Aktuálně: 3 713 inzerátů209 721 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Příspěvky uživatele

Terven

Terven
Terven 07.12.2023, 21:20:59 xxx.xxx.110.191
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.12.2023, 21:08:34

To jo, to Čikina měla po příchodu z útulku stejně. Střídající se normální stolice, průjem s krví a tvrdý šutry. Srovnalo se to Probicanem a úplně barfem. 

A pak se to začalo vracet. Bylo to na bednu, ale shodou okolností naši noví veti otevřeli u nás ordinaci a zachránili nás. Čikině Entizolová kúra zabrala a hlavně jí asi zabrala kastrace z jinýho důvodu. Ty trávicí problémy se jí rozjížděly hlavně při faleškách. 

Vikiny případ to nebude, ta mimochodem nehárá - to nevím , jestli mám řešit, zeptám se veta. Odjakživa hárá po 10 měsících, mívala to přesný jak švýcarský hodinky. Teď to vypadá, že si to protáhla na rok. Jestli to nemůže být tím, že jí teď odpadla Čikina jako konkurence? Nevím…každopádně normálně hárala celý ty 4 roky před Čikinou. 

A přes všechny ty zádrhely je čilá, hravá, má fůru energie. 

Terven
Terven 07.12.2023, 21:13:16 xxx.xxx.110.191
Plaka:

Byla by to zvláštní náhoda. Spíš mi to přijde jako společný jmenovatel. Stres dokáže se psem udělat divy, Vořech blahé paměti toho byl ukázkovým přikladem. Tak ať se Vikina brzo srovná a nejedete zase stejnou trasu. Přístě lepší tam být s ní, mmchodem, nějaký pamlsky nepovolený od paní asi fenka dostat nemohla?

Myslím, že nemohla, ale i kdyby - jak už jsem psala, není to náchylný na nepovolený pamlsky. Ona v podstatě nebyla na dietě. 

Terven
Terven 07.12.2023, 20:55:25 xxx.xxx.110.191
janaa:

To si piš,že se průjem může rozjet stresem,zvlášť když je to zažívání nabouraný

Ráda bych tomu věřila, aspoň bych měla příčinu…

Terven
Terven 07.12.2023, 20:30:52 xxx.xxx.110.191

Éhm, ehm…posledně zabralo napsat na Chov zvířat, tak to zase zkouším 🙏

Přesně po 21 dnech ukázkových bobků je to dneska zpátky. Nejdřív v předsíni blitek - tím to posledně začalo taky - a pak x neforemných stolic s hlenem.

Během těch 21 dnů nebylo nic problém, žrala vařený krůtí, kuřecí, hovězí, rybu…jako přílohu dýni, brambor, batát, výjimečně vločky, zeleninu vařenou, syrovou strouhanou mrkev, banán, jablko. Vše v pohodě. Ráno do žrádla jablečná vláknina od Dromy, Pangamin, zpočátku i Forti flóra- ke konci už jsem ji vysadila. Po večeři náš zázračnej Protexin. 

Mám pocit, že ty průjmy nikdy nejsou následkem nějaký konkrétní dietní chyby. Už jsem říkala i vetovi, že mám pocit, že je úplně jedno, co do ní hrnu- ať už potravu nebo léčiva, že si to žije svým životem. Výjimka je asi ten Protexin, ten 2x úžasně zafungoval. 

Ale třeba Enterozoo mi přijde, že na to nemá vůbec žádnej vliv - a furt mi ho všichni doporučujou. Anebo i různý ty veterinární pasty - Diar Vet, Zoolac…

Jediný, co mě napadlo a vrtá mi to v hlavě - když se jí vrátila srajda po vysazení Entizolu, bylo to následující den po stříhání v salónu. No a včera byla taky na stříhání 🤔

Ona se toho hodně bojí, vždycky se tam klepe, tolik se neklepe ani na veterině.

Přitom máme hodnou paní na stříhání, jezdíme tam léta, doporučila mi ji kdysi kamarádka právě proto, že jsem neměla úplně dobrou zkušenost s prvním salónem.

Zpočátku jsem bývala u stříhání celou dobu s ní, pak přišla covidová opatření, začala tam zůstávat sama - neviděla jsem v tom problém, měla jsem s paní stříhačkou výbornou zkušenost.

Jenže Vikina holt je jinýho názoru, do hlavy jí nevidím. Nechce se mi věřit, že by se tam k ní chovaly ošklivě - je tam momentálně paní i s dcerou, obě pejskařky, znají nás, my známe je.

Tak jestli je možný, že stres nabourá imunitu a mrchy klostridie najednou mají navrch…nebo nevím 🤔 

Terven
Terven 07.12.2023, 19:58:40 xxx.xxx.110.191
Zrzavci:

dělá je ručně, dyk má váleček. ale ! Je spořivá a chce jich mít z jedné dáfky hodně - jako já a pak to udělá hubený a tenký a tim pádem to má Rrrramštajn rohliky 😀

Dělám je ručně a dokonce i bez válečku 🤣

Máte talent, to se musí nechat, to mě pobavilo…hlavně ten čokl fuč. Aspoň něco veselýho, dneska…jdu obnovit vlákno Refrakterní průjem (opice zakrejvající si oči).

Terven
Terven 07.12.2023, 06:33:21 xxx.xxx.110.191
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 06.12.2023, 15:17:05

Jak tak na tu vaši malou koukám, vidím, že my ty oblečky máme všechny víc na těsno. Kapsa při sklonění hlavy se nám nedělá, nebo jsem si aspoň nevšimla. Ale teda, to sepnutí pod ocasem u Extreme Warmer nepoužívám. Zachytávaly se jí do toho bobky a čůrala si na to 🤣

Fotky nejsou letošní, ale to je fuk 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
Terven
Terven 06.12.2023, 20:02:51 xxx.xxx.110.191
hmn:

….jen Moiře ještě nedošlo, že procházka je od slova CHODIT! 😄😎

Uniklo mi, že máte miminko, dlouho jsem chyběla 😀

Já se v medvědech nevyznám úplně dobře - je to pyreneják?

Terven
Terven 05.12.2023, 22:00:00 xxx.xxx.110.191
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 05.12.2023, 21:51:59

Nebojte se, číst umím. Ale vzhledem k tomu, že Ronja v jiné diskuzi píše cosi o tom, že pes má velikost bundy 50 či tak nějak, nejspíš to jenom motejl nebude 🙄

Ale důležitý je mít ve všem hned jasno…

Terven
Terven 05.12.2023, 21:08:37 xxx.xxx.110.191
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 05.12.2023, 20:50:52

Prosímvás, můžete mi říct, co máte za psa? Já jsem sklerotik anebo jsem to možná nikdy nevěděla…psala jste, že jste se mnou na ifauně řešila oblečky, jenže já mám vokno (opice zakrejvající si oči) …pod jakým jste tam byla nickem?

Terven
Terven 04.12.2023, 21:39:22 xxx.xxx.110.191
janaa:

A co manželky?🤣

Ty asi taky…žere každýho, kdo u nás zazvoní. Takže chvíli po příchodu kohokoliv cizího do našeho bytu jí podržím v náručí než opadnou největší emoce z návštěvy. Dělám to od dob, co se vyřítila na chodbu na poštovní doručovatelku a začala jí chňapat po obálkách, který držela v ruce.

Nedávno přišel hodinovej manžel, asi jsem jí dala na zem moc brzy, a chytla mu trošičku zubama kalhoty. On pak vykládal u mý ségry, že mám ty psy pěkně vostrý, že mu ten mrňavej pinč visel na nohavici  🤣

Terven
Terven 04.12.2023, 21:27:52 xxx.xxx.110.191
janaa:

Azorky😀 vona žere nějaký mrňavý pejsky

Žere i poštovní doručovatelky a hodinový manžely 🤣

Terven
Terven 04.12.2023, 21:20:48 xxx.xxx.110.191
janaa:

A druhak je po kastraci, takže pohyb potřebuje - pokud bude celou zimu cvičit doma za pamlsky, bude z ní na jaře dělová koule 🤣

Jsi vošklivá nejvošklivější,jí by se to jistojistě moooc líbilo😛

Ale venku jí strašně baví honit (a žrát, samozřejmě) tréninkový Azorky 😄

Jsou to takový mrňavý kuličky o fous větší než antiperle, nádherně lítají a nádherně se kutálí a myslím, že víc vyběhá než sežere kalorií (doufám, že se nepletu) 🤣

Terven
Terven 04.12.2023, 21:15:29 xxx.xxx.110.191
janaa:

Ty jo,a teď mě napadlo, proč ještě nikdo nevymyslel vyhřívané oblečení pro psy? Pro lidi je toho spousta, spodní,vesty,bundy,vložky do bot,ponožky,rukavice… mám podnikatelskej plán,kdo jde do toho se mnou? Terven poskytne pokusnýho králíka

Hele, z dob, kdy Čikinu zlobily záda, máme doma back - on - track fleecovou deku. 

Ona si jí z těch dob asi pamatuje nebo co… 🤔

Já se do ní občas zabalím po procházce na křesle, dám si kafe a klimbnu a Čikina začne chodit okolo a dožaduje se tý  konkrétní deky, ačkoliv u mě v posteli má tu běžnou, pod kterou žije většinu roku 🤣

A jakmile jí dostane, je od ní pokoj 😄

Terven
Terven 04.12.2023, 21:06:42 xxx.xxx.110.191
janaa:

Terven,bez jakéhokoli rýpání, a je nutné s ní v těhle mrazech a sněhu chodit na dýl,než jen na čurandu? A nějakou aktivitu vymyslet doma? Belina v tomhle počasí rozhodně ani krátkou procházku neocení,tak jí nenutím

Dělám kompromisy, řekla bych. Pro mě a pro Vikinu je tohle období úplně TOP, nebýt Čikiny, byly bychom venku o hodně dýl. Když teda pominu naši zábavu a čistou radost, tak zatímco Čikina se po ránu vyčůrá i vykadí během prvních deseti minut venčení, spíš i dřív, tak Vikina prostě potřebuje na rozhejbání střev delší čas a nemám koule na to, vrátit ji domů nevyprázdněnou. 

Dneska ráno byl u nás zatím největší mráz letošního podzimu …-12°C. Řekla jsem si, že to tedy zkrátíme na max, jenže ono to překvapivě pocitově bylo o dost lepší než minulý dny, bylo sluníčko a Čikina nevypadala nijak extrémně vyřízená, zajímala se o trasu, čuchala…jen mě napadlo, že by ty nohy v teple mohly být větší komfort.

Ona má echt separačku a nechat ji samotnou doma by byl mnohem větší stres než prochajda v mrazu. 

Aktivity na doma samozřejmě u nás v zimě frčí - cvičení na balančkách, různý relaxační čuchačky, lízací podložky, cvičení na sebeovládání, nosework…

Ale zima je dlouhá a tak nějak nelze ji strávit jen krátkýma čůračkama a hraním doma. Neberu ji na žádný treky a dlouhý štreky, neberu ji na  venkovní akce, kde hrozí prostoje bez pohybu. Pokud extrémně fučí, sněží apod. tak fakt jdeme jen nejnutněji vyčůrat. 

Občas ji nosím a zahřejvám tlapy, koupila jsem i klokanku, která je, mimochodem, úplně k prdu.

Ten sníh na zemi ještě nějakou dobu bude a o zimě ani nemluvím- nedovedu si představit neobejít si náš klasickej okruh kolem lesa, což je rychlejší chůzí 45 minut - mimochodem, ten pobyt venku potřebuje i ona - jednak se tím otužuje…obvykle je největší problém listopad, prosinec. Jak přejde slunovrat, už se zřejmě aklimatizuje a není to takový drama. A druhak je po kastraci, takže pohyb potřebuje - pokud bude celou zimu cvičit doma za pamlsky, bude z ní na jaře dělová koule 🤣

Terven
Terven 04.12.2023, 20:32:55 xxx.xxx.110.191
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 04.12.2023, 20:26:59

Jsem si myslela, že jsem na oblíkání psů celkem odborník (opice zakrejvající si oči) 🤣

Jdu si najít ten Non-stop wool…

Terven
Terven 04.12.2023, 20:16:42 xxx.xxx.110.191
Anonymní:

Rajčata musí být dostatečně zralá, pak jsou naprosto neškodná. Méně zralá a zelená rajčata obsahují rostlinný jed tomatin (příbuzný solaninu z brambor). 

Přesně tak, vadí solanin (nebo teda tomatin) a pokud je rajče pěkně vyzrálé, psovi neublíží, ba naopak. 

Nedávala bych tedy ty zimní nedovybarvený rajčata dovezený bůhvíodkud, co jsou celoročně k dostání v marketech. Ty mimochodem nejsou dobrý ani pro lidi. 

Terven
Terven 04.12.2023, 20:12:11 xxx.xxx.110.191
Lily:

Můj nosí NonStop protector. Jinak oni je lidi neumí zapnout. Musí se to nasadit fakt natěsno a mít správnou velikost (u skoro každého vidím, že má viditelně botičky velké). Jinak ztrácí všechny botičky. Šli jsme tím hodinu ve sněhu a neztratil ani jednu. Já to beru kvůli soli v Brně. Jinak nemá se sněhem problém, ale v Brně je rád, že mu je nasadím, ta sůl je děs. 

Tak jsem teda nahlodaná…

Já jsem si vždycky říkala, že to není levná sranda a aby je za tu cenu ztrácela, ale Čikina by je určitě ocenila. Pokud by si tedy na ně zvykla…

V současných mrazech je venku vyřízená, takže už oblečení i vrstvím - vespod má tričko back-on- track. Jenže jsem zjistila, že pod oblečkama má teplo, jen tlapičky má ledový a nechce chodit po tom studeným. 

Obrázek
Terven
Terven 03.12.2023, 22:16:10 xxx.xxx.110.191
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 03.12.2023, 21:59:07

Ono teda, chovatele pinčů by to označení psycho pěkně nadzvedlo😄

Pinč by měl být vyrovnanej neohroženej pes, žádná třesoucí se troska. Historicky se používal k lovu hlodavců, takže hodně aktivní, není to gaučák. Je to spíš pes na sporty, pro aktivní lidi- a od toho se to odvíjí. Lidi si ho pořizujou jako bárbínu, nevychovávají, nesocializujou, nezaměstnají - a psovi logicky bzíká. 

Terven
Terven 03.12.2023, 21:52:01 xxx.xxx.110.191
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 03.12.2023, 20:45:44

No a ten buldoček je oproti pinčovi aspoň trochu obalenej, má hmotu 😄

Jasně, že to můžou být i nervy, ale k těm nervům musí mít důvod. Pinčové jsou, řekněme, trochu senzitivnější, ale zas to není tak, že by prožili život v nervech. Určitě se nebojí nonstop většinu procházky - to ani naše Čikina, která má jako bonus trauma a útulkovou minulost. A překvapivě - u ní se ty nervy neprojevujou třesem, ale tím, že se mi sápe do náruče 😉, případně plaší, krčí se, stahuje ocas mezi nohy, schovává se…pokud se třese, nejsou to nervy, je to zima. Případně bolest, ale to jsem naštěstí u ní zažila jen párkrát.

Terven
Terven 03.12.2023, 20:33:23 xxx.xxx.110.191
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 03.12.2023, 20:14:59

Jo jo…chodím pravidelně na farmářský trhy a lidi tam běžně vodí psy. Vždycky bych vraždila, když vidím, jak popocházejí od stánku ke stánku, klábosí se známejma - čili pohyb nula nula nic, a vedle nich se klepe nahatej krátkosrsťák. 

A taková perlička - někteří lidi si myslí, že u pinčů je třes plemenným znakem 🙄. Kolikrát jsem upozorňovala, že Čikině je zima, klepe se, a oni na to, ale to je přece ratlík, ti se klepou…🙄

No jo, klepou, historicky jim prostě většinu roku je zima, protože nemají chlupy ani podkožní tuk a lidi to až na výjimky ignorujou. A tak vzniklo rčení “klepe se jak ratlík”.