Aktuálně: 3 522 inzerátů216 840 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 06.11.2024, 21:00:29 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 06.11.2024, 20:13:08

Taky jsem kdysi, v pravěku, mívala dobré stopaře.  Stopičku pod devadesátpět bodů bych brala jako zásadní neúspěch.

Ale ona se doba dost změnila, dřív stačilo projít stopu i s třeba trochu ( nepatrně) vyšším nosem, označit předměty,  hezky čiste projít lomy a dobrý. 

Teď je důraz na absolutní přesnost , pes má mít hlavu přibitou k zemi, jít soustředěně od šlápoty k šlápotě, úplně přesně označit přednět.. Ještě jsem do toho úplně nepronikla, ale mám pocit, že když pes třikrát zdvihne hlavu je diskvalifikovaný. To bude vědět Ph;).

Když jste s manželem stopovali na Vás,  šel Váš tibet soustředěně a s nízkým nosem?

Zrovna dnes jsem to chtěla vyzkoušet,  ale na cvičáku mi to rozmluvili, že prý bude zdvihat hlavu a větrit a že to vsechno p…ru;(.

Doron
Doron 06.11.2024, 20:31:11 xxx.xxx.166.104

Děkuju moc za rady a postřehy!

Vzala jsem dneska oba mladé kluky na cvičák, dala je do odkládacích kotců vedle sebe a cvičila nastřídačku. Frama to zprvu hodně rušilo ( zvlášť když Doron v kotci zaštěkal), pořád se ohlížel, kde má kámoše,  je to fakt závisláček a přitom by mu chtěl panovat;), ale posléze se uklidnil.

Dorouš byl nadšený, všechno mu šlo výborně a rozhodla jsem se, že s ním budu taky cvičit  i když už mu jsou dva a půl a je to podvraťák;). Je opravdu hodně nadanej, vnímavej a rychlej, i když trochu přetrhdílo a cupitálek.On je kříženec švýcarák × belgičák ( máma) plus bordera× labradador ( táta).

Doma to budu dělat tak, že vezmu nejdřív Dorouše,  pak je hned vystřídám a přijdu domů s Framem a tím pádem předejdu jeho žárlivosti. I když on by si v mojí přítomnosti nic nedovolil, ale proč ho zbytečně štengrovat.

Teď jsou psi unavení,  spí tak poblíž, Framík se už pár měsíců k Dorovi netulí ;(, myslím,  že to bude dobrý.  

Obrázek
Doron
Doron 06.11.2024, 11:04:48 xxx.xxx.8.169

Tak už mám Cytopoint objednaný a budu referovat!

Doron
Doron 06.11.2024, 10:39:42 xxx.xxx.166.104

Kamarádka psům nerozumí vůbec, ale obecně má sklon spíš situaci zlehčovat a prý to jako hra nevypadalo,(.

Dorouš občas chodí sám s mým kamarádem a jeho fenkou Škumpou, tam žádný problém nebyl.

Vycházka prý byla úžasná,  kámoška nadšená  jak byl Dorouš milý a poslušný, vrátili se v dobré náladě a psík asi trochu namistrovaný a rozjařený, protože ona pořád obdivuje a chválí a jásá.

Kamaradka nemá u psů žádnou autoritu, když dá Framovi nějaký povel, nestojí mu ani za to, aby odvrátil hlavu, prostě jako by neslyšel vůbec nic, chodí se k ní ale drbat , česat a obdivovat, jak je krásný a utírá si do ní hubu po tom co se napije, sedá si jí na nohu, strká hlavu do tašky a na vodítku by ji uvláčel. Všude ji doprovází, podobně to dělá s vnoučaty, trochu mi připadá,  že se k ní chová jako k nějaké ovci.  

Jde k lednici a šťouchne do ní “ dej mi něco ”, přinese provaz a “ teď se budeme přetahovat a rád bych vyhrál jako vždycky ".

No, asi mi už pomalu dochází, co se stalo.

To asi bude to, čemu se říká zdrojová agrese, že jo ?

Ona je zdroj spousty příjemných věcí a jeho majeteček zřejmě..

Doron
Doron 06.11.2024, 01:02:43 xxx.xxx.166.104

Musím se vám svěřit,  mám dneska trochu starost.

Fram se pořád mění, zdá se, že dospívá, má zase takové období že divočí,  já to docela vítám, udělali jsme díky tomu velké pokroky v poslušnosti,  baví ho, má najednou energii, dokonce se naučil štěkat na povel, to jsem nikdy nedoufala🙂)) ( strašně mě ale při nácviku poškrábal, doufám, že v nejbližší době nepůjdu k lékaři🙂), kladinu si chodí sám jen tak pro radost,  miluje překážky , aport je na pikaču ☹️.

Obrana mu jde, stopa je teď úplný průšvih, nevím, jak ho motivovat, pamlsky tam nechce..

Ale dnes se stala blbá věc,nebyla jsem u toho.

Měla jsem moc práce v práci a kámoška mi   nabídla, že vyvenčí psy,řekla jsem jí,  ať vezme Dorouše (protože je dokonale ovladatelný)  , nejlepšího Framova kámoše,  a já pak vezmu ostatni dva.   

Když se  vrátili z vycházky, Framík prý vzal Dora za kůžni na krku,srazil ho na zem a řval  mu do obličeje;(. Prý zle.

Vůbec si to neumim vysvětlit.

Psi jsou teď v klidu a pohodě , ale co se to kurňa stalo ?

Doron
Doron 05.11.2024, 22:54:13 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 05.11.2024, 20:38:58

Nespletl jste si to s vránou🙂))?

O tohle se teda klidně pohádám!

Čáp, ten bílý,  nosí kluky.

Vrána,  ta černá,  nosí holky.

To snad ví každý malý dítě!!!

Doron
Doron 05.11.2024, 22:49:05 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 05.11.2024, 22:21:28

S australským honáckým?

Já někde četla že australský ovčák to měl mít nějak podobně , že tam  byl hlavně  flanderský? a kolie a kelpie a různý další ovčáci plus dingo nějak kvůli zdraví nebo odolnosti a i ten bulík a dalmatin jako u honáka. Možná jsem úplně vedle. 

Oni u něj píšou původ nejasný, přijde mi to zvláštní..

To se nedá udělat genetický profil?

Nemáte ho, vlastně?  

Doron
Doron 05.11.2024, 10:29:42 xxx.xxx.166.104

Ono možná i záleží, jaké geny prorazí..

U ausíka je kromě různých ovčáckých plemen prikřízený i dingo, dalmatin, bulteriér a nevím co ještě  .

U border kolie, špringršpaněl, po tom má prý ten pohled a rychlost má po greyhoudovi..

Mám takovou soukromou,ničím nepodloženou teorii , že u takových těch problematických zástupců těchto plemen se víc prosazují “ neovčácké” geny.

Doron
Doron 03.11.2024, 21:52:20 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 03.11.2024, 21:30:42

To jo, zamýšlíte.. , ale nemáte nic nastudováno a odžito, odpozorováno.. co se týká brodivých ptáků, moc se omlouvám, nemyslím  to špatně. 

Nevíte o jeiich potřebách nic. Stejně jako já. Pouze se domníváte,  že jejích nejdůležitější potřebou je SVOBODA. 

Doron
Doron 01.11.2024, 15:02:55 xxx.xxx.166.104

Já dnes venčila každého psa zvláš , protože jsem pracovala jenom chvíli. S Gučkou je to skvělý, člověk může úplně vypnout , jít , kochat se, a přemýšlet si o svých věcech, on všechno umí, všude můžě být navolno, je to úplný balzám na nervy.  

Obrázek
Doron
Doron 31.10.2024, 21:32:44 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 31.10.2024, 19:25:35

Miláček 🥰

Ale ta noha Vás teda zlobí dlouho;(..

Ať se to už rychle uzdraví!

Doron
Doron 30.10.2024, 22:29:25 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.10.2024, 22:14:12

Jj, po obvodu, ale často se to začíná učit  jen na malém vyšlapaném čtverci.

Původním účelem je začátek stopování, ale naším účelem by bylo zabavení a vytížení psů Efe, když nemá moc času a je unavená 🙂)). Protože prachové práce psa unaví a baví. 

To asi nebude ono ale🙂))

Efe, zapomeňte , blbost..

Doron
Doron 30.10.2024, 22:03:08 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.10.2024, 21:45:55

Když to umí a děláte to jen pro zábavu tak můžete.  Před tím ten kruh můžete několikrát projít a šoupat nohama, aby to bylo opravdu jasný. Proč ne? Vždyť by šlo jen o zabavení. Třeba by se jim to líbilo a určitě by je to unavilo a je to pohodlný🙂))

My to teda s Framem  děláme jinak a moc nám to teď nejde, velký odborník teda opravdu nejsem. 

Doron
Doron 30.10.2024, 21:37:44 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.10.2024, 21:06:43

Se mi smazalo.

Začíná se tím,  že vyšlapete menší čtverec ( šlapete na místě,  rozruší se trochu povrch, zanecháte svojí pachovou stopu), pohodíte granulema, pes čichá, vyžírá, vy ( nenápadně )přihazujete.

Když ví o co jde, pár ( nebo víc) dní, vyšlapete kruh ( čtverec) o větším průměru,  deset metrů?, vysypete granulema, klidně do každé šlápoty, pes jde,čichá sbírá, vy za ním a pokládate další,  a tak může jít několikrát dokola a klidně se tak navečeřet. Nebo stojíte uprostřed a psík si chodí sám a pak klidně může jít další,  protože asi o nějaký vrcholový výsledky neusilujete.

Doron
Doron 30.10.2024, 20:21:41 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 30.10.2024, 19:50:36

To je teda pravda, že přeučit je těžší , kámoška má psa z množírny a ten se vyložen vzpouzel vyvenčit se jinde než na betonu, měl to napodmiňovaný.

Taky jsem dneska neměla čas na odpo vycházku, tak jsme cvičili na zahradě  ( ta naše debata mne povzbudila🙂), jeden mlaďoch přivázanej, druhej cvičil, střídal jsem je, moc je to bavilo a přesně jak píše Zrzavcová i ten odloženej se unavuje a baví ho to. Gučkák se účastnit nechtěl a šel dopředu hlídat.

Hlavně se musíme zbavit pocitů viny, že všichni nedělají všechno 🙂)

Doron
Doron 30.10.2024, 18:04:45 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele vahine z 30.10.2024, 17:23:49

Tak obecně by nejvíc mělo psy unavit čuchání..,  to se prý celý mozek rozsvítí. 

Co dělat takovou jako cyklickou stopu?

Vyšlapat kruh nebo čtverec a vysypat ho granulemi ( jestli je žerou)a jak je budou vysbírávat jít za nimi a postupně přisypávat.  

Nebo prostě rozhodit večeři do trávy?

Já to tak někdy dělám,  když jdu na déle pryč, že rozházím malé kočičí granule všude možně , psi si je hledají a pak znavení usnou. Teda dělala jsem to, když byl Fram ještě štěně, aby doma neničil. 

Moji se o granule nepoperou, ale Vy byste to mohla dělat s kazdým zvlášť,  deset minut stačí. 

Moje psy dost unaví i cvičení poslušnosti (tedy i obrany)kdy se musí soustředit. 

Prostě nejvíc je unaví “práce”. 

Máte zahradu ? 

Doron
Doron 30.10.2024, 14:23:14 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 30.10.2024, 13:55:54

Poradila bych moc ráda,  ale mám to stejně☹️.

Pro nás je spolehlivé dlouhodobé odložení doma něco z říše fantazie..

Můžu je zavřít venku, nebo na přední zahrádce a jít s jedním cvičit na zahradu nebo naopak dovnitř,  ale člověk už to musí plánovat.

Ztrácí se takové kouzlo okamžiku,  pes třeba zvedne pokožku a člověk si řekne “ super, teď ho naučím aby mi ji podal do ruky”, protože se hned objeví někdo, kdo se do toho začne montovat, rychle přinese “svojí ” ponožku, zastoupí bráchovi cestu nebo ho žertovně kousne do zadku, aby mu to pokazil🙂)).

Řeknu teda “ Doro, lehni!” a všichni si vzorně lehnou a máme z toho skupinovou lekci 🙂.

Teda takhle .., vlastně Gučkák umí zůstat na místě,  když se mu řekne,  dva mladí jsou si moc věkově blízcí a jsou zvyklí dělat všechno spolu. 

Doron
Doron 30.10.2024, 11:46:22 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 30.10.2024, 11:43:07

Je parádní!

Doron
Doron 30.10.2024, 11:45:25 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 30.10.2024, 11:37:16

Děkuju !