balu:Proč vlastně tedy chodíte sem, na diskuzi o psech?
Tipla bych že proto, že se tady mluví o ovcích…
balu:Proč vlastně tedy chodíte sem, na diskuzi o psech?
Tipla bych že proto, že se tady mluví o ovcích…
Přemýšlím, jak je legislativně ošetřená možnost, že by pastevečtí psi zabili vlka. Protože za psa přece zodpovídá člověk a člověk vlka zabít nesmí..
Sarah01:Tak sem ještě dám fotky z výstav, docela jsme teď s Cherry bodovaly, na první fotce je Krajský vítěz ve Zbraslavi u Brna a na druhé je CAC, res. CACIB v Polsku (česky vlastně nevím, ale Google to vysvětlí 😁)
Edit: takže naopak.
Jste moc krásné a máte stejnou barvu 😊!
Zaplať pánbůh ! Moc mu to přeju ♥️ !
A vyřešilo se to bez útulku? To je ideální..
zvedavec:🙂😜milé, štatisticky:
- 6 odpovedí na otázku pýtajúceho sa - k veci
a potom tu máme
34 reakcií (keďže som zapadla, teraz už s mojou reakciou, keďže som slepica - až 35), ktoré má google možnosť vyhľadať na tému “slepice se škubou”, také, ktoré sú od témy vzdialené.
To nielen “slepice se škubou”.
🤣 přidávám se ke slepicím.
Nojo, on když zadavatel nekomunikuje, lidi si začnou holt za chvíli povídat o svým…, já to mám ráda 😊.
To, že pes chodí na podložku, nemusí znamenat, že nechodí na vycházky ( i když to často lidé dělají z pohodlnosti).
Dokážu si představit, že pes který jde na dvě hezké procházky ráno a večer a přes den mu doma dělá člověk společnost, může mít pěkný život.
Ale lidi často zpohodlní, znám jednu fenku yorka, která nebyla venku snad rok☹️, nebo raslíka který se venčí jen na terase a vůbec nechce chodit ven.. To je potom smutný příběh.
Fikovnice:A co Ti brání?😉🥰
Moje kočka Lilinka😊. Ona je opravdu moc hodná, i ke psům se chová hezky, ale kočky vůbec nemá ráda 😅. A taky bych nebyla schopná zajistit, aby nechodila ven, u nás je pořád všechno dokořán, psi otevírají dveře, tak by to asi nebyly pak čistokrevný koťátka 🤣.
To je moc smutný 😢.
Mi:A já vám budu oponovat děvčata.Každý pes se naučí chodit na nějaké misto.Samozřejmě nejlépe malé plemeno a fenka.Pokud bude mít denně procházky,proč ne.Stovky majitelů psů to tak mají zařízeno. Jen je třeba to psa naučit správně a na povel.Možna si ještě vzpomínáte na posuzovatelku paní Ubrovou.Měla tak naučené své Italské chrtíky. Přitom právě o chrtících se traduje, že s čistotou mají problémy. Radit někomu místo psa kočku? To rovnou morče.
No, musím uznat, že máte pravdu Vy i balu,.
Taky bych nechtěla místo psa kočku. Ale brala jsem to tak, že paní prostě chce nějakého společníka. Jasně, že se musí rozhodnout sama.
Já nemám nic proti tomu když pes ( tedy jak jste správně podotkla spíš fena) chodí na podložku, nepřijde mi to nijak nechutné.
Měla jsem dva velké kocoury, mainského a sibiřského a uklízet jim záchůdky to tedy nebyla žádná hitparáda, to bych radši uklízela po polovičním psíkovi 😊. S britkou Lilinkou je to úplná pohodička ..
Musíte hlavně vybrat mazlivou, jestli paní stojí o kontakt. Takovou co při pohlazení vrní a ducá do Vás hlavičkou 😊.
Povaha se pozná už u kotěte.
Když pořídíte dvě, bude mít paní ještě zábavu v podobě sledování kočičího biografu 😊.
Na plemeni moc nezáleží, hledejte prostě milé, kontaktní přátelské a nebojácné zvíře.
Kočky umí být úžasné společnice, jsou inteligentní a citlivé.
A kdybyste pořídili pěknou kočičku s PP, mohla by se paní stát třeba i chovatelkou…Jejda, to jsem se zasnila, to bych vlastně chtěla já 🤣.
hmn:nám se venčí dobře……venčím medvěda probírajícího se ze zimního spánku, vydru, skokana, divoké prasátko, divokého mustanga…psa ve výběru nemám 😄😎😈
No, ale žádné to zvířátko nám nikdy nevyfotíte 😔.
acher:Dnes mě Alan potěšil.Po delší době jsme šli po silnici a kupodivu nezapomněl,ikdyž je navolno,že má chodit po krajnici,nemá přebíhat na druhou stranu a když se vrací na zavolání má jít po kraji a né prostředkem.Že by se nám už poděs zklidńoval?Silnici lemuje spouta krásně červených obalených hlohů.
Alánek je prostě inteligent 😊.
A ty hlohy mě vzaly za srdce... Mívali jsme starý hloh na zahradě, naši ho pak nechali porazit. Často si na něj vzpomenu, byl to takový strom s duší..
To je paráda 👍 !
A jak jdou všichni ukázněně vedle sebe, tomu se říká socializační vycházka 🤣 !
Vypadá, že je sociálně zdatný, snad se někde uchytí. Není ani špatně živený. Možná i má domov a jen si vyrazil na výlet. U nás takhle bydlel dva týdny border teriér. Nebo k nám chodil na návštěvu německý ovčák z místní loděnice. Přišel před bránu, já mu otevřela, pozdravil se se psy, najedl se, lehnul si na gauč a počkal, až se jeho pán vrátí z práce a přijede si pro něj. Mezitím se choval, jako by byl náš. Malamutka se k nám párkrát přidala v lese a šla s námi domů, dělala si prostě vlastní program 😅.
Tak doufejme, že to bude tenhle případ.
Jinak je to smutný, když je pes ve větším bezpečí na ulici než v útulku, ale věřím Vám, znáte místní poměry nejlíp.
Držím mu palce !
No, těžko říct, jestli je to čůrání ze stresu. Jestli je to naskakovač, bude to i značkovač.. Značkuje i venku ?
Jestli má přerostlé drápky, vypadá to, že s ním moc nechodili. Jestli to ještě není tragické, dají se obrousit na asfaltu. My vždycky musíme přejít po tvrdém, abysme se dostali do lesa nebo k vodě, a nikdy jsem zkracování drápků řešit nemusela.
Držím palce a těším se na další zprávy !
acher:Měla jsem jen jednou psa,který nechtěl jezdit v autě.Takže jsem nejdříve trénovali.U auta na dvoře jsem otevřela oboje zadní dveře a pes se pomocí pamlsků učil nejdříve jen projít autem,pak vyskočit na sedačku,sednout si,lehnout si,chvilku v autě ležet,postupně čas prodlužovala.Pak jsme to zkoušeli u nastartovaného auta a nakonec popojet a opět prodlužovat pomalu jízdu.Chválila jsem ,odměńovala,nespěchala.Sice to chvíli trvalo,ale naučil se to.
Jj, přesně. Jako když učíte koně do přepravníku 😅. Nebo do startovacího boxu…
Dělala bych to přesně jako Acher a Xerxová, za víkend by to mělo být hotový.
Ten čas se vyplatí, protože fenka bude dost těžká a někdy na to budete sama..
Moje briárdě taky nechtělo nastupovat, dělalo se mu v autě blbě, teď už na “hop do auta” dá snaživě přední nožky do kufru a čeká, až mu tam zdvihnu zadek, samo ho tam ještě nedostane🤣.
Leithian, pamatujete, jak Vás nedávno přímo rozběsnilo, když toulavý kocour vyděsil Vašeho papouška a ten si zlomil nohu ?
Byla jste pevně odhodlaná ho odstranit.
No, a takhle podobě se cítí chovatelé, když najdou zabitá, nebo ještě hůř, ošklivě potrhaná a umírající zvířata. Oni mají svá zvířata také rádi. Je to pro ně hodně traumatické.
Jak by Vám bylo, kdyby Vám někdo radil ať si papoušky ještě lépe zabezpečíte , mohla byste třeba mít malou voliéru ve větší voliéře , zavírat je do budky, případně si je brát domů, když je zrovna nemáte pod dohledem..
Asi by Vás to taky docela naštvalo, si myslím…
Arziska:Pejsků k adopci jsou mraky, až se mi chce z toho brečet. Např. Toulavé tlapky mají spousty pejsků, které zachraňují z kill útulků. Nevěřím, ze pokud chce někdo adoptovat, tak nesezene. Spis špatne a málo hledá. Teď jsem narazila na jeden spolek, kde nabízeli 4 měsíční štěňátka - kastrovaná. Z toho se mi chce také brečet…
Jj, Tlapky vozí psy hlavně z Rumunska, koukám.., já mám pouliční psy ráda, on ten život na ulici s sebou nese takovou přirozenou selekci, jsou to často povahově dobří psi, inteligentní a přizpůsobiví, s přirozenými instinkty.
Ale opravdu se mi nezdá, že by byl útulcích nějaký přetlak českých psů.
Ona ta moje kamarádka prostě chtěla psa, jako bonus by případně bývala chtěla mít dobrý pocit z toho, že pomohla. Když to nešlo, prostě si psa koupila.
Vidíte, já vlastně nerozlišovala útulky a ty spolky.
Říká se, že útulky jsou plný, ale mně se to nějak nezdá.. Tuhle jsem koukala, že třeba i v trojském útulku je mnohem míň psů než před lety.
Kamarádka teď sháněla obyčejnýho malýho pejska, oslovila různé organizace, nesehnala nic.
Úplně mi přišlo, že si ty psy snad chtějí nechat pro sebe 😅.
To jste udělali výborně !
A opravdu, fenka ho zatím tak vychovává.
A cože naskakuje na retrívra ? Není kastrovaný ?
Nebo to cottonek bere z jedný vody na čisto ?