lidská medicína nepoužívá termín leukóza právě proto, že nejsou popsané žádné infekční působky, které by mohly lymfom nebo leukemii přímo způsobit.
Příspěvky uživatele
Bodlinka
retroviry jsou jen jedna z možných příčin. umí to, ale karcinogenní působení má přece i milion jiných věcí.
a naopak s FeLV se to má tak, že jen menšina těch koček uhyne na lymfom nebo leukemii. Spíš je tam imunosuprese, vliv chronického zánětu, dřeňové útlumy a chronická chudokrevnost.
hele nevím, jestli přes noc, nikdy jsem to neměřila s budíkem, ale prostě rychle
a stejně rychle to umí zmizet, prostě ten časový údaj jsou dny a hodiny, ne hodiny a týdny
se vám pletou ty diagnózy
lymfom = nádorové onemocnění lymfatické tkáně, které začíná v “pevné” formě, tzn. nejdřív prostupuje orgány jako je slezina, brzlík, uzliny, ledviny, střevo atd atd.
leukémie = nádorové onemocnění kostní dřeně, při kterém jsou nádorové elementy přítomné v krvi, ale primárně (protože lymfom časem taky může přejít do dřeně a krve)
leukóza = infekční příčina výše zmíněného
ale u kočky teda lymfom nemusí být zdaleka jen infekčního původu
no a myslet si, že zvětšená játra jsou automaticky něco z toho, to není medicína, ale naprosté zoufalství.
hele tak když už tady věštíme tak je to eofinofilní granulom, tyhle věci opravdu vyskočí ze dne na den a takhle hlava a krk je typické místo.
z větru nebude slzet jedno oko
začala bych u veterináře.
pes vhodný do takových podmínek NENÍ
třeba si představte, že dostane průjem. to se prostě stává.
z hrudkujících tigerino, ale připadá mi, že možná změnili recepturu nebo tak a už to není tak dobré
jinak používám magic pearls.
jj, nějaká namočená patla je buď k okamžitému zkrmení, nebo je k tomu potřeba ještě výkonná sušička, jinak to zkvasí a zplesniví a pro slepice to bude velký mínus.
tyhle sojové vločky jsou teda lepší než kukuřice asi 100%, protože kukuřice je tuk a troška nekvalitní bílkoviny a tohle je tuk a hromada kvalitní bílkoviny.
na noc zahřejou taky, ale slepice tu energii z tuku může použít taky na snášku
veterinář vás nenapadl?
opravdu ne?
mno pokud tý nasírající se kočce chcete ještě přibližovat obličej k čumáku (a tlapkám s drápky…)
jasný, jen bych je lehce pošrotovala.
jasný, ke granulím bez léčiv můžete přidávat co chcete a třeba s tím zacházet jen jak s dávkovanou mňamkou, to je podle vkusu každého soudruha
a taky podle toho, jak rychle si představujete ty králíky vykrmený.
podávám tablety tak jak to je, podavač neumím. bez poškrábání, chce to prostě cvik, na první dobrou a než mě chce kočka cokoliv udělat, už to spolkla.
vlákniny je tam dost a králík nepotřebuje strukturální vlákninu určité délky jako přežvýkavci.
Hele morčata jsem měla jen na sušenkách roky a bez nejmenších potíží stran zubů nebo trávení.
kdysi jsme měli kocoura a ten kocour chodíval domů a z tlamy mu páchla rybina. prostě taková záhada
no a pak si jen tak mezi řečí postěžoval soused ob dva baráky, že mu někam pořád mizejí koi kapři….
ani kuřata, ani káčata, nebudou v žádném výběhu, ale ve vytápěné odchovně. kuřata vykrmíte bez výběhu pod střechou v chlévě a nejpozději za šest týdnů je zabijete.
kachňata půjdou ven nejdřív ve třetím týdnu, bůhví jestli, září už může být nevypočitatelné.
takže prostě ten problém vůbec nemáte, každý druh bude bydlet zvlášť a bude mít svoje krmivo.
chov hrabavé a vodní drůbeže spolu je stejně nevhodný, kachny dělají mokro a blátíčko a to kuřatům opravdu nesvědčí. kor brojlerům, kteří nehřadují.
užitkový granule jsou dělaný jako samostatná strava. hlavně ty s antikokcidiky, koncentrace je spočítaná na příjem sušiny, pokud králík žere cokoliv ještě k tomu, tak je poddávkovaný, což je v lepším případě k ničemu, v horším to vyrábí rezistentní formy parazita.
jj, nějaké přepadové kontroly a prolézání bytu, ani náhodou. vlastně nějaká předadopční kontrola mi přijde úplně mimo. jestli mě chce někdo poznat osobně, můžeme si dát kafe v útulku nebo prostě tam, kde teď pes je.
asi tak stejně jako když jsem prodávala jakýkoliv štěňata, kafe probíhalo na terase mezi štěňaty a opravdu jsem neobjížděla zájemce a nekontrolovala jsem, jestli mají nové kuchyně.