Aktuálně: 3 547 inzerátů216 736 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 17.08.2023, 13:37:02 xxx.xxx.23.220
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.08.2023, 12:41:57

Jojo, Pražák.. To byste byla hodná. Jestli do té doby nic neulovím, ráda bych využila 😊.

My máme ale dobrý sběrný dvůr, hodně věcí tam vozím a hodně zase zpátky🙂. Teď jsem tam získala parádní mosazné podšálky plus dvě  takový ty velký starý Tatrovky pro vnuka 😅.

Vždycky dám chlapům z technických služeb na pivo a šup, už se přehrabuju v kontejneru 🤣.

Trochu ostuda, ale když mně je těch věcí líto..

Doron
Doron 17.08.2023, 12:22:49 xxx.xxx.23.220

Kdybyste byla blíž, už si pro ni jedu 🤣.

Všechny matrace ještě obvykle před vyhozením zrecykluju jako pelechy… Psi mají nejradši, když dám dvě na sebe a mají takovej vysokej trůn 😊.

Máme takovej starej, neprakticky řešenej dům, veradba, velká chodba a schodiště, takže všude místa dost. A když se na to dá přehoz a pak polštářky, vypadá to i docela dekorativně, jako takový gaučíky..😊..

No, a když je pak jedu vyhodit do sběrného dvora , kolikrát si tam vyberu další , lidi často vyhazujou skoro nový věci ..

Takže u nás matrace nejdřív v lidský posteli, pak se přesunou na chodbu nebo verandu, když už nejsou nic moc tak je nožem na koberce přiříznu do boudy a pak teprve výhoz..

Doron
Doron 17.08.2023, 10:47:12 xxx.xxx.23.220

Také si myslím, že je to značkování.

Jako když psi přečůrávají značky jiných psů. Jednou do naší hospůdky přivedla slečna nevychovaného psa, nalezence, který to tam očůral. Pak nastala apokalypsa. Všichni psi, pro které byly do té doby vnitřní prostory tabu, to začali přeznačkovávat. Já osobně jsem to u svého psa vyřešila burácivým" fuj" a hozenými klíči, snad mě za to příliš neodsoudíte..

U fen značkování vypadá jako takové přičupnutí s přizdviženou zadní nožkou.

Myslím, že bulinka prostě zanechává v bytě silné pachové stopy a yorkšírska tedy také. Řekla bych, že to po hárání odezní.  Až se pak všechno pořádně několikrát vytře a vypere.

A yorkové jsou velcí značkovači..😔.

Doron
Doron 16.08.2023, 19:41:53 xxx.xxx.23.220
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 16.08.2023, 10:32:27

Bělouš je kluk statečná 🥰!

Doron
Doron 16.08.2023, 19:32:55 xxx.xxx.23.220

Když byste si ji chtěli vzít a sníst, musíte dát pozor, aby vás při nakládání nikdo neviděl.😊

Doron
Doron 16.08.2023, 15:27:55 xxx.xxx.23.220
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.08.2023, 15:17:10

Jj, s tím vedrem máte taky pravdu.

Framík, a to jsou mu čtyři měsíce , začal tuhle večer tak zrychleně dýchat, že jsem mu musela namočit nožky do studený vody a ještě mu chladila slabiny namočenou žínkou..

Doron
Doron 16.08.2023, 15:21:42 xxx.xxx.23.220

Nojo, stále víc se utvrzuju v tom, že padesátý den, je pro odběr štěněte ideální, nafixuje se na člověka hned.

Pro štěně v období strachu ( a ještě třeba trochu labilní) je těžší opustit bezpečný prostor domova. Máte ho teprve druhý den, tak bych to nijak nehrotila a nepřetěžovala mu nervový systém. Jestli máte zahradu, byla bych s ním zatím tam, seznamovala bych ho s domácím prostředím a utužovala resp. budovala váš společný vztah, učila ho jeho jméno, hrála si s ním, učila ho hravou formou přivolání…

To nežádoucí chování bych nechala úplně vyhasnout a zatím ho ven ze zahrady nebrala.

Až se u Vás zavede, udělala bych to tak, jak píšou dámy nade mnou. Brala bych ho do auta ( nebo tašky) a odvezla na neznámé, klidné a bezpečné místo, tam ho pustila navolno a nechala ho Vás následovat, je to taková poslušnost zadarmo 😊.

Štěně jde automaticky za Vámi, má to vrozené a nic jiného mu taky nezbývá, a Vy jen vlídně povzbuzuje že “ to je hodný jdeme”, když vidíte, že běží k Vám “ to je hodný ke mě” plus pamlsky, jestli ho zajímají .

Až se na Vás naváže, začala bych teprve chodit přímo z domu ven.

Dvouměsíční štěně Vám myslím neuteče ani kdyby chtělo, ale jestli to není úplný labílek, chtít nebude. Nebo jestli je opravdu bázlivý, tak možná pro jistotu dlouhé vodítko, ale já to nikdy nepotřebovala u takových, ještě závislých, prcků.

Jé, koukám, je to holka a já o ní psala jako o klukovi, tak pardon🙂.

Doron
Doron 16.08.2023, 10:36:03 xxx.xxx.23.220

Výhodnější pro mladé slépky je, když je jich víc, než starých, počáteční šikana se pak víc rozprostře..

Vlastním pouze jeden kurník, tak to dělám tak, že mladé přidám navečer, když jsou staré už na bidlech, ráno se probudí už spolu. Krmivo bych rozmístila na více míst, protože starší mladé budou odhánět.

A přidala bych bidlo, které bude od starých dál, tipovala bych, že ty spí vedle kohouta na nejvyšším , a zase, obvykle tam nechtějí nové pustit a shazují je.

Rozdíl je, jestli máte malý výběh ( tam je pochopitelě stres větší), nebo velký prostor, tam se později sblíží lépe ( aspoň dva dny nechávám mladé ve výběhu, ven obvykle stejně nechtějí).

Kohout bude určitě nadšený a hned se jich ujme, taky je hned začne pojímat, ten náš  hned první den nastrkal mladé do kurníku.

Určitě to půjde, jen chvíli trvá, než si mezi sebou vybudují novou hierarchii .

Ale já jsem jen taková laická slepičářka, možná poradí někdo povolanější 😊.

Doron
Doron 16.08.2023, 00:02:37 xxx.xxx.23.220

Už si fakt připadám jako taková kvočna ( nebo kachna 🤣). Chtěla bych zas plavat daleko a přes něcooo😊!

V záběru dva lepší plavci 😅. Framík se snaží, ale vyžaduje plavání, čumáček u čumáčku, páč jistota je jistota 🙄.

Obrázek
Doron
Doron 15.08.2023, 23:22:25 xxx.xxx.23.220
Lily:

Vestu doporučuju, můj se bez ní topil a teď nadšeně chce i do bazénu. 

Já mám NonStop a je skvělý, vypadá opravdu kvalitně. Měl na sobě i Ruffwear, ale přišla mi na něj hrozně robustní. NonStop mu seděl lépe. Měla jsem obavy, jestli bude nadnášet, ale nadnáší tak akorát. 

Jinak ano. Vesta by měla sedět do cca dvou třetin. Plus karabina by neměla vadit kloubu a celkově ideálně by měl mít kloub volný k pohybu. 

Taky doporučuju MushGo. Teď jednou do Prahy. Měli ještě nějaké volné termíny. 🙂  

Lily, já to začala studovat a úplně mě to zdeprimovalo, vypadá to tak složitý 😔.

Potřebovala bych přesně, aby mi na ně někdo kouknul a něco jim vybral !

Jsem teď chudák 😅, Gučák plavec nevyzpytatelnej, zato vášnivej,  výbornej plavec Dorouš a nadšenec čtyřměsíční mimi briárdek Framík. Takže se s nima pořád mrcasím deset metrů od břehu 🙄, vynervovaná, jak učitelka mateřský školky..

Nevíte, kdy jedou do Prahy, já to tam nějak nenašla, podívam se líp..

Doron
Doron 15.08.2023, 22:52:07 xxx.xxx.23.220

To víte, krysařík je malej a křehkej, stěně větší a neohrabaný, nesmíte mu dovolit, staršího psa obtěžovat. Krysce taky nedovolit, bezdůvodně malýho  napadat. 

Krmit odděleně, klid odměňovat pamlsky, zatím žádné společné hračky a podporování rivality. Krysařík by měl mít místo, kde bude mít od malýho klid, malýho tam prostě nepustite.

Naopak společné procházky utužují přátelství a sounáležitost , ale zase, ať ho malý neotravuje, hezky vedle sebe  na vodítku ( aspoň naháček) a jděte na dlouho procházku.

Oni z nich třeba nebudou kamarádi, kteří si vyloženě hrajou, ale můžou se v budoucnu těšit ze společný přítomnosti a být spolu v klidu.

On se krysařík vlastně chová docela přirozeně, snaží se zjednat si respekt, protože je jednak starší samec, a druhak se asi o sebe bojí, protože ví, že je malinkej.

A jak stěník reaguje na to, když po něm starší "vyjede”?

Doron
Doron 15.08.2023, 18:14:47 xxx.xxx.23.220

Teda 😅. Tak to těm mejm být nemůže, Guča záda padesát, Doron šedesát 🙂.

A kolik váží ten Váš brouček?

Doron
Doron 15.08.2023, 17:57:03 xxx.xxx.23.220
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 15.08.2023, 08:38:40

Zajímavý článek !

Doron
Doron 15.08.2023, 17:44:09 xxx.xxx.23.220

Mockrát děkuju, Gučovi i Doroušovi by to bylo dlouhý. Píšou, že má být do dvou třetin trupu, Guč by to měl až k ocasu, Doroušovi by tam zbývalo deset centimetrů😔.

Vy tedy máte obříka 😅. Můžu se zeptat, jaké na míry?

Doron
Doron 15.08.2023, 10:57:58 xxx.xxx.23.220
Arziska:

Volila bych Ruffwear nebo Nonstop. Jsou opravdu kvalitní a psa ve vodě opravdu podrží.  Ideální ji vyzkoušet, aby opravdu seděla jak má. Nejlépe si zajet do Brna Mushgo, pokud to mate daleko, dělají i výjezdy. Při nejhorším to s nimi zkonzultovat po telefonu, jsou tam opravdu odborníci. 

Děkuju🙂! 

Ty značky jsem vůbec neznala.

Doron
Doron 15.08.2023, 09:33:17 xxx.xxx.23.220
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.08.2023, 07:20:52

Taky na FB právě nejsem.. Děcka mě přihlásili, ale neumím s tím zacházet 😅.

Doron
Doron 15.08.2023, 09:31:40 xxx.xxx.23.220
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 15.08.2023, 06:39:53

Jé, děkuju.. Ta největší by byla Gučovi asi velká, on váží jen pětadvacet kilo...

Ale Dorouš má pětatřicet a Framík ( ten můj novej briardek), bude mít v budoucnu tak pětačtyřicet určitě.

Já asi koupím vesty pro všechny, ráda plavu daleko a těch osm let s Gučákem ve mně vytvořilo takovou plavací nejistotu 🤣. Už si prostě se psem po boku v klidu nezaplavu..

Tož já se kouknu na ty rozměry a když tak bych Vaši nabídku ráda využila 👍!

Doron
Doron 14.08.2023, 23:26:09 xxx.xxx.23.220

Jojo, to je dobrý !

Přinejmenším sousedí nepoznají, že jsou to slepice a nebudou vědět, na co si mají stěžovat 🤣.