rentabilita prodeje kuřic není daná jejich užitkovostí.
v počtu odchovávaných max desítek kusů se prostě nikdy nedostanete na takové rozpuštění fixních nákladů, jako když to jedete jako drůbežárna v tisících.
i kdyby ta čistokrevná kuřice měla snášet jak hybridka, tak vám za ní tu tisícikorunu prostě skoro nikdo nedá. to si radši koupí tu hnědou, co jim jí ještě přivezou až domů.
Příspěvky uživatele
Bodlinka
měla jsem jako malá protivnýho králíka deset let
nezbývá, než se s tím smířit, s tím ti nepomůže nikdo.
nezlobte se na mě, ale nepleťte si prosím sídlo firmy s místem, kde se odchovává drůbež. To je jak kdybych vám tady hodila foto sídla INTEGRY v Žabčicich. Taky byste si nemyslela, že je to něco velkého, že tam se přece moc kuřat nevleze
Tahle firma momentálně nabízí taky kuřata, hybridní nosnice, kachny, pižmovky…. to nemá doma, ani tu líheň. To, co nabízí v počtu, který nabízí, je prostě drůbežárna.
Mmch poznáte i podle těch nakradených fotek. Včetně té oblíbené paduánky, co je holanďanka, ta je na netu oblíbená.
to je prostě troll post. neúspěšný, když jste první, co reaguje a to až po mnoha mnoha letech.
to nejsou “organizace”, to je zase jen drůbežárna. je možné to pojmou jako byznys a produkovat i čistokrevnou drůbež.
nedělám si ale iluze o exteriérové kvalitě těch zvířat.
v nějaké směsi kuřat asi nic čistokrevného nebude.
ale kdyby přeci jen. kočinky jsou velké, hodně opeřené, nic moc nosnice a rády kvokají.
no proto říkám, že prostředky, které vyžadují oloupaní strupů, jsou minimálně 40 let staré.
já si myslím, že to prostředí není stejné. morče nebo králík bývají v ohrádce na krátce posekaném trávníku
klíšťata rády trávu delší.
no tak pokud se ti venkované pokoušeli léčit ten svrab prostředky, které už před těmi dvaceti lety byly dvacet let zastaralé, protože peníze a veterinář je sprosté slovo…
je to jednoduchý. rex popisuje typ srsti.
kastorex je jeden určitý barevný ráz rexe.
vlastíku,
odborný se nebude zabývat problémem, že vlastíček má problém použít google.
jo ještě ty stížnosti, že se “nechová”. ten chovatel, kterých je málo, je právě ten, co má pak tu líheň a další kuřata
všechno ostatní je dead end, tam je z hlediska chovatelství úplně jedno, jestli tam běhá kropenka nebo hybrid.
to platilo někdy před 40 lety.
každé zvíře potřebuje domeček a každé zvíře potřebuje nakrmit.
a liška taky dokáže odnést kde co.
ale odchov hybrida je komerční činnost, která se v tom množství zaplatí. objednáte v líhni patnáct tisíc jednodenních kuřiček (kuřiček, vysexovaných!) šupnete to do odchovny, tam máte silo, automatický krmení, zaměstnance! po 15 týdnech vyskladňujete a nazdar.
nesrovnatelná záležitost.
je to celkem jednoduché, chovatelé nemají drůbežárnu. nic dalšího v tom nehledejte, je to prostě věc prostoru. si to představte, máte tu líheň, máte malá kuřata, ta potřebují nějakou odchovnu, polovina z toho budou kohouti a poznáte to až po několika týdnech, navíc pokud vybíráte výstavní kusy tak to taky nějakou dobu trvá a na konci máte pár kuřiček, které si prostě necháte pro sebe.
kuřice na prodej jsou taky, ale je jich málo.
aby někdo dělal speciálně odchov pro lidi, co chtějí bez práce šest slepic, to je prostě něco, co vyžaduje prostory a čas, který se vám ale nikdy nikdy nezaplatí, protože ta tu kuřici byste asi tisíc korun zaplatit nechtěla.
Vlasto může
blbej google, tick dog tongue a můžeš se kochat fotografiemi.
kozla vám vykastruje jen a pouze veterinář,
všechno ostatní je týraní jako prase.
proč by nemohlo být kliště v jazyku?
úplně normálně, je horko, jazyk celou procházku visí z tlamy ven a je volně k dispozici, prokrvené to je, tenkou sliznici to má
už jsem viděla klíště na takových místech, že by mě to nepřekvapilo.
no můj názor je takový, že zvětšená vulva po prvním hárání je naprosto normální, prostě pohlavní dospělostí se mění proporce pohlaví toho zvířete. plus po hárání následuje z principu cyklu faleška, různě vyjádřená, to je taky normální
jo, samozřejmě, jsou vulvy patologicky zvětšené, obrovské, ale vidět v tom okamžitě a hned strašlivou obrovskou a neřešitelnou cystu, kor u mladé feny…