já už jsem tuhle věc kdysi na jiné zahradě stavěla a taky používala a na zalévání to nebylo horší než placatý záhon. výhody typu omezení plevele, slimáků a odnožování jahod silně převažují.
Příspěvky uživatele
Bodlinka
já mám kolem šedesáti co je asi nejvíc v mým životě a je to super. mám třeba nějaká prsa a odnosím nahoru na zahradu sekačku, pytel mulče i betonu.
Zapojit se může každý, kdo má 30 a víc ovcí a koz. Koprologické vyšetření zdarma 🙂
https://www.gosheepar.cz/
prostě koprologie. u těch psů stačí, když tam bude giardia tak je jasné odkud vítr vane.
Tak z epizootického hlediska je to samozřejmě katastrofa, míchání vnímavých jedinců z různých zdrojů, žádná karanténa nebo zdravotní zkoušky
myslím si, že Noru by to zajímat nemělo, je to příliš pevné a úplně dole je zakopané králičí pletivo, aby se nekonaly žádné nory uvnitř
Jahodová pyramida! Rovná plocha tam, kde byla zarostlá hromada různě hotového kompostu! Kompostové království!
Z konference drůbež jsem dovezla hnusnou zadní rýmu, tak jsem včera na zahradě nebyla, ale dnes jsem použila zázvorový čaj, paralen a KDYŽ NEMŮŽEŠ, PŘIDEJ VÍC
no vidíte.
ale když dneska hybridku pořádně nakrmíte, ponese minimálně do listopadu, nebo si pauzu nedá skoro žádnou.
slepice prarodičů byl nějaký místní kříženec, selektovaný přírodou a hospodyněmi na shánčlivost a schopnost využívat i méně kvalitní krmiva. navíc snáška takové drůbeže byla třeba 80-120 vajec za rok a to především v jarním období. však přece znáte všechny ty povídačky o tom, že slepice nese do třešní nebo do žní.
proto se taky vejce nakládala do vodního skla.
tohle je asi ten stejný argument, jako by mohl mít člověk, co by mučil holštýnku na pastvě s tím, že jeho prarodiče měli taky krávu a že taky byla na pastvě a dobrý.
tak u slepic je to docela složité a kromě vápníku, který se jim do krmení přidává tak nějak běžně a všem stejně, je to hodně o vitamínu D, zdraví jater, třeba i teplotě na hale
když pitvám slepici a kost zlomím v ruce tak teda hned hlásím houstone máme problém.
ale žije mezi příslušníky úplně jiného druhu. to je jako kdyby vás unesli jako miminko mimozemšťani a drželi vás doma v kleci.
njn, tohle je smutný a neustále opakující se příběh znásilněných ptáků, kteří jsou odchovaní lidmi a žijí s nimi v trvalé samotce v malé kleci
z toho by byl agresivní každý.
jo, ten je dobrej.
7. Masožravci volně žijící EpG102 VZTEKLINA – VyLa - laboratorní vyšetření (P + IF) 4 lišky nebo psíci mývalovití na 100 km² ve všech okresech, na celém území ČR. Vyšetřují se přednostně zvířata uhynulá, utracená, případně ulovená s indikací k tomuto vyšetření. KVS SVS zajistí rovnoměrné čtvrtletní plnění kontroly nákazové situace. EpG122 VZTEKLINA – zástřelné, nálezné 4 lišky nebo psíci mývalovití na 100 km² ve všech okresech, na celém území ČR. Zástřelné, nálezné se vyplácí za dodanou lišku nebo psíka mývalovitého, kteří byli dodáni k vyšetření na vzteklinu do SVÚ.
dostupné jsou hybridky, konec, tečka. to jsou jediné kuřice, co na burzách koupíte odchované před snáškou.
do 5x3 možná spíš 3 než 4-5.
z pšenice, šrotu a brambor a obden tři broučky, z toho vám budou snášet přesně tak, jako vám nesou teď, to znamená na jaře a pak trochu až vůbec
prostě tak to je. vejce je bílkovina a pšenice, šrot a brambory jsou sacharidy, no, brambory, to je vlastně jen voda a výplň, takže na nic.
ale prostě ty vaše slepice vám neponesou ze vzduchu. potřebují bílkovinu, nějaký minerály, vápník. to co jim dáváte je tak k tomu aby samy neumřely hned hlady.
já přehazuju komposty a stavím jahodovou pyramidu. zatím to jde docela dobře
taky mi na zahradě rostou divný houby, ale prý je to jedlé. tak kdybych se dlouho neozývala je to z nich.
vše co potřebují znamená co?
ČÍM JE KRMÍTE?
mno a nemají ti lékaři pětibodovou stupnici?
jinak na desetibodové škále je 4 už znatelná bolest a “setrvalá” už je něco, co hodně snižuje kvalitu života.
jo, kvůli voliérám, ale to nepřináší náklady navíc
no a deset slepic na dvoře nemůžete v žádném případě srovnat s chováním tisícihlavého hejna.