no já jsem teplé krajiny na hané, tady to teda normální není.
Příspěvky uživatele
Bodlinka
neblbněte, to je práce.
no tak nemá hlodáky no. určitě samy nevypadly, budou vytrhaný a takový důvod je hlavně předkus, geneticky daná vada.
nedorostou a králík bez nich normálně bude žít, akorát mu musíte krájet seno. hlavní zuby jsou ty vzadu.
vždyť byla zima až hrůza, topila jsem ještě v květnu a v červnu jsem měla v noci zavřený okna, jarní zelenina než všešla trvalo to sto let, okurky a melouny rostou až teď
dlouho už nebylo takhle dlouho zima
ale tak je jich výrazně méně než minulý rok a minulý rok byla příroda úplně stejně rozbitá jako dneska
a minulý rok jsem neměla na zahradě tolik trvalek jako letos a stejně nejsou.
po pěti letech už je pohlavní chování o zvyku a naučení se
a není to zázračné vodítko. pokud pes utíká, musíte zabezpečit zahradu tak, aby to dělat prostě fyzicky nemohl.
poporodní říje je docela obvyklá, tichá, ale jinak funkční
pak je dlouhý anestrus daný laktací a většina koz je sezónně anestrická. ale zároveň času je dost, když si vezmete, že říji spouští zkracující se den, tak třeba v srpnu už můžete mít prskající se kozu, porodí za pět měsíců a i brzo z jara se mohou prskat, takže můžete připouštět častěji než 1x ročně. je to všechno jen o tom, jak dlouho tu kozu chcete mít
a takový ty minikozy ani třeba na tu sezónnost nehrají
taky z toho mám takový pocit, vesnice, lidi co řeší veterináře až bůhví kdy a veterinář low cost z leknutí, co nic jinýho než antibiotika neumí.
myslím si, že je to pokoutník domácí.
možné to je, ale taková koza vám dlouho nevydrží.
Norinka umí jdeme. Respektive už jsem to dlouho nepoužila jako povel, spíš takový to běžný kecání se psem jakože stojíme někde tak aby se vědělo, že jdeme
ale taková malá Nora neměla problém s taháním na vodítku, problém byl zcela opačný, odmítala chodit vůbec. Takže “jdeme” byl naprostý základ a nakonec z toho byl pes, co na vodítku chodit umí. Nenávidí, když to tahá, takže netahá
No a podobně probíhalo i to k noze. Od předchozích psů jsem byla ze cvičáku naučená takovou tu metodu “vodítkem si psa drž tam, kde má být” ale jak to udělat u psa, co nenávidí, když to tahá a reaguje na to “tak já nejdu”? Nakonec to bylo jednoduché, prostě Norinka šla bez vodítka a když šla zrovna u nohy, tak se zajímavé ruky vypadlo kokino. Vodítko se k tomu přidalo jen tak úplně mimochodem tam viselo a tím pádem netahalo, až když bylo to ostatní jasné a jediné, k čemu tak bylo dobré, bylo k označení místa, kde se sedí, když je to k noze bez pohybu. To už mohlo trochu zatáhnout, protože to je přece signál “nejdu”.
mám taky tradiční často používaný povel “honém”. To je prostě “běžíme”. jako třeba na přechodu nebo tak.
jakýkoliv puppy granule, jsou malé a obvykle se dají s vodou nebo psím mlíkem rozpustit na patly libovolné konzistence
ale jako mezistupeň mezi kojením a granulemi je nejlepší maso. syrové.
pokud mě paměť neklame, v klubu chovatelů tohle už řešili a nevím, jak se nakonec shodli. jsou v podstatě dva názorové proudy, jeden říká, selské plemeno má kvokat a odvodit si (ale pak snáší jen na jaře a liché úterý) a druhý říká lehké plemeno má snášet (a nekvokat, protože to se vylučuje)
taková ta, po kterých nechcete žádnou užitkovost. hedvábničky, bojovnice, brahmy, kočinky a tak.
životnost sádla namazaného na tlapkách nebo čenichu psa se počítá v pikosekundách, nemá šanci tam nijak lokálně působit
a pokud chcete dát psovi sádlo je mnohem jednodušší nechat ho to rovnou slízat z mističky
dávkovat s citem.
tak v austrálii je pouštění koček ven něco, co se prostě nedělá no a ty domácí jsou vykastrovaný, protože s nevykastrovanou kočkou se doma nedá žít, pokud to nechcete absolvovat kvůli chovu - rozmnožování - toho zvířete.
jak by měla vypadat taková opatření?
zakázat v austrálii chov koček celkově?
Nora žere trávu kdykoliv chce. Má určitý druhy a délky stébel, které má ráda, a když na ně na procházce narazíme, tak si kousne. Podle téhle logiky by muselo pršet, když jsme na procházce u vhodné trávy, a nepršet když tomu tak není
Mám ale vypozorováno, že bude pršet, když je Macík doma (kocour). Funguje to lépe než Windy.
v Austrálii nemá kočka venku co dělat, i když je to domácí mazlík. Prostě ne. I Mourek bude likvidovat ty klokánky ve velkém.
nechápu, jak je to možné
pro Noru nikoho nehledám a pořád se mi někdo nabízí, že má doma skvělýho psa, co by se na ní hodil.