím, že zrovna tenhle bude hodnej a měla pravdu.

Doron
Doron 29.07.2023, 11:55:54 xxx.xxx.2.145
Bodlinka:

no tak nevyměňujte, ale jiný prostě nebude

měla jsem jako dítě takového deset let. možná bych na ruce ještě našla nějaké jizvy od drápů.

Bodlinko, Vy jste světice 🙂.

Mít deset let zvíře, který na mě neustále útočí, bych asi nedokázala..

To je opravdu nezištná láska, klobouk dolů.

Já se teda jako dítě starala o divokýho kocoura, kterej měl ke mně vztah čistě zištnej, ale aspoň mi neubližoval.

Doron
Doron 29.07.2023, 10:58:12 xxx.xxx.2.145
Orionka:

Haló, Pražáci….. prý budete jezdit 30. !!!

To snad né.

Parta strašnejch idiotů, ta Poslední generace….

Doron
Doron 29.07.2023, 10:40:24 xxx.xxx.2.145

Na otevřené hnisavé rány jsem vždycky používala framykoin v prášku.

Úplně zázračná věc, ale nevím, jestli se ještě vůbec dělá..

Doron
Doron 29.07.2023, 10:22:08 xxx.xxx.2.145

Myslíte, že je to nějaký rozhýbávač diskuzí?

Tož musíme zakládat nová témata i my, aby se tady něco dělo 😊.

Doron
Doron 29.07.2023, 10:17:40 xxx.xxx.2.145
Daja:

Dobrý den p. Anežko,

já dělám 15 let canisku, ale jen u starších klientů. Mám pídí psy a ty se k babičkám a dědečkum nejvíce hodí. Chodím do domovů důchodců ana LDN.

Dája 

Dajo, je caniska opravdu pro psy tak psychicky náročná? 

Někde jsem četla, že ji nemají dělat častěji než hodinu týdně.

U takového toho polohování to chápu, ale jináč mi to tak hrozné nepřijde, když má člověk psa, který je kontaktní a má rád lidi.

Nenapsala byste něco o tom, co se psy děláte?

Taky o tom trochu uvažuju, mojí mámě byli psi obrovskou oporou, každý den s ní snídali, Dorouš chodil ukládat do postele, myslím, že jí hodně zlepšili konec života..

Doron
Doron 28.07.2023, 22:16:22 xxx.xxx.2.145

No uznávám, že podle sebe, soudím tebe 😊 .

Dokázala jsem se o psa ve dvanácti postarat. Dokonce jsem mu obstarávala jídlo ve školní jídelně a jezdila jsem na jatka pro maso autobusem a dva přestupy tramvají, pak dva kýble podivnýho masa vařila venku na kamnech, aby to doma nesmrdělo ..

Byli jsme se Sandym nerozlučný, vyhrávali závody.. Tak jestli ti má Any podobně, ať do toho jde !

Doron
Doron 28.07.2023, 21:31:59 xxx.xxx.2.145

Nojo, ale pes je mamky, Any si ho nevybrala..

Mě by taky malamut jako parťák neuspokojil . Jako nic ve zlým, ale fakt ne.

Doron
Doron 28.07.2023, 21:04:32 xxx.xxx.2.145

Nora je překrásná.

Prozradíte či je to s čím😊?

Doron
Doron 28.07.2023, 20:45:21 xxx.xxx.2.145

To myslíte Sarah, že by měla Any měla  čekat třeba šest let?

Já teda nevím, ale čím jsem starší, tím víc si uvědomuju, že život je docela krátkej…a člověk někdy cítí, na co je zrovna čas.

Jak už jsem někde psala, musela jsem na prvního psa čekat do dvanácti let a bylo to nekonečný čekání, do tý doby jako by mi pořád něco scházelo…