Ty seš nějakej znalec 👍
Příspěvky uživatele
Doron
Tenhle byl s PP a exteriérově krásnej. Že by se dělaly genetický testy? Tak to by pak nebyla idiopatická agresivita, kdyby se vědělo, kterej chromozóm je ta to odpovědnej.., to by bylo dobrý..
No, a Váš je rozumnej kluk, že nevyhledává bulíky, asi ví, že dvě horký hlavy dohromady, to není dobrý 😊
Nojo, ale Vy to prostě se psy umíte 😊👍.
Já trochu tu fajn povahu poznala právě u toho psíka, co byl utracenej. Byl to srandista a docela ochotně se učil a měl takovou něžnou povahu.
U něj to opravdu byl neurologickej nebo psychiatrickej problém, nebyla to otázka výchovy. Něco jako epileptickej záchvat, byl pak chudák sám otřesenej, tisknul se k člověku o pomoc , hrozný pro všechny.., prostě nemoc. Pak se frekvence těch “záchvatů” stupňovala, už to pak vůbec nebyl on.
DM.Boas:Mohu se prosím zeptat, jaké máte s bulíky špatné zkušenosti? Chovám je více jak 20 let a zajímalo by mě to. Děkuji.
No, asi mám smůlu, znám samý bezmozky .
Doroušovi jeden zdeformoval ucho, skočil po něm úplně bez varování. Jeho mámu serval jinej protože jak píše Verun “ všechny klacíky byly jeho”, prostě ležela a měla svůj klacík o on šel okolo. Jeho páník to omlouval tím, že je jinak hodnej, ale nesmí vidět, že má jinej pes klacek, míček nebo dostává pamlsek..a že když se mu jinej pes okamžitě podřídí, je všechno v pohodě, to se mi teda nezdálo…
V zahradní hospůdce, kam chodíme, jeden bulík rozrazil holčičce obličej, bylo to na hodně stehů, zůstala jí velká jizva. Byl u stolu nakrátko na vodítku, holčička měla v puse párek, tak si ho chtěl vzít. Nemyslel to špatně, jen do ní zubama narazil, nechtěl jí ublížit, kdyby měl košík, mohlo to dopadnout ještě o hodně hůř.
Známej měl bulíka, ten byl fajn, až na to, že trpěl idiopatickou agresivitou, byl v pohodě, rád se mazlil a najednou blikanec, a vyjel po vás, pak koukal jak sůva z nudlí, co se to stalo. Taky se točil za ocasem a všechny tyhle věci. Všichni se ho báli. Nakonec ho musel nechat utratit, pokousal už moc lidí a známej měl malý děti. Tenhle problém měla polovina vrhu.
Tak to jen za poslední rok a půl….
Možná špatný zkušenosti..
Jako já …
Bulíci jsou často dost specifický a jejich páníkové taky..
Málokdo ho má zvládnutýho.
Uznávám, že neznám statisticky významnej vzorek, ale ty, co znám, no…, není to dobrý….
Měla jsem tři psy z útulku, všichni byli moc fajn . Jedna fenka NO Čika, trvalo to půl roku než se přestala bát lidí, úplně nesocializovaná, pak byla opravdu úžasnej pes, nezapomenutelná. Ale měla nemocný srdíčko, asi následky pyrometry, umřela v deseti.
Druhej NO Rexík, byl skvělej, inteligentní, jen chtěl zprvu zabíjet kočky.. , zapadnul rychle, byl strašně podvyživenej , když k nám přišel. Chtěl být pořád se mnou, utíkal, když jsem odešla, byl to problém, uměl otevřít i kličky u okna, který šly strašně ztuha, chytrej a šikovnej až moc .
Třetí Hermánek, dárek pro mojí mámu k narozeninám. Černej špicoidní pejsek, starej. Celej personál trojskýho útulku se sešel, když jsme si ho brali, vůbec tomu nemohli uvěřit. Smrděl, zoubky zkažený a já s dcerou :" Jojo, to je přesně to, co chceme!" 🤣
Přivezly jsme ho přímo z útulku na oslavu, byl u nás hned jak doma, velká vzájemná láska, strávili s mámou ještě pět hezkejch let. Byl troubovitej, ale máma ho milovala a říkala mu Heřmánku , my ostatní Hermane 😅.
ančovička:Já mám nejradši svoje milflerky 🙂
Hele, nechte toho, já je taky chci 🥰 .
list:To byly mé holandské zakrslé zlatokrké
Překrásné !
Verun:Nejdu…
Hihi, já jsem jedna z těch, co by z bulíka zešedivěli 😅.
Sice neposlouchá, ale zato se pere 🤣.
Ale je roztomilá…, to zas jó 😊.
No jo, tak to jo…🤣.
Jestli se Vám líbí klabonosá hlava, pořiďte si snad radši kladrubáka, budete mít míň starostí 😅.
Musím přiznat, že mám s bulíky tak blbý zkušenosti, že Vám ho nedoporučuju vůbec. Snad mi Lili odpustí..
Angličtí bulteriéři ? Ano, jsou.
Fena by určitě byla vhodnější.
Můžete mi prozradit, co Vás k rozhodnutí pořídit si bulíka vede? Líbí se Vám vzhled nebo povaha ?
Neverend:Hele a není užívání drog u vás trestný čin?
Není.
Pro mě by byla jednodušší situace dospělej pes a novej králík.
Ale zas tolik bych se toho nebála. Vždycky od prvního dne nastolím pravidla soužití, stěník nesmí honit nebo obtěžovat kočku, případně starýho psa a slepice. Ve Vašem případě králíka. Jsem v tom taková jednoznačná, pravidla našeho domu..
Můj kavkazák, německej ovčák a kočky soužívali s králíkem v naprostý pohodě. Ale byl to králík velikej. A na zahradě už to tak úplně neplatilo, musela jsem být poblíž.
U posledního štěníka jsem dala na Xerxovou a poprvé víceméně nechala původní jméno - (E) Fram.
Fram je navíc jméno toho naprosto výjimečnýho škuneru, kterým Nansen a Amundsen brázdili moře od severního k jižnímu pólu. A znamená to norsky “ vpřed”.
To mi přijde dost dobrý 🤣.
Foceno včera a bohužel v rychlosti, bála jsem se aby na ně psi nešlápli ..
Asi padesát metrů od řeky v takovém kopřivovém poli.
Nehýbali se vůbec.
Jojo, na takovém prosluněném místě .
Ukazovala jsem fotku kamarádovi teraristovi a ten pravil, že jsou to dvě užovky podplamaté ( bylo to u Vltavy), to menší je samec a páří se 🙂.
Já taky myslela, že jedna požírá druhou 😅 .
Nevložilo se..
Teď zrovna jsme potkali na procházce .
Je to užovka stromová? Ale každá je trochu jiná…
Páří se ?
A neposmívejte se mi prosím 🙏😅 !
Dnes jsme na koních potkali zase jednu borderu, štěně čtyři měsíce, jako náš Framík. Fram by si býval chtěl hrát, ale borderáček naježenej, přikrčenej, hodně nedůvěřivej pejsek. Panička v ruce klikr, poslouchal jí pěkně, ale ta povaha se mi nelíbila.