já si kupuju normálně čerstvý plnotučný a když vařím a potřebuju, aby mi dali na chvilku pokoj, tak kočkám do misky normálně něco odleju a je to.
nebudu na tohle přece kupovat jiný speciální produkt.
já si kupuju normálně čerstvý plnotučný a když vařím a potřebuju, aby mi dali na chvilku pokoj, tak kočkám do misky normálně něco odleju a je to.
nebudu na tohle přece kupovat jiný speciální produkt.
celkem to nepoznáte, dospělá drůbež může být zcela bezpříznakovým bacilonosičem. případně ten paratyf udělá jednotlivé občasné úhyny nějakých oslabených kusů, s dosti všeobecným pitevním nálezem (prostě nějaký zánět)
ale je samozřejmě možné a technicky jednoduché a nepříliš drahé nechat si vyšetřit trus.
je dost rozdíl jako infekční - vylučuje virus do prostředí a infekční - ale krmíte syrové tkáně. tam totiž to prase do prostředí nic vylučovat nemusí.
jak vypadají rentgeny, je tam rotace? kovář chodí jak často?
však to se spolu nijak nevylučuje, ne? taky vypisuju píchačku a přitom někdy jsem na drůbežárnách, někdy na líhni, někdy někde na cestě a někdy třeba taky doma, protože k čemu je dobré projet naftu jen aby člověk ukázal svůj obličej někde v nějaké konkrétní kanceláři.
jojo, ty slepičí kroky už jsou krásně vidět.
Norinka norinečka je mazel i v necelých šesti letech,
ale dobrovolníka, co by zkusil přijít ke mně dom když tam nejsem pořád nemůžu nikde sehnat.
taky mi to tak připadá
moje kočky žerou všechno, bez ohledu na to, jakou to má chuť. chleba. koblihu, vánočku, jakoukoliv buchtu, knedlík. šlupky od brambor.
normální lidi mají chlebník aby jim chleba neokoral, já musím mít všechno jídlo zavřené kvůli kočkám.
nijak. to je nedůležitá věc. když bude v ordinaci tlustý kastrovaný indoor kocour, tak k takové nějaké péči patří zmínit, že je tlustý a že jsou rizika to a to… většina lidí se pousměje že to ví, že to zvíře má nad limit a příště bude mít nad limit taky. takže proč se k tomu pokouštet o nějakou diagnostiku prediabetu.
plus kočky na tom s glukózovou tolerancí nejsou dobře od přírody. zdrojem energie je pro ně přirozeně hlavně bílkovina, se sacharidy se divoká kočka skoro nepotká, takže na tyhle věci nejsou stavěné. proto je jedním rizikovým faktorem krmivo postavené na sacharidech (což je většina komerčních krmiv s obilninami)
tak zkusit se to může, když se bude po změně pečlivě měřit. velký experiment to není, když se to neosvědčí, tak se dávka prostě zase vrátí.
poslední, co bych chtěla mít zakopaný na zahradě jsou nějaké rakve. kadaver patří do hlíny tak jak je, nahý, bez dek, bez rakví, prostě jen tělo, ať nic nebrání rozkladu.
jaká je časová dynamika u kočky asi neví nikdo, prediabetes u ní totiž nijak nezjistíte. nedá se v zásadě vůbec odlišit od té stresové hyperglykemie. jediné, co se dá říct je, že obézní kočka středního věku je v riziku.
nějaké individuální rozdíly mezi zvířaty asi budou, ale myslím si, že důležitější je ta doba trvání nekompenzované cukrovky.
a to zas ne, léčených koček je hodně. lantus u většiny potřebuje podávat 2x denně, ale není a nemusí to být pravidlem, každé zvíře je v tomhle jiné, proto se dělají glykemické křivky, protože prostě nedá se to nijak předem odhadnout.
častokrát se u dobře kompenzovaných koček daří časem snižovat dávky, právě proto, že se proberou nějaké betabuňky. takže dávka je menší, i když třeba úplně vysadit to nelze. prostě taková berlička ke slinivce, místo kryplkáry.
u kocoura máte cukrovku 2. typu a remise je možná, ale v tomto případě teda spíš nepravděpodobná, proč, protože problém trval hodně dlouho. ono je to tak, že inzulinová rezistence (z obezity plus další vlivy) a beta buňky se na tom vyčerpají k smrti.
ale některé jsou jen vyčerpané ale ještě nejsou mrtvé. někdy je jich dost a pak je možná remise, někdy je jich méně a pak je možná třeba udržovací léčba dietou a per os léky, někdy je jich ještě méně a pak ale pomáhají stabilizovat hladinu krevního cukru plus inzulin a je z toho pěkná kompenzace diabetu.
kolik jich na počátku je ještě živých se nedá nikdy předem říct, ale obecně platí, že čím déle máte neléčenou cukrovku tím více jich je kaput.
pokud ten kocour pije šest jednotek inzulinu denně a nemá z toho hypoglykémie, pak mu nic nezmizelo, ale je akorát krásně kompenzovaný.
když s tím zdravím je hned možnost změny oboru omezená. člověk by si šel vydělat někam do fabriky nebo jako řidič nebo mám i volný místo ošetřovatelky drůbeže (kousek od brna a nejsou to špatný peníze) ale na to je potřeba mít zdravý záda a všechny končetiny.
no a do kanceláře chcou jít dělat všichni, takže tam jedině přes tlačenku.
kanada není svobodná země. a bohužel ta svoboda není o tom, že je člověk daleko od souseda, občas prostě potřebujete třeba lékaře nebo školu pro děti.
kdybych musela utéct, tak do peru. ale tam by se člověk musel postarat zcela sám, žádný sociální stát.
jinak podpora v práci je skvělá věc. je to v podstatě rozdíl mezi dřinou, která se dá a stejnou nebo i menší, kterou nemáte zapotřebí.
já jsem si taky myslela, kolik nemám nasysleno, tak že nechám noře postavit nový plot než jí starý spadne na hlavu
akorát pak jsem zjistila, že taková hitparáda to s daným rozpočtem nebude :/
já mám naštěstí kočky, který žerou i suchej chleba a musím ho mít schovaný v chlebníku, protože jinak mi ho okoušou.
pod keře čerstvým trusem čehokoliv mulčovat nechci, to by mi nora všechno rozválela
strkám prostě jednoduše všechny tyhle bobky, drny, větve, plevele, dřevěný popel a listí do kompostových ohrádek a pak se nutím to přehazovat. je to hrozná práce a navíc se mi trochu hnusí ti tentononc zlatohlávci. ale výsledek je dobrej