Kocour 👍.
Příspěvky uživatele
Doron
Líbí se mi ten poitouský, takový ten velký francouzský 🥰.
Ti by se mi hodili k briardovi , ale musela bych mít vozík, na šedesát už určitě nezhubnu..
To by byl styl 🤣.
Moje slepice jsou asi nějak soběstačné ..
Mám směs pro nosnice, pšenici, namáčím suché pečivo , to miluje hlavně kohout, vychutnává si rohlíky.
Ale ony toho moc nesnědí. Celý den na zahradě, asi si nahledají.
Nesou pořád pryč, už třetím rokem , žádné pauza ve snášce.
Co je to fučák? 😊
U nás asi pomáhá, že máme zahradu hodně zarostlou, pro útoky že vzduchu nevhodnou.
A kohout je kabrňák, vodí slepice pod keři, pořád sleduje, co se děje na nebi.
Taky bych radši konzultovala se psím zubařem.
Mě to dost překvapilo, zvlášť s Doroušem, chtěla jsem mu přilepšit , nechala u chovatelů déle a udělala jsem víc škody než užitku.
O obdobích strachu a odvahy jsem četla vlastně až potom ( znala jsem jen u dětí🙂) a všechno mi do sebe zapadlo. Ke mně si udělal pouto hned, ale k cizím byl opravdu nedůvěřivý a celkově obezřetný, ale ne bázlivý. Pak zase do všeho šel po hlavě, u něj ty výkyvy prostě byly a dost výrazné. Vyrostl z něj pohodový a vyrovnaný pes.
Brala jsem si Dorona v jedenáctém týdnu a teď Frama v desátém a musím říct, že druhé období strachu bylo znát.
Myslím, že ideální je odběr opravdu ten padesátý den nebo pak až dvanáctý týden - v dalším období odvahy.
Doronek byl dojemný, první noc spal pod židlí na které u nás seděl jeho ůvodní páník, nechtěl ke mně do postele, druhý den už ano🙂.
Fram byl u nás hned jako doma, rozhodně netesknil, ale byl takový hodně ostražitý, citlivě vnímal všechny zvuky a statečně hlídal schovaný za mnou.
Takže za mě je dvanáct týdnů k odběru štěníka v pohodě.
Je tak krásná 🥰. Přeju do společného života jen to nejlepší ! Má inteligentní výrázek 😊.
Taky mě napadl nějaký zdravotní problém.
Malý epileptický záchvat nebo problém se zrakem ?
Jak jste reagoval, když se to stalo ?
Jestli se to bude opakovat a bude zase tak divně koukat, mohl byste mu zkusit dát nějaký povel, abyste zjistil, jestli reaguje nebo je v té chvíli mimo.
A co je to za psa a co tedy dělá?
Moc děkuju za starost 🥰.
Už je to mnohem lepší, už mě bolí jenom klouby prstů. Ta ranka po žihadle zhnisala, tak jsem si to musela operovat 😅. Nějaká divná potvora to byla…
Jojo, já nejsem rýpačka 😊!
Není to hezký téma, ale takový věci se opravdu někdy dějou.
Je potřeba o tom mluvit a je potřeba takový lidi zastavit, oni si někdy připadají jako takový nepostižitelní..
Znáte Zimbardův vězeňský experiment ?
Rozdělil placené dobrovolníky na dvě skupiny- vězně a dozorce, vytvořil takové improvizované vězení.
Netrvalo ani tři dny, a dozorci se do svojí role vžili tak, že se k vězňům začali chovat zprvu bezcitně, pak už sadisticky. Bezcitně se choval i sám Zimbardo, který to pozoroval a experiment nechtěl ukončit.
Pak tam naštěstí přišla na návštěvu Zimbardova žena, taky psycholožka, a když viděla, co se tam děje, zhrozila se, řekla, že se asi zbláznil a celej slavnej experiment ukončila.
Takže ono se to stát může, že se na nějakým místě vytvoří taková bezcitná atmosféra a aktérům to připadá normální.
Měli by toho útulku městských služeb posílat nějakou nezávislou kontrolu hodně často.
Ti lidi mi OK nepřijdou…
Taky jsem jezdila na vysloužilým kaskaderským koni, učili ho se na pobídku vzpínat.
Jednou v takový blbý situaci, zavřený závory, vlak, vedle nás vejtřaska, za námi autobus, jsem znervózněla, vzala ho asi nějak blbě za hubu a už to bylo …
kometa:Plocha mé garsonky. Viz oprava. 47 metrů (čtverečních jsem nedopsala, myslela jsem, že to bude srozumitelné).
Ty jo, to není garsonka to je garsoniéra 👍 !
Mám taky britku a nemůžu si ji vynachválit 😊, je opravdu klidná, milá a rozumná..
Byt se dá kočce přizpůsobit a “zvětšit”. Můžete po celé délce zdí třeba umístit pod stropem trámy, kde se může procházet i odpočívat, hodně důležitý je pro kočku pohodlný výhled z okna , to jí hodně zkvalitní život, takže nějaká police před oknem, kočičí strom, škrabadla, nějaký tunel, všechno se to dá vyrobit tak, že to interiér ozvláštní a může to být i vkusné .. Mám teď u řeky vyhlídnutý nádherný vyplavený kmen pro Lilinku, ale nikdo mi ho nechce přivézt domů 😔, přitom víc jak metrák mít nebude..😅.
Prostě kočka může mít v bytě ještě jedno svoje patro, které Vy stejně nevyužijete.
Jinak si myslím, že kočkám život v bytě moc nevyhovuje, ale stala se z toho už norma, tak je dobrý jim to alespoň co nejvíc přizpůsobit .
Jo, a člověk se musí vzdát některých pokojových květin, těch, které jsou jedovaté, což je většina 😅.
Já jsem to použila jako dítě, tenkrát bylo nemyslitelný, aby psi spali v posteli, byla jsem ráda, že jsme odvrátili spaní v boudě, dva dny jsem tam spala s ním , než máma vyměkla 😅.
Vedle postele jsem pak dala pelíšek, do hadru budík a Sandy se k tomu opravdu přitulil a spal celou noc.
Australanda pro Vašeho psa není fena, je to štěně. Sám je ještě nezralec..
Takže Vám nastává problém, jak ukočírovat štěně a puberťáka.
Musíte je pořád dozorovat a usměrňovat, nevytvářet rivalitní prostředí. Míčky, hračky, všechno pryč, alespoň ze začátku.
Váš pejsek prostě nebude mít doma míček, kterej si hlídá.
Ani fenka nebude mít hračky, to je podhoubí sporů.
Brala bych je hodně ven, dlouhý klidný procházky utvářejí sounáležitost. Žádný velký blbnutí, žádný aporty, už vůbec ne společný, proboha.
Cvičit budete muset s každým zvlášť.
Jsou to dvě blumy, Vy musíte být ta , která to má na povel , sami si to nevyřídí dobře.
Moc moc držím palce a dejte vědět, jak se to vyvíjí 😊!
Fifková je stará docela. Ale kdysi měla nějakej sloupek v Mladým světě, nebo kde. Možná se pletu.
Je to známá sexuoložka, pořád se někde vyjadřuje..