pižma je spíš kachna pastevní, než na rybník.
Příspěvky uživatele
Bodlinka
nadějné možné u suché fip. u vlhké formy je to opravdu naprosto spolehlivé, zaručené, zázrak.
tak pokud chcete držet nějaký exteriér, hledejte spíš hrnec, protože ostruhy větší než ½ hrachu jsou výlukovou vadou.
na snášku to vliv asi nemá, občas je vidím u rodičů hnědých a tam se na nic jiného selekce nedělá.
fujtajlb počasí je tady taky a večer vyskladňujeme poslední halu a půl, což znamená několikahodinové sezení na židličce před halou 😀 letos jsem ale nachystaná a koupila jsem vyhřívanou vestu.
poučení pro příště, chce to ještě vyhřívané vložky do bot. ale jinak v pohodě, dva roky zpátky bylo v tomhle termínu -10 a to jsem myslela, že vypustím duši.
když už je zápach, tak to chce veterináře.
taky by se mi v práci líbila druhá stejná. nebo nějaký hokr. ale zase si to člověk rozplánuje po svém.
s veterináři je to jak s jakoukoliv další profesí. řemeslník je taky šikovný a pak ten, co tam dá pěnu.
asi je dobrý nejdřív zjistit, co to nebohé zvíře trápí.
celoživotní u většiny drůbeže, když se dožije čtrnácti let tak ne, ale prostě dostatečně dlouhodobou k tomu, aby se to hejnem nijak netočilo. neštovice se šíří pomalu, než to projde celým hejnem trvá to, trvá než se jednotlivé kusy zahojí, něco třeba i uhyne na slizniční formu, něco neponese, kohouti nebudou skákat, ale časem to prostě bez dalších následků přejde
jsou mnohem horší věci. no a taky na rozdíl od mnoha jiných proti poxu jde slepice očkovat. jakože výsledek je opravdu dobrý, nejen žádné “k tlumení klinických příznaků spojených s”.
je to hodně jiný virus.
není pravda, je to pox, tzn. po prodělání máte trvalou imunitu.
ptačí neštovice nelze léčit, ani žádným speciálním čímkoliv, protože pox je virus. tak maximálně se to dá natírat nějakou sušivou dezinfekcí
ale většina slepic neuhyne a časem se vyléčí.
celkem nic, něco žracího, ale to mají běžně takže vlastně normální den.
ale tak když řídím tak tam pes samozřejmě není, ale je prostě strana, kde se vodí pes.
asi tak stejně jako když jsem venku tak vpravo není řadicí páka.
je to jednoduché. vpravo máte řadící páku. vlevo psa.
když si nejsem jistá, mrknu do navigace kterým směrem ukazuje šipka.
to už určitě všechno roztálo
to bylo jenom včera takový vopruz, protože co jiného dělat v pátek odpoledne než stát v hodinových kolonách.
tak ono se to ty dva dny než to dojde dá většinou vydržet a je to pořád lepší, než objíždět obchody v okolí, nebo vkročit do nákupáku.
❄️🥳
Já jsem dneska z mlhy nevyšla, na Noru skoro nebylo vidět.
proto nakupuju zásadně přes internet. když člověk ví, co přesně chce, je to jasná volba.