v tom případě snad máte ty ovce všechny bezkolostrální a v kyslíkovém stanu, aby vám maso nekazily vůbec žádné fujky protilátky.
Příspěvky uživatele
Bodlinka
v čem je anonym1 nebo anonym2 nebo cokoliv, co vyleze z: https://psycatgames.com/cs/name-generator/username/
méně anonymní než anonym? v ničem, akorát se v tom člověk v dlouhém vlákně lépe vyzná.
tetanus lze léčit, zásadním problémem u přežvýkavců je ale bachor, ten to hodně komplikuje. ono totiž když je obrna žvýkacích svalů, přežvýkavec jaksi nemůže přežvykovat a ten baćhor pak zlobí a má tendenci to zvíře topit bachorovou tekutinou.
plus teda u léčby tetanu se bavíme o několikatýdenní hodně intenzivní ošetřovatelské péči. s norou jsem se prakticky nevyspala a nevím, jestli bych podobnou duševní a časovou investici poskytla jinému zvířeti než psovi nebo případně kočce.
dle mého názoru: chce to slušnou anestezii, slepici zaintubovat no a pak ostrou lžičku případně další vhodné nástroje a hrát si.
zrovna vakcinace proti tetanu fakt funguje 😀 ono není vakcína jako vakcína, toxoidové jsou ale hodně dobrá věcička.
zárukou nesmrtelnosti to není, zárukou, že neumřete zrovna na tetanus, ano.
měl to můj pes, nechtěla bych být v její kůži. nepříjemná nemoc i pro tvora násobě odolnějšího než člověk.
nemám dalších otázek 😀
snad jen hodně štěstí v životě.
na zlý kluby a politiku teda já nevěřím. když jsem byla chovatel, tak mi teda nikdo do ničeho nekecal a členských schůzí jsem se neúčastnila ani jednou. tolik k politice.
Proti tetanu, mastňáčku a anonyme, taky očkovaný nejste?
Přimlouvala bych se za návštěvu někoho jiného, protože to co je na obrázku není tipec a ani do zítra to zázračně nezmizí.
Jana H.:Podle polských vědců a netroufám si jejich studie zpochybňovat. Takže kopíruji:
Kříženec – super plemeno?
V roce 2015 tým vědců pod vedením prof. Wiesława Bogdanowicze z Muzea a zoologického ústavu Polské akademie věd ve Varšavě zveřejnil výsledky výzkumu kříženců, z nichž vychází obraz křížence jako samostatného plemene - ve skutečnosti super plemene. Ve studii se uvažovalo o toulavých psech a ukázalo se, že nejde o směs různých plemen psů, ale o samostatné nezávislé genetické plemeno, které je nejblíže divokému předkovi - vlkovi. Vzhledem k tomu, že tito psi žijí svobodně a mohou se volně křížit, v přirozeném výběru zůstávají pouze ty nejlepší geny. Tito psi jsou extrémně odolní vůči chorobám, mají lepší čich a reprodukční systém a jsou inteligentní a přátelští k lidem, protože jim to umožňuje získat potravu a přežít.
Ha, co teď napíšete?
Ha. pletete si pojmy
Ano, tam, kde je dostatečně velká populace toulavých psů z nich opravdu vzniká cosi jako plemeno, landrace, koneckonců velká spousta současných uznaných plemen nevznikla ze vzduchoprázdna ale právě jen uznáním takových místních psů.
To ale neplatí pro křížence obecně.
nikdo nebere křížence jako něco podřadného
problém je v množení - ne existenci - psů, kteří jsou “čistokrevní bez pp”. to v podstatě znamená, že jejich producenti z nějakých důvodů nesplňují ani ty mnohdy minimální nebo téměř žádné požadavky na chovnost, které se vyžadují od rodičů papíráků.
a to je ten problém.
pokud chcete krmit nějakou zeleninu, tak jim snad koupíte čerstvou, ne? i ten špenát se dá koupit jako listy.
jen s tím fakt opatrně, má hodně vápníku a může to způsobit močový písek nebo kameny.
očkování proti tetanu, tam záleží na tom, k čemu ta zvířata jsou. pokud produkční velký stádo, kde co zdechne to zdechne, tak tam je to asi fakt jedno
tři ovce pro děcka, tam je tetanus blbá nemoc a zase tak vzácný to není.
je tam absces, ale to těžko vyřeší samo domo člověk, co ani neví, co to je.
ne.
Na venčení koček mám aplikaci a přes mobil je sleduju pomocí čipových dvířek. Takže vidím, jak kdo chodí dovnitř a ven, můžu jím na dálku dveře zavřít a jako bonus to počítá hodiny strávené venku pro milovníky statistiky.
no řekla bych, že je to s tou slepicí tak podobné jako s tou agamou. tzn. má smůlu i “zdravější” slepice.
no, ta “běžná součást” je bohužel natolik v praxi nepoužitelná, že ten veterinář akorát pozná, že to je slepice. pokud se tomu nehodlá sám věnovat více.
přípravky pro slepice jsou určené pro velkochovy, pro jednotlivé kusy jsou v podstatě z mnoha důvodů nepoužitelné a je potřeba off label použít něco jiného. výhoda je taková, že pak to může být klidně něco, co má “každý”, ale musí se vědět co a proč, což je problém viz výše
no a s labinou je to tak, že ano, pokud chcete konkrétně jaká infekce, tak to bez ní nejde, ale zároveň nemoci jednotlivých kusů nebývají infekce, které potřebujete dodiagnostikovávat, ono by stačilo umět klinické vyšetření, ale to je problém viz výše.
Není to o financích jako takových, spíš o ochotě lidí investovat, chtějí prostě radu zadarmo
Si představte, jakou by zadavatel dostal čočku, kdyby dal takhle fotku stejně blbě vypadajícího psa s tím, že už jen klepe nohama a co s tím. Ale u slepic vám to připadá takové normální.
Hlavně že strašné klecové chovy, že.
Žena, co má penis a varlata, je muž. Tuto hru prostě odmítám hrát.