snažili se a dopadlo to tak, že nakonec ostatní státy uznaly neplatnost mnichovské dohody a dokonce jsme nemuseli ani platit válečné reparace (a zachránili si přitom kůži i slováci)
Příspěvky uživatele
Bodlinka
ať tomu začnou říkat daň z domácnosti a bude to ok 😀 copak já můžu za to, že můj tarif má nějaký giga v základní výbavě a jiný nenabízí? a doma mám wifi kvůli kočičím dvířkám tak nazdar bazar.
líbí se mi ministrovo přesvědčení, že někdo se pokouší sledovat televizi přes internet. ne, takový nutkání jsem v životě neměla a televizi nemám prostě protože mě to médium nezajímá, asi tak stejně jako nepřijímám zprávy, které nosí poštovní holub.
nemyté vejce při pokojové teplotě vydrží snad všechno.
je to úplně jedno, mnohem větší rozdíly jsou v individuálních povahách zvířat.
Blít můžou.
nedělají to vůbec často, takže se psem, který naopak blije každou chvíli, se to nedá srovnávat, ale kdo tvrdí že ne nikdy asi neviděl na vlastní oči stádo koz, co ožralo rododendron.
pokud mu to drží dlouho, tak mu to drží dlouho a není to chyba. proč se pokoušet každého strkat do nějakých škatulek? klidně může dostávat inzulín každý druhý den, pokud to funguje.
noc na sobotu 10-11.5. z pole za zahradou, protože sousedi směrem na sever mají vzrostlé a překážející stromy.
telefon umí prodlouženou expozici, takže vidí i to, co okem úplně vidět není, na druhou stranu zase vůbec neumí zachytit rozsah toho jevu a to, že se to neustále hýbe. nutila jsem telefon udělat u nějaké obyč fotky, ale to zase nevyjadřuje nijak to, že to bylo velký.
🌈
pravda je někde. ono to totiž není vůbec jednoduché, s tou vakcínou. zjednodušeně.
ano, imunita je doživotní, ale pouze pokud!
ta vakcína je živá. jsou to živé opravdové ooocysty opravdových kokcidií. nakazíte si kuře. už to nemusí být úplně jednoduchý, když to občas nějaký zoufalec dá do vody, tak kuřata jak nemají spotřebu vody tak oocysty klesnou na dno nádoby a co? nenakazí se.
ale dobře. podáte vakcínu správně. tak je nakažený kuře, ale ono si neudělá imunitu během jednoho cyklu, těch cyklů musí být několik, takže to kuře musí být po dobu minimálně jednoho týdně lépe 2 týdnů v prostředí, které umožňuje cyklování oocyst.
mno a to je problém. na roštu se to nestane. v suchém prostředí se to nestane. příklad, já když mám kuřata tak jsou na hoblinách v kleci po morčatech a co? čistím to. takže tam prostě nějaká vakcinace, chacha, vyhozený peníze. to by člověk musel vydržet nečistit, ale to by musel mít taky větší odchovnu, že? aby to nebyl úplně hnůj. amoniak vadí, hodně sucho taky.
zároveň ale ta zoohygiena taky zamezuje cyklování terénních oocyst, že? takže žádné oocysty, žádná kokcidióza.
jediný caveat je, kam pak s kuřaty. když je hrknete na dvůr kde je obr infekční tlak, tak to je lepší nějak zvládnout tu vakcinaci v odchovně.
ty jo
máme takový věci na drůbežárně, ale nevím, jak to funguje. ty nastavovací krabičky prodává přímo dodavatel té technologie. ale je tam tajemná komponenta, která se jmenuje předřadník.
je to umělá kvočna, ne infralampa. to by vám mělo naznačit, jak se to používá. kvočna prostě nesálá, je to spíš něco jako elektrická dečka, ale vzhůru nohama. proto má nastavitelný nožičky a používáte jí tak, že si pod ní kuřata vlezou a dotýkají se jí, hřeje je prostě úplně stejně jako kvočna.
u kozího hrozně záleží. u některých koz je bez toho čmuchu a je skoro jako bílé kravské. taky záleží na tom, kde se dojí, když na dojírně tak nesmrdí, když ve stáji, tak načichne.
dvanáct koťat jsem osobně viděla. dodnes mi není jasný, kam je dala, ta hromada novorozenců byla pomalu větší než matka
takže je to možné. ne úplně běžné, ale taky ne sci-fi.
dvanáct koťat jsem osobně viděla. dodnes mi není jasný, kam je dala, ta hromada novorozenců byla pomalu větší než matka
takže je to možné. ne úplně běžné, ale taky ne sci-fi.
vykašlete se na nějaké dopřávání a nechte jí vykastrovat rovnou. to je nejlepší co pro ní a svět můžete udělat.
1 rok
Máša je kočka. O ruku se trochu bojím, ale to kousnutí je proporcionální tahání a snažím se vždycky moc netahat.
no Nora nesouhlasí ale je ochotná to teda vydržet, ale jen pokud to netahá
Máša na to má ještě jinej fígl. Jedna ruka češe, druhou ruku obejme tlapkama a drží. Když to netahá, tak ruku olizuje, když to tahá, tak kousne. Okamžitá zpětná vazba.
tak já mám květinky, které nic tahat nikde nesmí, takže i to, co by určitě nějak rozčesat šlo, rovnou stříhám.
protože to mi umožňuje třeba česat místa, která ještě zacuchaná nejsou
jo tak bylo by to krásné česat každý den, ale Nora není na deset minut a Mášu třeba několik dní ani nevidím a pak už se jen stříhá.
nejlepší nástroj na zacuchanou srst jsou nůžky.