imho tahle myšlenka nedává smysl. pokud jste vyznavačem utilitaristismu, pak je to, co prospívá většině lidstva, morální. pokud cokoliv takového (prostě spock, dobro většiny převažuje nad dobrem menšiny nebo jednotlivce) za morální nepovažujete, pak utilitarististou nejste.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.02.2024, 12:54:16
snadný, ale taky zakázaný. prostě je zakázaný mít to doma. je jedno, odkud jí vezmete. výjimku mají jen ti, co takové zakázané zvíře doma už měli před zákazem, ti mají zakázáno jen další rozmnožování. a samozřejmě mají zakázáno jakýkoliv způsobem získávat další zvířata, prostě mají dovoleno jen to, co už mají, dochovat do smrti.
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 16.02.2024, 12:53:59
😀
to teda nevím, s kým si mně pletete. já si o vás nemyslím vůbec, ale vůbec nic.
ale prostě svět vám dává to, co vy dáváte světu. takže se nedivte že nenávistnej zapšklej dědek má pocit, že psi celýho světa mu chtějí sežrat všechno příbuzenstvo a že je potřeba na všechny živé tvory okolo bez varování střílet.
Jasně že tady každý majitel ovcí, krav a koní nemůže mít pastevce. Kam by se jako vešli? Už ohrada je problém, natož všude nastrkat psy. Tady nejsme v Rumunsku. ČSOP je neziskovka, stěhuje zvířata, jeho práce je na sociálních sítích, stáda má tenhle projekt pro kamery na západě, je tam asi 1,5 vlka… ať mi to jde předvést sem, to se asi hodně nasmějeme.
Si představte, že by ke každé krávě dali rotviče nebo leoparda, na každou zahradu na vsi argentýnu, búrského buldoka.
Jsou dvě možnosti. a) začnou padat pořádné tresty b) regulace
A ne, kříženec se z toho nedostane, všude je to tak, že pokud je podobný plemeni… jde.
Tak ještě štěstí že Nora se úspěšně maskuje za leonbergera.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.02.2024, 19:50:49
nesmí se očkovat, jelikož je to zakázané v celé eu. je to zakázané proto, že vakcína nechrání proti infekci, jen proti zdechnutí a taky proto, že je problém u většiny vakcín odlišit postinfekční a postvakcinační protilátky
k vakcíně se nedostanete. povolená je jen v naprosto speciálních případech na povolení od evropské komise.