Já mám spíš psy neštěkavý, takže to považuju za docela těžkej cvik.
Štěkají vlastně jenom když hlídají. Jinak štěkot ke komunikaci nepoužívají.
Jednoho svého ovčouna jsem naučila štěkat na zvonek, Pavlov by měl radost 😊.
Měl spojený - zvonek - návštěva - hlídám, štěkám. Takže jsem jenom předsunula ten povel “štěkej”a cinkla na zvonek.
Jo, a moji psi se spolehlivě rozštěkají (a rozběhnou se k bráně), když zahlaholím “ dobrý den ”, třeba do telefonu. To ale pochopitelně funguje jen doma .
Nebo pejska frustrujete tím, že držíte něco pro něj cenného ( míček, pamlsek, pešek) tak, aby na to nedosáhl a dáváte povel “ štěkej”, případně použijete nějaký vizuální povel ( vztyčený prst, véčko).
Pes nabízí různé chování, skáče, přešlapuje .. a když vyštěkne, potvrdíte , že to udělal dobře ( slovně nebo klikrem) a pes dostane to , o co usiloval.
Já sem teď ani nepíšu, protože mám na Framíka samé stížnosti 😅. Tedy měla bych vinu hledat u sebe, ale to se mi nechce 🤣.
Takže : nenaučila jsem ho samotě, takže včera málem vyrazil okno , když jsem šla se dvěma staršíma ven. Předtím zůstával doma vždycky s jedním psem. Člověk by řekl, že mě to mohlo napadnout, že?
Vůbec neposlouchá nikoho kromě mě. Je k ostatním přátelský, ale vůbec vůbec neposlechne. Třeba ani neotočí hlavu, lehne si přede dveře a nechce se zvednout, při přivolání hodí prý takový drzý očko a odchází pomalu pryč.
Paní Míše, která nám pomáhá s domem, ukradl nákup. Připlížil se zezadu, prokousnul igelitku a co vypadlo, popadnul. Honili se pak prý okolo stolu.
Přede mnou se tváří jako vzorné neviňátko 😇.
Vzala jsem si ho do práce, abych ho měla pod dohledem. Ležel vzorně vedle křesla, ale začal prdět tak strašlivě, že pán, co u mě zrovna byl, se zaradoval, že se mu covidu vrátil čich .
Víte Canko, já k doktorům taky nechodím, ale v tomhle případě bych šla.
Kočičí kousnutí je blbý, zuby jako jehličky můžou zanést bakterie hluboko do tkáně, poškodit šlachy nebo klouby, nevím, kde to přesně máte.., i celková sepse hrozí..
A mají pravdu, je to často nutný chirurgicky otevřít 😔.
Pitomej obézní kocour a pitomá jeho panička, mohla ho průběžně umývat houbičkou na nádobí, taky to tak dělám..😅
Já to beru tak, že je to tady takovej brainstorming, jejímu psu to pomohlo, jináč doporučuje návštěvu veterináře.
Kde řáděj mouchy, předpokládala bych bakteriální infekci, sáhla bych po antibiotický věci taky. Laicky bych řekla, že přes kůži se toho tolik nevstřebá.
Já bych byla schopná to použít i na sebe 😅.
Kdybych neměla možnost mikrobiologickýho vyšetření, postupovala bych stejně. Nejdřív ošetřila antibiotickým sprejem ( mastí, krémem), po zaléčení chránila tou vazelínou a vnější boltec repelentem.