ne, existuje i hromada úplně normálních myslivců.
Příspěvky uživatele
Bodlinka
tak snad víte, jaké myslivce má kdo ve své obci. jestli je tam debil, tak radši nepouštět ani chlup, normální člověk vám jen tak po kočce, kor když bude vědět, že je vaše, střílet nebude.
ano, létají jak blázen, dělají si co chtějí a pokud nemáte zahradu velikosti zámeckého parku, budou u souseda i v lese.
jinak páv je podobně vnímavý k černohlavosti jako krůta, takže chov se slepicemi není ideál.
když je diabetes, tak je to na umření hlady bez ohledu na to, co se žere, protože prostě inzulin slouží k těle jako klíč je dveřím, kudy do buněk leze glukóza. když není, tak buňky glukózu nemají a hladoví a přitom mohou v glukóze plavat.
lidský inzulin, často ano, většině koček docela sedí lantus. ale musí se to vyzkoušet, druh inzulinu i dávkování.
existují i odběrné sady, stelivo, které nesaje a které slouží k odběru moči.
a ano, pokud je zvíře diabetik, tak se mu krmení odměřuje. domácí strava je dosti nevhodná právě proto, že to neodměříte, každá porce je jiná. proto je dieta, tam prostě určitý počet gramů je určitý počet gramů.
-:Tak jsem poradne prozkoumala kralikarnu s baterkou i zezadu od zdi,mame ji v pološeru a dost jsem se divila asi by se tam dirka kterou se potkan protahne nasla ale jeste pred nedavnem tam urcite nebyla to sme meli kralikarnu venku a byla ok. Tak ted sem zmatena..
no potkáni. jak mají příležitost tak úřadují.
tak diabetes způsobí, že buňky hladoví, protože cukr nemůže dovnitř. takže proto je tam hlad a zároveň hubnutí a nakonec i apatie, protože se prostě umírá hlady. konec je hyperglykemické koma nebo diabetická ketoacióza a oboje je v pohodě smrtelné.
u koček se většinou píchá 2x denně, protože účinek dostupných inzulinů není dostatečně dlouhý. když je známá dávka, tak stačí měřit glukózu v moči. ty diety jsou dobré, protože jsou stabilní a předvídatelné. u zvířat se neměří cukr a nepíchá inzulin na nějaký pokrm, ale máte dávku inzulinu a dávku známého krmiva a krmíte ve stejný čas, stejně jako ve stejný čas dáváte inzulin.
nemůžu teda souhlasit s tím, že cena štěněte je irelevantní, protože ten pes pak stojí víc. protože to jsou postupné výdaje, které člověk nějak zpracuje do svého měsíčního rozpočtu, případně průšvihy, které se hasí z rezervy. Že Nora sežrala za pět let sušenky tak za 100 tisíc a má novej vnitřek za třicet, to je prostě něco, co k psovi patří. Ale nový štěně se nekupuje z rezervy, na něj se odkládá a je potřeba vědět, kolik odložit. Smutně závidím všem, co klidně vytáhnou těch padesát a nikde by nechybělo, ale většina lidí to asi tak nemá.
No a je blbý vést dlouhé hovory s chovatelem o věcech, co už dávno víte, protože všechno ostatní je veřejné na netu a na konci se dozvědět, že na to štěně budete šetřit asi půl roku a tím pádem teď to fakt nehrozí.
inzeráty bez ceny jsou na pytel. je to přece obchod. prodávající má představu.
no a kupující jí potřebuje taky. jen málo lidem je fakt jedno, jestli to stojí deset nebo padesát.
Malea:Díky, že jste napsala. Kolik má při těchto hodnotách času?
to se fakt takhle nedá říct, protože důležité je to zvíře, ne laboratorní hodnoty. každý organismus je jiný a progrese různých procesů je různá.
je to špatný, to je v podstatě jako shunt, akorát neřešitelný. že jsou jiné parametry jater "v normě" nic neznamená, ty enzymy se zvedají při smrti jaterních buněk, ale když jsou játra prostě jen špatně postavená, tak ty buňky neumírají. znakem špatné funkce je ten amoniak. celkem nic se s tím dělat nedá. jaterní dieta, laktulóza. ty antibiotika někdy, když už je encefalopatie.
komu se to nelíbí nemusí být na internetu
chodit sem
číst to tady
nebo aspoň může držet zobák.
nebo je v tom samice nevinně a máte tam prostě potkány.
tak líhnout se dá i z měsíc starých vajec, ale nečekat zázraky a moc velkou líhnivost.
mám někde metr, co to počítá sám.
kudlanka nábožná není žádná invaze, je to prostě druh hmyzáka naší přírody. odjakživa.
trus na rozbor je základ.
ono totiž když budete voliérované holuby odčervovat nějak pravidelně jen tak, tak se vám taky může stát, že až budete jednou opravdu potřebovat odčervit, nebudete mít čím.
Anonymní:Bodlinka:já si teda myslím, že o archiv až tak nejde. Je to spíš nostalgie než užitečnost nebo nutnost. 15 let staré informace jsou v medicíně krutě zastaralé a i zootechnika se vyvíjí. kdyby mi někdo chtěl spálit starý knížky, tak jsem taky silně proti, ale objektivně vzato jejich spálení bere jen vzpomínky.
A to jste veterinářka.
Právě proto. Aby byl doktor co k čemu, musí se držet v obraze. 20 let stará diskuze obsahuje hromadu informací, které jsou už spíš muzejní.
myslím si, že ze sena to určitě není, ten kohoutí krok je z pastvy.
mastnacekk: Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 02.06.2023, 15:09:41Staci to tak delat 10 let. kdyz je nekdo pako a ma konkretne ovce na placku za barakem na hline, tak ho nevytrhne ani 10l levitape za rok. jasne ze to neni jen o tom ze driv neco fungovalo, musi s tim jit ruku v ruce i vsecko okolo.
tak zrovna tady je posun obrovský, bývaly doby, kdy se fakt věřilo, že odčervováky vyřeší všechno, dneska se jede systém refugií a naprosto cíleného selektovaného odčervování, třeba i vybraných kusů, ideálně společně s negativní selekcí těch největších vylučovatelů ovce na zahradě nefungovaly dlouhodobě nikdy.
župan?
to mi připomíná, že jsem chtěla noru na léto zase oholit na lva. tentokrát se nebudu bát a vezmu i celý záda a nechám fakt jen hřívu.